Mega δουλειές..ραδιοφωνικά σχόλια και ΕΣΡ χωρίς διαφάνεια;

@ΤΑ σενάρια στην τηλεόραση είναι πολλά μετά τα κανάλια που φυτοζωούν όταν κάποτε έδιναν παχυλούς μισθούς εκατομμυρίων ευρώ σε γνωστές τηλεπερσόνες...Αυτή την εποχή το μέλλον της ιδιωτικής τηλεόρασης που στηρίχθηκε σε άμεση σύνδεση με την εκάστοτε πολιτική τάση των κυβερνητικών επιλογών δείχνει ότι πολλά μοντέλα έχουν αποτύχει. Οι τηλεθεατές δεν είναι απαθείς δέκτες αλλά νοήμονα όντα που έχουν ήδη εξάγει τα δικά τους συμπεράσματα...
@Το ποσό των 15-20 εκατ. ευρώ θα κληθούν να βάλουν οι μέτοχοι του Mega για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες της τηλεοπτικής εταιρείας.H απόφαση για την αύξηση αναμένεται να ληφθεί στις 18 Απριλίου 2013, ημέρα που καλούνται οι μέτοχοι του Mega σε έκτακτη γενική συνέλευση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μόλις πριν από 6 μήνες το Mega αύξησε το κεφάλαιό του κατά 10 εκατ. ευρώ εντός του 2012 -ενώ αρχικά είχε λάβει απόφαση για αύξηση κατά 15 εκατ. ευρώ- και στη συνέχεια έλαβε το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ. Χρειάστηκε μάλιστα να συγκληθεί δύο φορές η γενική συνέλευση, καθώς το χρηματιστήριο είχε απορρίψει τον τρόπο αποσβέσεων που ακολουθούσε η εταιρεία. Απομένει να διαπιστωθεί αν η νέα αύξηση του 2013 θα αλλάξει τις μετοχικές ισορροπίες στο Mega, όπου ο Πήγασος έχει 27,92%, ο ΔΟΛ 22,11%, η Benbay 6,38%, η BNP Paribas 4,88%, η GS Bank 4,8% η Προμηθέας Gas του Δημήτρη Κοπελούζου 2,93%, η Saran Holding 2,81% και η Premier Ltd 2,62%.
@Η ιδέα της κατάργησης του Τμήματος Διαφάνειας του ΕΣΡ και η αντικατάστασή του από το... ΓΕΜΗ κυοφορείται σε διάφορα κοινοβουλευτικά όργανα. Αν και το ΕΣΡ επί της ουσίας τα τελευταία χρόνια δεν ασκεί σε βάθος έλεγχους για τους επιχειρηματίες, εξακολουθεί να συγκεντρώνει στοιχεία και να διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο, το οποίο προφανώς ενοχλεί. Γι' αυτό και προτείνεται η αντικατάστασή του από το ΓΕΜΗ, το οποίο, τουλάχιστον ως και σήμερα, δεν λειτουργεί και σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεξάρτητη αρχή... Την ίδια ώρα, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Στρατούλης ζητούν να πληροφορηθούν αν «έχουν υποβάλει οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ δηλώσεις “πόθεν έσχες” και, αν ναι, ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων τους». @Στη σύσταση νέας εταιρείας προχώρησε η ομάδα του «Θέματος». Πρόκειται για τις «Εκδόσεις νέο χρήμα» που έχει ως στόχο τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας, αλλά και έντυπες εκδόσεις. Πρόεδρος της, είναι ο Θέμος Αναστασιάδης, αντιπρόεδρος ο Τάσος Καραμήτσος και μέλος ο Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 24.000 ευρώ.
Η αλήθεια είναι ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα βιώνουμε την απόλυτη τηλεοπτική μιζέρια. Δεν είναι σημείο των καιρών. Είναι η ίδια η εποχή που ζούμε. Παραγωγές δε γίνονται συχνά. Όταν γίνονται συνοδεύονται από τον φόβο της διακοπής τους, φόβος που έγινε πραγματικότητα και όχι μία φορά δυστυχώς. Ευτυχώς, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μία από αυτές και ίσως η πιο ενδεικτική φέτος είναι ο Ant1. Κατάφερε να φτιάξει ένα συμπαγές-εξαιρείται το Son- και πλουραλιστικό πρόγραμμα που επιβραβεύεται από το τηλεοπτικό κοινό με πρωτιές -ειδικά στα νεανικά κοινά- και ζώνες απόλυτης κυριαρχίας (μεσημέρια-απογεύματα και late night).
 @Χωρίς αντίπαλο «παίζει» πλέον ο Real FM 97,8, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας στο Νομό Αττικής, αφού η τελευταία έρευνα ΑΕΜΑΡ/Bari του δίνει μέσο ημερήσιο ποσοστό ακροατών 13,9% το διάστημα 25 Φεβρουαρίου με 24 Μαρτίου, έναντι 11,1% του δεύτερου Μελωδία 99,2 FM. Για πρώτη φορά δε, ο Σκάι υποχωρεί ακόμα μία θέση και «πέφτει» στην 3η, με ποσοστό 9,8% από 11,5% που είχε στην προηγούμενη μέτρηση. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί «ιστορική», δεδομένου ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Σκάι δεν βρίσκεται σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Παράλληλα, η άνοδος του Μελωδία – που ανήκει στον όμιλο του Σκάι -, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τον σταθμό, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και αναδεικνύει την τάση ενίσχυσης των μουσικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη 10άδα βρίσκονται μόλις δύο ενημερωτικοί σταθμοί έναντι 7 μουσικών και ενός αθλητικού..
@Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Αιγαίο TV του νομού Κυκλάδων για προσβολή προσωπικότητας αναφερομένων προσώπων σε εκπομπή στις 28/5/12. Πρόστιμο 3.000 ευρώ για παράνομη δικτύωση με τον διαδικτυακό τόπο του zougla.gr που δεν διαθέτει άδεια εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος επιβλήθηκε επίσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς Μεσόγειος TV νομού Μεσσηνίας, Patra TV νομού Αχαίας, Δέλτα TV νομού Έβρου, Κρήτη TV νομού Ηρακλείου και Αρχιπέλαγος TV νομού Λέσβου. Σε σύσταση μετατράπηκε παλαιότερο πρόστιμο 30.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στο Extra Channel και στην εκπομπή «Εξπρές του μεσονυχτίου» (16/5/07) έπειτα από ακύρωση της απόφασης από το Συμβούλιο Επικρατείας. Σύσταση επίσης επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1 και στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη για σύγχυση και παραπληροφόρηση γύρω από το υποτιθέμενο δάνειο 600 δισ. δολαρίων από Έλληνες ομογενείς προς την ελληνική κυβέρνηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…