Η μετά ΕΣΡ εποχή και το μέλλον των τηλεοπτικών εκπομπών

@Ο Λάκης Λαζόπουλος ανακοίνωσε το μέλλον του τηλεοπτικού του show το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου.Όπως είπε, 2 επεισόδια μετρά ακόμα το Αλ Τσαντίρι, μιας και από του χρόνου θα ασχοληθεί με το θέατρο και τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς. "Φτάνουμε στο τέλος, άλλα δύο επεισόδια έμειναν, γιατί Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη μπαίνω στο στούντιο για τα γυρίσματα της νέας σειράς «Δια Ταύτα» και από Δεκέμβριο θέατρο και άλλα, που ευτυχώς τα τηλέφωνα παρακολουθούνται, αλλά το μυαλό δεν παρακολουθείται. Έχω συμφωνήσει να κάνω τέσσερα Τσαντίρια για του χρόνου σε τρεις μεγάλες πόλεις και σε ένα χωριό. Το δικαιούνται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, Θεσσαλονίκη σίγουρα!", είπε ο Λάκης Λαζόπουλος, με το κοινό να τον χειροκροτεί!
αδιάλλακτη στάση κράτους και κεφαλαίου στη χώρα συνεχίζεται με επικίνδυνες προεκτάσεις. Η φασιστικοποίηση του κρατικού μηχανισμού, των μηχανισμών προπαγάνδας και καταστολής κι εντέλει μεγάλου κομματιού της κοινωνίας μας, είναι αδιαπραγμάτευτο γεγονός. Η χρήση μιλιταριστικών όρων, όπως επίταξη και επιστράτευση και ακόμη χειρότερα η εφαρμογή τους εναντίον κομματιών της κοινωνίας μας από το καθεστώς, μας κάνει να δούμε την πραγματικότητα χωρίς φκιασίδια και ωραιοποιήσεις. Ο καπιταλισμός και οι πολιτικοί του υπηρέτες δεν θέλουν απλώς να επαναπροσδιορίσουν τις τάξεις. επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα στρατό από εργαζόμενους – στρατιωτάκια, χαμηλόμισθους, υποτακτικούς, σκλάβους.
@Επιτέλους δώστε τόπο στους νέους επιστήμονες. Ο τελευταίος πρόεδρος του ΕΣΡ που συγκρούστηκε με τα κανάλια ήταν ο δικαστικός Βασίλης Λαμπρίδης, πριν από 11 χρόνια, όταν έκοψε στον αέρα το “Big Brother” του ΑΝΤ1. Έκτοτε το ΕΣΡ ήταν ο μοναδικός φορέας που πιστοποιούσε πως δεν υπάρχει διαπλοκή στην Ελλάδα. Είναι ώρα να αλλάξει και ο τρόπος και τα κριτήρια για την επιλογή των μελών. Δεν αρκεί κάποιος να έχει διατελέσει παρουσιαστής εκπομπήςγια να αναλάβει τον έλεγχο των πρώην εργοδοτών του για 6 χρόνια.
 @Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την αναστολή της σημερινής 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που είχε κηρυχθεί χθες για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ».Η αναστολή αποφασίστηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Δ.Σ. και τη γραπτή δέσμευση του Εκδότη-Διευθυντή της εφημερίδας κ. Σωτήρη Πουλόπουλου, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.
@Λίγο πριν από τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2013 και όλα ε'ιναι έτοιμα! Η Ελλάδα ορίστηκε να διαγωνιστεί στην 21η θέση ανάμεσα στις 26 χώρες τπου θα διαγωνιστούν στον τελικό. Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν! Φαβορί για τη νίκη παραμένει η Δανία με το «Only Teardrops», όπως συμβαίνει εδώ και περίπου δύο μήνες. Μάλιστα, ούτε οι εμφανίσεις των χωρών στους δύο ημιτελικούς και οι πρόβες των λεγόμενων «Big 5» κατάφεραν να εκτοπίσουν την Emmelie de Forest. Η βραβευμένη εταιρία Unibet μας κατατάσσει στην δωδέκατη θέση! Εμείς ευχόμαστε να μην πέσουν μέσα και να βρεθούμε σε πιο υψηλή θέση!
@Το πρωτοσέλιδο για την ΕΡΤ, η επιστολή για «ηδονοβλεψίες της δημοσιογραφίας» και η έντονη αντίδραση της εφημερίδας... Χοντραίνει η διαμάχη ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και στον εκδότη της εφημερίδας Εspresso Γιάννη Φιλιππάκη τον οποίο αναζητούσε ως χθες το βράδυ η αστυνομία, στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος. Η μήνυση αφορούσε «συκοφαντική δυσφήμηση» που είχε να κάνει με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στις 14 Μαΐου όπου η εφημερίδα υποστήριζε πως ο Κ. Βαξεβάνης πήρε 1,5 εκατομμύριο από την ΕΡΤ για τα 3 χρόνια συνεργασίας με το κανάλι. Ο δημοσιογράφος έστειλε επιστολή στον εκδότη της Espresso διαψεύδοντας το δημοσίευμα και τονίζοντας ότι από την ΕΡΤ για τα 3 χρόνια συνεργασίας είχε πάρει συνολικά 108.000 μικτά. Οπως.. αναφέρει ο Κ. Βαξεβάνης, ζήτησε να αποκατασταθεί η αληθεια πράγμα το οποίο δεν έγινε. Έτσι χθες ο δημοσιογράφος, προχώρησε σε μήνυση εναντίον του εκδότη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…