Η εποχή του ραδιοφώνου πέρα από τους επιχειρηματίες και τα διαπλεκόμενα του Έλληνα

@ “Βέτο” της ΕΙΙΡΑ στην προοπτική μεταβίβασης του Flash στους εργαζόμενους. Η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής ζήτησε ακρόαση από το ΕΣΡ για το θέμα το οποίο θα συζητηθεί την επόμενη βδομάδα.
@Ο Γκίκας Μάναλης είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, μετά και τη χθεσινή έγκριση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής και τη θετική γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΕΣΡ. Σημειώνεται πως ο Α. Κακλαμάνης δήλωσε «παρών», ενώ δύο μέλη του ΕΣΡ, ο Γ,. Στεφανάκης και η Ε. Δεμίρη, απουσίαζαν. Μεταξύ άλλων, ο Γ. Μάναλης δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει σε συρρίκνωση της ΕΡΤ, όπως ζητάει ο Γ. Προβόπουλος, αλλά σε ανάπτυξη.
@Υπονομεύοντας την δημοσιογραφία και τη χώρα-Aπό το Κουρδιστό Πορτοκάλι...
“Η δουλειά μας είναι τα μπετά και τα μελάνια…”, συνήθιζε να λέει ο Γιώργος Μπόμπολας, μεγαλοκατασκευαστής και μεγαλομηντιάρχης, από αυτούς που τα διεθνή ΜΜΕ αποκαλούν Έλληνες ολιγάρχες. Ο Μπόμπολας στα μπετά είχε την τύχη και την έμπνευση να συμπορευθεί με τον Δημήτρη Κούτρα, έναν άνθρωπο παθιασμένο, οραματιστή, εμπνευσμένο-των αλωνιών και των σαλονιών, που λέμε. Ο Κούτρας είχε τον τρόπο του να χορεύει τσάμικο με τον Σουφλιά αλλά και να παθιάζεται (παρέα με τον Πέτρο Στρατουδάκη, σαν σύγχρονοι χρυσοθήρες), με το χρυσό της Χαλκιδικής. Από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος-με τον οποίο ο Μπόμπολας είχε κάνει την μεγάλη εκδοτική επιτυχία του “Έθνους”- η οικογένεια Μπόμπολα δεν κατάφερε η δεν επεδίωξε να βρει αντικαταστάτη του. Ο Φιλιππόπουλος ώσπου ν' αρχίσει η περιπέτεια της υγείας του δεν επέτρεπε παρεμβάσεις στην δουλειά του. Είχε συμφωνήσει με τον Μπόμπολα να έχει εν λευκώ την εφημερίδα, εκτός από το ΠΕΧΩΔΕ. Ο συντάκτης του συγκεκριμένου υπουργείου έδινε παραδοσιακά απευθείας αναφορά στον Γιώργο Μπόμπολα. Ως εδώ καλά. Άλλωστε ο Μπόμπολας, όπως και κάθε επιχειρηματίας, φρόντιζε να πηγαίνουν καλά οι δουλειές του. Και είναι αλήθεια ότι από την κατασκευαστική εταιρεία του έχει φάει πολύς κόσμος ψωμί. Τα στελέχη της ξεχώριζαν τόσο για τις σπουδές τους (οι πιο πολλοί βρίσκονταν ανέκαθεν ιδεολογικά κοντά στο ΚΚΕ), όσο και για την προσήλωσή τους στην εταιρεία-δεν θυμάμαι να έχουν γίνει μεγάλες απεργίες στον ΑΚΤΩΡΑ, ούτε να βγαίνουν προς τα έξω παράπονα για την εργοδοσία εκτός από τις περιόδους που είχαν σταματήσει τα έργα και κάποιοι από τους εργαζόμενους μοιραία έχαναν την δουλειά τους. Πως τα κατάφερε όμως ο Γιώργος Μπόμπολας, καπετάνιος μιας κατασκευαστικής με δουλειές στις άκρες του πλανήτη, να του κατουράει τον τοίχο του Μega, o Παπάς της «Χρυσής Αυγής»;
@Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ» σε ψήφισμα, που κατέθεσαν, καταγγέλλουν για άλλη μια φορά την αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας. Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Αυριανή» που από τον Νοέμβριο του 2010 εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι και τελούν υπό επίσχεση δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κατ’ επίφαση «διάλογο» με εκπρόσωπους φαντάσματα της εργοδοσίας, που δεν συνοδεύονται από έμπρακτη απόδειξη της σοβαρότητάς τους. Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας και τα σημεία υποχώρησης προκειμένου να επανεκδοθεί η εφημερίδα. @Προσφυγή κατά της προσωρινής τους κράτησης κατέθεσαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών οι εκδότες Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την προφυλάκισή τους για υπόθεση μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Οι δύο κατηγορούμενοι προσέφυγαν, μέσω των συνηγόρων τους, κατά της απόφασης της 11ης τακτικής ανακρίτριας και του αρμόδιου Εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας απολύτως άκυρο το ένταλμα για την προσωρινή τους κράτηση.
@Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου χαιρετίζει πανηγυρικά την απόφαση-σταθμό που έλαβε την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδικάζοντας σε 6 μήνες φυλάκιση τον εκδότη Γιώργο Κονδυλούδη για την προσπάθειά του να εξαναγκάσει σε παραίτηση την πρώην πρόεδρο του Σωματείου μας Θάλεια Βουγδή. Θυμίζουμε ότι η απόπειρα τρομοκράτησης της Θάλειας Βουγδή από τον πρώην εκδότη των «Αιολικών Νέων» και νυν εκδότη του «Συνηγόρου του Βορείου Αιγαίου» είχε γίνει την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 όταν ο τελευταίος προσήλθε στο χώρο εργασίας της προέδρου μας και προσπάθησε να την εξαναγκάσει σε παραίτηση, ενοχλημένος από τις ανακοινώσεις συμπαράστασης που δημοσιοποιούσε το σωματείο μας υπέρ των 20 απολυμένων των «Αιολικών Νέων».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…