Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τα Περιφερειακά κανάλια για το ΕΣΡ

@ΕΡΤ: Σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος στην ΕΡΤ, έθεσαν οι δημοσιογράφοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Στην ΕΡΤ οι μικτές και οι εξωτερικές παραγωγές στοιχίζουν περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ, χωρίς όπως είπαν να είναι απαραίτητες η παραγωγή τους , εκτός της εταιρείας. Επίσης αποκάλυψαν πως 26 άτομα που λαμβάνουν συνολικά ετησίως 1 εκατ. ευρώ ως ειδικοί σύμβουλοι και προσωπικό ειδικών θέσεων και από αυτούς δεν πηγαίνουν όλοι στην εταιρεία!
@Εκατοντάδες ομάδες και λέσχες ραδιοερασιτεχνών σε όλον τον κόσμο πραγματοποίησαν εκδηλώσεις στα πλαίσια της "Διεθνούς Ημέρας Μαρκόνι» για να τιμήσουν τα γενέθλια του πρωτοπόρου Γουλιέλμου Μαρκόνι, που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 25 Απριλίου του 1874. Η παγκόσμια Ημέρα Μαρκόνι ξεκίνησε από μια ομάδα ραδιοερασιτεχνών της Σκωτίας και όλα αυτά τα χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο γεγονός. Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο, το Σαββατοκύριακο που είναι κοντινότερο στην επέτειο των γενεθλίων του Guglielmo Marconi. Ραδιοερασιτεχνικές ομάδες εγκαθιστούν σταθμούς ασυρμάτου στις ιστορικές τοποθεσίες Marconi σε όλο τον κόσμο. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μαρκόνι εορτάστηκε στις 20 Απριλίου, ωστόσο πολλές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
@Ξανά στην πρώτη θέση πέρασε χθες ο ΑΝΤ1 στο κοινό 15-44, με μερίδιο 20,1% έναντι 18,7% του Mega, 16,8% του Alpha και 12,5% του Star. Ωστόσο, στην prime time το Mega κράτησε την πρώτη θέση, με μερίδιο 23,4% έναντι 17,0% του ΑΝΤ1. Η ενίσχυση της prime time του Μεγάλου Καναλιού με ελληνικές σειρές έχει αποδώσει, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού και χθες η σειρά «Κλεμμένα Όνειρα» έκανε τη διαφορά, με μερίδιο 33,3%. Μάλιστα, η πρωτιά του Mega ήρθε μια ημέρα που υπήρχε στην prime time μετάδοση του «Ράδιο Αρβύλα» από τον ΑΝΤ1 (με μερίδιο 28,6%), αλλά και της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Alpha.
@O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου των ΜΜΕ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση: «Μετά την κατάθεση Ερώτησης που έκανα σήμερα για το αντισυνταγματικό αίσχος της επιχειρούμενης παράτασης της θητείας του ΕΣΡ για άλλους τρεις μήνες, η Ένωση Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργού της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά. Με την επιστολή αυτή η Ένωση διαμαρτύρεται εντονότατα για την απίστευτη κυβερνητική επιμονή να παρατείνει τη θητεία του σημερινού Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για άλλους τρεις μήνες και μάλιστα με την έγκριση της Βουλής, την ώρα που στα…μουλωχτά μέσα από το Γραφείο του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου είχε πάρει νέα παράνομη παράταση πριν από δύο μήνες! Από τη στιγμή που η επιστολή, την οποία και παραθέτω αυτούσια, είναι σε γνώση του πρωθυπουργού, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι: Αν ο πρωθυπουργός δεν παρέμβει ο ίδιος για να σταματήσει αυτή την αντισυνταγματική παράταση της θητείας του ΕΣΡ, όπου το δίδυμο Ιωάννη Λασκαρίδη (Προέδρου) και Εύης Δεμίρη (Μέλους) έχει ξεπεράσει από τα 8 χρόνια θητείας που δικαιούνται, άλλα 3 αντισυνταγματικής…μακροζωίας, τότε ο ίδιος και μόνο θα έχει την ευθύνη ότι χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όργανο για να κρατάει στο χέρι τα περιφερειακά κανάλια».
@Ο Σταμάτης Μαλέλης επέστρεψε δυναμικά στα επαγγελματικά του καθήκοντα μετά την περιπέτεια με την υγεία του. Μάλιστα είναι ήδη έτοιμος να ξεκινήσει τις αλλαγές. Στο μυαλό του έχει να αλλάξει κάποια πράγματα αρχικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο. Ήδη έχουμε δει πως στο δελτίο κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή καλείται ένας άνθρωπος από διάφορους χώρους και ο εκάστοτε παρουσιαστής ή παρουσιάστρια του κάνουν μια mini συνέντευξη ανάλογα με τα θέματα που επικρατούν στην επικαιρότητα. Στο μεταξύ έχει ήδη σταματήσει η μετάδοση των μεσημεριανών δελτίων ειδήσεων το Σαββατοκύριακο.
@Χωρίς την Benbay (6,38%) του Β. Ρέστη και την Προμηθέας Gaz (2,93%) του Δημήτρη Κοπελούζου, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Mega. Η απουσία αυτή ίσως είναι ένα δείγμα των διαθέσεων των δύο επιχειρηματιών, για το αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega, η οποία θα κυμανθεί από 15 ως 20 εκατ. ευρώ. Μετά το ναυάγιο της συνεργασίας με το ΔΟΛ, ο Β. Ρέστης μάλλον δεν έχει και πολλούς λόγους να παράμενε στο Mega …Και επειδή τώρα τα χρήματα πλέον έχουν «ειδικό βάρος» έχει σημασία για το ποιοι θα πληρώσουν τώρα για να έχουν δικαίωμα και στις αυριανές εξελίξεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…