Η υπόθεση Κουρή, το δημοσίευμα και το λάθος...για το Alter

Πατέρας και γιος δεν ήταν εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. του τηλεοπτικού σταθμού ALTER κι όμως θεωρήθηκαν ηθικοί αυτουργοί για τη μη καταβολή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, από το κανάλι» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και σημειώνει:«Προσωρινά κρατούμενοι, με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα που προκάλεσε δημόσιο αντίλογο, κρίθηκαν ο εκδότης Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας Κουρής, οι οποίοι κλήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης να απολογηθούν για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας αναφορικά με τη μη καταβολή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού ALTER». 
@O Lykavitos.gr δημοσίευσε την επιστολή-ντοκουμέντο του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, για την ποινική δίωξη των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή, σε ότι έχει να κάνει με το Alter. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχάρης, "όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος, η διαφημιστική αγορά, οι τράπεζες, οι δημόσιες υπηρεσία και όλοι οι ασχολούμενοι με θέματα Τύπου και Τηλεοράσεως γνωρίζουν ότι ούτε εσύ, ούτε ο υιός σου Ανδρέας ασχοληθήκατε ποτέ με τη διοίκηση και τη διαχείριση του Alter..."  Ολόκληρη η επιστολή Ψυχάρη έχει ως εξής:
 "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. Προς τον κ. Γεώργιο Κουρή Εκδότη Ενταύθα Αθήνα, 26.03.2013 Αγαπητέ κύριε Κουρή, Μου προκάλεσε έκπληξη η πληροφορία ότι έχει κινηθεί εναντίον σου και του υιού σου ποινική δίωξη διότι δήθεν εμποδίσατε τους υπευθύνους της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού Alter να καταβάλουν τον Φ.Μ.Υ. για το έτος 2011. Όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος, η διαφημιστική αγορά, οι τράπεζες, οι δημόσιες υπηρεσία και όλοι οι ασχολούμενοι με θέματα Τύπου και Τηλεοράσεως γνωρίζουν ότι ούτε εσύ, ούτε ο υιός σου Ανδρέας ασχοληθήκατε ποτέ με τη διοίκηση και τη διαχείριση του Alter. Όλοι εμείς οι συναλλασσόμενοι με το Alter, οι οποίοι αγοράζαμε από το σταθμό αυτόν DVDs και CDs γνωρίζαμε ότι το αφεντικό είναι ο Κώστας Γιαννίκος. Με αυτόν παζαρεύαμε και αυτόν πληρώναμε. Βεβαίως ένας κακεντρεχής θα έλεγε ότι… καλά να πάθεις αφού εσύ εγκατέλειψες από ετών τον σταθμό στην τύχη του, ο δε υιός σου εγκατέλειψε όλα τα άλλα για να ασχολείται με την Real News. Ελπίζω ότι το δικαστήριο θα καταλάβει αμέσως πόσο αφελής είσαι."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…