Ραδιόφωνα εκτός μετρήσεων και χωρίς ταυτότητα στην Αθήνα

@Στις τριμηνιαίες ακροαματικότητες που δημοσιεύσαμε χθες το πιο υψηλό ποσοστό το συγκεντρώνουν οι... Άλλοι Σταθμοί με 24,9%. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί οι ραδιοσταθμοί, ποια είναι δηλαδή τα πολλά, πλέον, ραδιόφωνα που δεν συμμετέχουν στην έρευνα - για την ακρίβεια, όλα τα ραδιόφωνα μετριούνται από την Bari-Focus, απλώς τα αποτελέσματα για εκείνα που δεν πληρώνουν τη συνδρομή τους δεν δημοσιοποιούνται. Τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ. Προσωπική απόφαση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΑ, του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Πιστεύει και θεωρεί πως τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ πρέπει να παραμένουν εκτός μετρήσεων αφού άλλος είναι ο στόχος τους και ο προορισμός τους.
@Προσωπικά δεν βλέπω γιατί το ένα πρέπει να αποκλείει το άλλο. Ο Αθήνα 9.84. Δεν ξέρω τους λόγους για τους οποίους ξαφνικά (εδώ και δύο εβδομάδες) ο δημοτικός ραδιοσταθμός των αθηναίων, βρίσκεται πια εκτός των μετρήσεων. Να υποθέσω η τεράστια επιτυχία του; Ήταν πρώτος (αρκεί να γύριζες τη λίστα ανάποδα). Το Βήμα 99.5. Ο ραδιοσταθμός του ΔΟΛ διαφωνεί με τον τρόπο που μετράει τις ακροαματικότητες η Bari-Focus. Κατέφυγε κάποια στιγμή στην MRB αλλά προς το παρόν δεν πραγματοποιούνται μετρήσεις. Το Oasis 88 και το NRJ 88.6. Τα δύο ραδιόφωνα-juke box (χωρίς παραγωγούς) του Ανδρέα Γιαννίκου. Τα κλειστά πλέον VFM 88.3 και Best 92.6 των εκδόσεων Λυμπέρη. Το Nitro 102.5 για οικονομικούς, προφανώς, λόγους. Το Παρέα FM 104 - δες και λήμμα Αθήνα 9.84. Τα δύο ραδιόφωνα της Αριστεράς, ο 105.5 Στο Κόκκινο του ΣΥΡΙΖΑ (θα επανέλθει άμεσα στις μετρήσεις αποκάλυψε ο νέος του διευθυντής, Κώστας Αρβανίτης) και ο 902 Αριστερά Στα FM του ΚΚΕ. Τα χειμαζόμενα δημοτικά ραδιόφωνα Κανάλι 1, Ξένιος και Επικοινωνία. Η Εκκλησία της Ελλάδας 89.5 και η Πειραϊκή Εκκλησία 91.2. Δεν ασχολούνται προφανώς με τα εγκόσμια. Το Orange 93.2 του Ανδρέα Κουρή, ένα ραδιόφωνο χωρίς ταυτότητα και, πιθανότατα, χωρίς ακροατές. Ο Flash 96 γιατί κανένας από την ιδιοκτησία του δεν πλήρωνε τη συνδρομή στην Focus. Εν τω μεταξύ το τηλέφωνο του Πέτρου Κυριακίδη ήταν διαρκώς κλειστό. Το ΑΡΤ 90.6 του ΛΑΟΣ. Συνολικά δηλαδή 17 ραδιόφωνα συν εκείνα της ΕΡΤ (συν 5 επιπλέον = 22!) βρίσκονται για διάφορους λόγους εκτός μετρήσεων ακροαματικότητας. Κι αν προσθέσουμε κάτι Μινόρε 104.3 και Ατλαντίς 105.2 γίνονται ακόμα περισσότερα. Τα μισά ραδιόφωνα των αθηναϊκών FM.
@«Πόσες εξωτερικές παραγωγές θα εγκρίνουμε σήμερα;» Το ερώτημα αυτό τοιχοκολλήθηκε στο ραδιομέγαρο μια μέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου των δημοσιογράφων της ΕΡΤ με θέμα την κακοδιαχείριση, τις προσλήψεις ημετέρων συμβούλων και την ανάθεση των κεντρικών λειτουργιών της κρατικής τηλεόρασης σε ιδιωτικές εταιρείες. Τη στιγμή που στην ΕΡΤ δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι να κάνουν τα βασικά ρεπορτάζ και ειδικότητες να στηρίξουν τις εσωτερικές παραγωγές, η διοίκηση αναθέτει σε εξωτερικές εταιρείες την παραγωγή ενημερωτικών εκπομπών με το αζημίωτο. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι αποκαλυπτικά. 14 συνολικά τηλεοπτικές παραγωγές κοστίζουν στην ΕΡΤ 3.018.943 ευρώ. Ακριβότερη όλων παραμένει η εβδομαδιαία εκπομπή «Στην υγειά μας» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο με ετήσιο κόστος για 12 επεισόδια 479.772 ευρώ και κόστος ανά επεισόδιο 37.141 ευρώ.
@Το πρόγραμμα και την εμπορική εκμετάλλευση των ραδιοφωνικών σταθμών του Star Channel, Δρόμο και Δίεση, ανέλαβαν οι Αττικές Εκδόσεις. Επί της ουσίας η κοινή εταιρεία Φιλιππόπουλου, Βαρδινογιάννη και Μπερλουσκόνι, έχει πλέον 5 σταθμούς, τους Athens Radio DJ, Rock FM, Λάμψη, Δρόμο και Δίεση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…