Μνημόνιο Σταύρωσης για όλους στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΜΕ άρωμα απολύσεων και ενόψει νέου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ αλλά κυρίως με τα νέα μέτρα που αφορούν ακόμα και ημιτελείς οικοδομές με πολιτικό άρωμα Σταύρωσης ασχολείται ο Κυριακάτικος Τύπος. Πιο αναλυτικά το 'ΕΘΝΟΣ της Κυριακής' τονίζει ότι "Οι οργανισμοί που καταργούνται και οι 2.000 απολύσεις τον Μάιο-Λίστα φωτιά για το Δημόσιο-Το Ερωτηματολόγιο με εξετάσεις σε 280.000 υπαλλήλους για την διαθεσιμότητα" και έπεται συνέχεια...Αποκαλυπτικό το κεντρικό θέμα στο 'Πρώτο ΘΕΜΑ' που τιτλοφορεί ότι "Η Τρόικα επιβάλλει να ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί- 110.000 σπίτια πάνε για κατάσχεση φέτος-Θα αρχίσουν από εκείνα που ο πλειστηριασμός εκκρεμεί από το 2009, ασπίδα προστασίας μόνο για ιδιοκτήτες που είναι άνεργοι ή έχουν τρία παιδιά με  εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ-ολόκληρο το σχέδιο για να βγουν στο σφυρί ιδιοκτησίες..."
Έλεύθερος ΤΥΠΟΣ' προσθέτει ότι "Οι καθηγητές απειλούν με απεργία ή μπουκοτάζ κατά την βαθμολόγηση-Ετοιμάζουν μπουρλότο στις Πανελλαδικές-Αιτία πολέμου η αύξηση ωραρίου που θα οδηγήσει αύξηση της εξόδου από την εκπαίδευση-Η ψήφιση του Νομοσχεδίου στη βουλή ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο-Κρίσιμη ημερομηνία η 18η Μαίου εντός των εξετάσεων". H 'Kυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' συμπληρώνει ότι "Το κλείσιμο στρατοπέδων, η πώληση κτιρίων και οι μειώσεις μισθών και κοδυλίων επηρεάζουν σοβαρά το αξιόμαχο-Εθνικό έγκλημα πλέον-Ελλάδα με διαλυμένο στρατό επιβάλλει η Τρόικα" και οι τούρκοι ήδη πανηγυρίζουν με δημοσιεύματα...
@Με τίτλο: "Ντοκουμέντα για τη μεγάλη ληστεία" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει έγγραφα-φωτιά για το κατοχικό δάνειο. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα: "στην απόρρητη έκθεση που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνονται όλες οι αποδείξεις για τις οφειλές που αναγνώρισε η ναζιστική Γερμανία πληρώνοντας 19 δόσεις έως το 1944". Η Realnews φέρνει στη δημοσιότητα πολύ σημαντικά έγγραφα, όπως τη σύμβαση του δανείου, το λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και αποδείξεις ότι πληρώθηκαν 19 δόσεις! Επίσης, η Realnews δημοσιεύει τη λίστα της λεηλασίας των αρχαιολογικών μας θησαυρών. Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Ο κύβος ερρίφθη!". Αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο κύβος ερρίφθη. Οι πολίτες ζητούν επιτακτικά δικαιοσύνη για όσα υπέστη η χώρα και ο λαός από τους Γερμανούς, επί κατοχής. Και δεν θα ανεχθούν ούτε άλλες υποχωρήσεις ούτε άλλες καθυστερήσεις! Εξήντα πέντε χρόνια ήταν αρκετά! Το Βερολίνο πρέπει επιτέλους τώρα να πληρώσει τα χρέη του απέναντι στην Ελλάδα. Μέχρι τελευταίου σέντ!"
@Το 'ΒΗΜΑ' υπογραμμίζει ότι "Αλλάζουν οι όροι για διάσωση και παραμονή στο ευρώ-Το σχέδιο της Μέρκελ για νέο Μάάστριχτ- Ο πόλεμος για σκληρή λιτότητα στην Ευρώπη και η επόμενη μέρα μετά τις Γερμανικές εκλογές". Η 'Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ' αποκαλύπτει "Νέα ρύθμιση Μανιτάκη ακουμπάει 200.000 υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου-Κόλπο απολύσεων στο στενό δημόσιο τομέα".
@Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' υπογραμμίζει ότι "Όλες οι συντάξεις στο ενιαίο ταμείο-Η πρόταση προβλέπει ένταξη στο νέο φορέα ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ αλλά και βασική σύνταξη για όλους". Το 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' επισημαίνει ότι "Καταιγίδα επιβαρύνσεων δισεκατομμυρίων ευρώ πίσω από τις διευκολύνσεις- Σφίγγει η θηλιά του Φ.Π.Α. για τις επιχειρήσεις, Φορο-τρομοκρατία-Ακόμα και όσοι ρυθμίσουν χρέη σε ταμεία και Εφορία απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιών και στέρηση ενημερότητας-Πολλές και μικρές δόσεις αλλά και πάγωμα των παλιών οφειλών είναι η λύση". Τέλος το 'ΑΡΘΡΟ' καταλήγει ότι "Απρόθυμοι υπουργοί και διστακτικοί Κυβερνητικοί εταίροι καθυστερούν αδικαιολόγητα το Κυβερνητικό έργο-Επίτροποι Σαμαρά και στα υπουργεία-Με αναπληρωτές υπουργούς ο Πρωθυπουργός διασφαλίζει ταχύτητα και απεμπλοκή των μεταρρυθμίσεων".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…