Αδειοδοτήσεις με πολιτικά κριτήρια στα media και νέες συμμαχίες...

@Επιχείρηση αποκατάστασης των σχέσεων του Αλέξη Τσίπρα με τα ΜΜΕ. Η χρονική συγκυρία ήταν μοναδική. Ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης έβλεπε τον Γιώργο Μπόμπολα και τον γιο του Φώτη, στον Πήγασο και το επόμενο πρωινό οι αστυνομικές δυνάμεις στη Χαλκιδική έσπαγαν πόρτες σπιτιών και άρπαζαν υπόπτους για την επίθεση στην Ελληνικός Χρυσός. Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να παραχωρήσει τελικά συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά και τον ΣΚΑΪ μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα. Το ζήτημα της αναβολής της συνέντευξης τέθηκε στο επικοινωνιακό επιτελείο, αλλά τελικά απορρίφθηκε για να μη διαταραχθεί η ισορροπία που επιχειρείται να «χτιστεί» με το Φάληρο, με την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ. Θυμίζουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας στις 2 Μαρτίου έκανε το πρώτο βήμα και, συνοδευόμενος από πολιτικά στελέχη, κατέβηκε στις εγκαταστάσεις της «Καθημερινής» και είχε συναντήσεις με τους μετόχους και τα διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας. Μέχρι τότε δεχόταν ύβρεις και χλευασμό από το φιλομνημονιακό μπλοκ του Νέου Φαλήρου και πρόσβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε μόνο τα Σαββατοκύριακα...'Παρόν της Κυριακής'.
@Μετά τις απολύσεις, τις ατομικές συμβάσεις και τις νέες μειώσεις μισθών κατά 35%, η διοίκηση του «Αγγελιοφόρου» (Θεσσαλονίκη) θέτει ζήτημα και για τη χορήγηση των νόμιμων αδειών! Το ζήτημα προέκυψε στη συζήτηση της ΕΣΗΕΜ-Θ με τη διοίκηση της εφημερίδας για τον νέο γύρο περικοπών, όταν τέθηκε η αδυναμία κάλυψης βασικών λειτουργιών της την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών. Από την πλευρά της εταιρείας ειπώθηκε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να περικοπούν και οι άδειες για να βγαίνει η εφημερίδα το καλοκαίρι... κπομπή του Γιώργου Αυτιά. @Έναν «οδηγό» για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών σταθμών υπέβαλε το ΕΣΡ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον Δεκέμβριο του 2012, δημοσιοποιώντας την πράξη του αυτή τρεις μήνες αργότερα, στον ετήσιο απολογισμό του. Το βασικό στοιχείο είναι ότι το τέλος χρήσης συχνοτήτων θα είναι συστατικό στοιχείο της λειτουργίας, καθώς η μη καταβολή του θα συνιστά αιτία ανάκλησης της άδειας. Το ΕΣΡ προτείνει να αναλάβει το ίδιο τις προκηρύξεις των συχνοτήτων, προνόμιο που έχει σήμερα ο εκάστοτε υπουργός. Το ΕΣΡ, όπως και σήμερα, θα αξιολογεί τις αιτήσεις των υποψήφιων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εταιρειών, ενώ οι συχνότητες και οι δίαυλοι που θα παραχωρούνται θα αποφασίζονται από τον αρμόδιο υπουργό. Στην προκήρυξη θα πρέπει να αναφέρονται ρητά η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο ΕΣΡ, το παράβολο και το ετήσιο μίσθωμα που θα καταβάλλει η αδειούχος εταιρεία προς το Ελληνικό Δημόσιο τον Ιανουάριο κάθε έτους. Τυπολογίες..
@Για τον Μάιο μιλούσε το χρονοδιάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών όσον αφορά την ψηφιακή μετάβαση στα δύο κέντρα εκπομπής της Κρήτης, Ρογδιά και Μαλάξα, αλλά φαίνεται πως η ΕΡΤ δεν είναι έτοιμη για αυτό το βήμα. Από την πλευρά της Digea, που έθεσε εξαρχής την Κρήτη ως επόμενο σημείο ψηφιακής μετάβασης με βάση τον παλιό χάρτη της μεταβατικής περιόδου του 2008, δηλώνουν έτοιμοι να σβήσουν το αναλογικό σήμα στην Κρήτη. Περιμένουν, ωστόσο, την επίσημη αναγγελία. Στην ΕΡΤ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και η αιτία είναι ότι δεν υπογράφηκε η σύμβαση ΟΤΕ - ΕΡΤ για τη δορυφορική μετάδοση των τηλεοπτικών σημάτων της κρατικής τηλεόρασης. Η σύμβαση εκκρεμεί εδώ και μήνες λόγω κάποιας διαφωνίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Για να συμμετάσχει η ΕΡΤ στην ψηφιακή μετάβαση της Κρήτης στο τέλος Μαΐου, θα πρέπει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης να εγκρίνει επιπλέον κονδύλι για μεταφορά των τηλεοπτικών της σημάτων μέσω κυκλωμάτων του ΟΤΕ. Γιατί, ακόμη κι αν υπογραφεί η σύμβαση για τη δορυφορική μετάδοση, θα πρέπει να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
@Mία από τις πιο πολύπαθες συχνότητες των αθηναϊκών FM είναι και η 89.2. Συνολικά 7 διαφορετικοί ραδιοσταθμοί έχουν περάσει από αυτήν, 5 αθλητικοί και 2 μουσικοί. Και οι συνεχείς αλλαγές ήταν το αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης ή της γενικότερης κακής οικονομικής κατάστασης των όποιων ιδιοκτητριών εταιριών. Η συχνότητα των 89.2 Mhz έγινε γνωστή την δεκαετία του '90 από την περίοδο συγκεκριμένα που εξέπεμψε εκεί ο θρυλικός Life 89.2, με ηλεκτρονική μουσική και εξαιρετικά μεγάλη δημοτικότητα για την εποχή του. Στη συνέχεια φιλοξένησε, προς τα τέλη της ίδιας δεκαετίας, τον Sprint FM, τον πρώτο αθλητικό σταθμό που εξέπεμψε στη συχνότητα. Μαζί με τον Γιώργο Γεωργίου πρωτοπόρησε, ανοίγοντας για πρώτη φορά τις τηλεφωνικές γραμμές του για το κοινό, κάτι το οποίο έγινε θεσμός μετέπειτα σε όλα τα αθλητικά ραδιόφωνα. Το 2002, λόγω ανακατανομής των συχνοτήτων, μετεγκαταστάθηκε εκεί από τους 107.4, ο Alpha Sports Radio, ιδιοκτησίας της πάλαι ποτέ ψηφιακής πλατφόρμας της Alpha Digital. Από το e-tetradio.
@Ότι είναι ετοιμοπόλεμος απέδειξε ο Real FM, καθώς επέλεξε να τροποποιήσει το πρόγραμμά του εξαιτίας των σοβαρών γεγονότων στη Βοστώνη. Στα μικρόφωνα του σταθμού βρέθηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος με όλες τις εξελίξεις από τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, ενώ στο τηλέφωνο βγήκε ο Έλληνας πρόξενος. Στο θέμα ανεφέρθηκε και ο Κώστας Λαβίθης του ΣΚΑΪ και κάλεσε τους ακροατές από τις ΗΠΑ να καλέσουν για το συγκεκριμένο θέμα. Οι υπόλοιποι ενημερωτικοί σταθμοί (Alpha, Βήμα, Πρώτο πρόγραμμα) μετέδωσαν κανονικά το μουσικό πρόγραμμά τους

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…