Αλλαγή ηγεσίας στο ΕΣΡ και η κλειστή αγορά της διαφήμισης...

ΕΡΤ έχει επιλέξει να μην πληρώνει δεδουλευμένα, την εργασία του Σαββατοκύριακου το 2012 και το 2013. Παράλληλα, μετά το κόψιμο των συμβασιούχων, δεν διαθέτει ανταπροκριτές στις μεγάλες πρωτεύουυσες του κόσμου, τους οποίους τους “φιλοξενεί” ως “καλεσμένους” στις εκπομπές. Αυτό λέγεται “μαύρη εργασιά”. Η ΕΡΤ δαπανά περίπου 1 εκατ. ευρώ για μια στρατιά συμβούλων, εκ των οποίων εργάζονται ελάχιστοι. Το ίδιο διάστημα η κυβέρνηση διάλεξε αντί παράγει η ΕΡΤ τηλεοπτικά προγράμματα και να διατηρεί θέσεις εργασίας, να πετάει το ανταποδοτικό στη μαύρη τρύπα της ΛΑΓΗΕ. Το ποσό ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ. Δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από τους “μαθητευόμενους μάγους” της τρικομματικής για το σημερινό χάλι των τελευταίων 10 μηνών. Κανονικά ο Γ. Μάναλης θα έπρεπε ήδη να έχει πετάξει έξω όλους τους ανίκανους.
@Τα ηνία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμένεται να αναλάβει η Πόπη Διαμαντάκου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η γνωστή τηλεκριτικός θα διοριστεί νέα πρόεδρος τους ΕΣΡ, καθώς η υποψηφιότητά της στηρίζεται και από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης. Η δημοσιογράφος θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα μετά την 17η Ιουλίου, οπότε και λήγει η τρίμηνη παράταση της θητείας του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
@«Άτεγκτη» χαρακτήρισε την TEAM και την UEFA ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, μιλώντας με τους δημοσιογράφους για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται αναφορικά με τη μείωση του κόστους του Champions League. Η διοίκηση των Ταγματάρχη- Στεφάνου, εξασφάλισαν το Champions League με τιμή μειωμένη κατά 25% όμως όπως είπε μετά το PSI είναι απαραίτητο το κούρεμα της συμφωνίας, κάτι που όμως δεν δέχεται η TEAM, διότι μετά θα αναγκαζόταν να μειώσει τις τιμές και για άλλες χώρες του Νότου όπως η Ισπανία που είναι μια τεράστια αγορά.
@Παραμένει «κλειστή» και η αγορά του ραδιοφώνου. Το ΕΣΡ δείχνει μια «απροθυμία» να ασχοληθεί με τις εταιρείες που έχουν σταματήσει να εκπέμπουν πρόγραμμα και να επαναπροκηρύξει τις συχνότητες. Βέβαια, η διάταξη του νόμου που επιτρέπει στους εργαζομένους να διεκδικήσουν τη συχνότητα, όπως συμβαίνει με την περίπτωση των απλήρωτων του Flash, έχει κατευθύνει τη διαδικασία προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς μέχρι πρότινος λόγο είχαν μόνο οι τράπεζες, που προχωρούσαν σε πλειστηριασμούς. Το γεγονός όμως πως οι συχνότητες δεν προκηρύσσονται από το ΕΣΡ, όπως προβλέπει ο νόμος, δεν επιτρέπει σε υγιείς επιχειρηματίες να μπουν στην αγορά. Σήμερα δεν εκπέμπουν ο Nitro FM (IMAKO), ο V-FM (Εκδόσεις Λυμπέρη), ο Best (Εκδόσεις Λυμπέρη) και ο Ξένιος. Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο να προκηρύξει περιφερειακές άδειες, αλλά αυτή η διαδικασία θα καθυστερήσει και το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: Το Δημόσιο να μην εισπράττει έσοδα από έναν σπάνιο πόρο όπως οι συχνότητες και συνάμα να μη δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.
 @Βατερλώ ήταν το Πάσχα για τις μεγάλες, κυκλοφοριακά, εφημερίδες. Είναι η πρώτη φορά που το «Πρώτο Θέμα» εκθρονίσθηκε από την πρώτη θέση, την οποία είχε καταλάβει μόνιμα, και κατρακύλησε στην τρίτη θέση. Συγκεκριμένα, έχασε 67.100 φύλλα, πέφτοντας από τα 143.140 στα 76.040 (μείον 47%). Η μόνη εξήγηση είναι ότι το πασχαλιάτικο φύλλο δεν είχε κουπόνια για σούπερ μάρκετ. Δεύτερο σε απώλειες ήταν το «Έθνος», με μείον 19.340 φύλλα. Και ο «Ριζοσπάστης» έχασε 24.180 φύλλα, αλλά είναι διαφορετική υπόθεση, δεδομένου ότι πρόκειται για το όργανο του ΚΚΕ. Στο σύνολο χάθηκαν 127.780 φύλλα (από 546.360 κατέβηκαν στα 418.580), ήτοι μείον 23% ήταν η κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων. Ευχή και ελπίδα, η κατάρρευση αυτή να είναι λόγω της πασχαλιάτικης εξόδου και οι κυκλοφορίες να επανέλθουν στα γνωστά επίπεδα, έστω και με τα κουπόνια και τις άλλες προσφορές.
@Παρά τη ζωντανή μετάδοση του τελικού του Europa League, ο ΑΝΤ1 δεν κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στο κοινό 15-44 χθες, Τετάρτη 15 Μαϊου, αφού το Mega κράτησε την πρώτη θέση, με μερίδιο 21,9% έναντι 19,0% του ΑΝΤ1 και 15,5% του Alpha. Ωστόσο, το κανάλι του Αμαρουσίου πέρασε πρώτο στην prime time του ίδιου κοινού, με μερίδιο 24,4% έναντι 23,5% του Mega και 14,2% του Alpha. To μερίδιο του τελικού, που μεταδόθηκε στην prime time, ήταν 27,7%, ενώ οι εκπομπές του Mega στη ζώνη αυτή και πάντα στο κοινό 15-44 ήταν «Κλεμμένα Όνειρα» 31,8% και «Πίσω στο σπίτι» 21,1%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…