Τυχερά παιχνίδια τέλος και τα κορόιδα δεν είναι οι τηλεθεατές

@Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έβγαλε μια γνωμάτευση που θα προκαλέσει σεισμό σε όλο το τηλεοπτικό τοπίο. Αποφαίνεται ότι τα τηλεοπτικά παιχνίδια «Call for Cash», «Night Quiz», «Boing», «Super Game» και «Τηλεκύβος» χαρακτηρίζονται τυχερά. Άρα όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως τώρα από το ΕΣΡ είναι καθ' όλα νόμιμα και οι περί τους είκοσι περιφερειακοί σταθμοί και δύο πανελλήνιας εμβέλειας καλούνται να αντιμετωπίσουν ιδίοις δαπάναις πλέον τα βαριά πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, εκτός κι αν έχουν δεσμεύσει εκ του ασφαλούς τη γερμανική εταιρεία TORNA και έχει αναλάβει εγγράφως όλες τις τυχόν ζημίες που θα υποστούν εξαιτίας αυτών. Έτσι, κλείνει ένας κύκλος περίπου επτά ετών και στο σημείο αυτό δεν έχουμε παρά να πούμε και έναν καλό λόγο για το ΕΣΡ, το οποίο με τις διαδοχικές αποφάσεις του προσπάθησε να προστατεύσει τους αφελείς. @Επιτέλους δώστε τόπο στους νέους επιστήμονες. Ο τελευταίος πρόεδρος του ΕΣΡ που συγκρούστηκε με τα κανάλια ήταν ο δικαστικός Βασίλης Λαμπρίδης, πριν από 11 χρόνια, όταν έκοψε στον αέρα το “Big Brother” του ΑΝΤ1. Έκτοτε το ΕΣΡ ήταν ο μοναδικός φορέας που πιστοποιούσε πως δεν υπάρχει διαπλοκή στην Ελλάδα. Είναι ώρα να αλλάξει και ο τρόπος και τα κριτήρια για την επιλογή των μελών. Δεν αρκεί κάποιος να έχει διατελέσει παρουσιαστής εκπομπήςγια να αναλάβει τον έλεγχο των πρώην εργοδοτών του για 6 χρόνια. Το προφανές είναι, πως τα νέα μέλη πρέπει να έχουν είναι γνώση του αντικειμένου,με πανεπιστημιακή κατάρτιση, δημοσιεύσεις, γλώσσες και κατοχή παράληλλων επιστημονικών πεδιών, όπως είναι η τεχνολογία και η οικονομία. Επιτέλους υπάρχουν νέοι επιστήμονες που πρέπει να στελεχώσουν ένα διαφορετικό δημόσιο τομέα και οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μείνουν στη χώρα.
@O Aγάθωνας ήταν καλεσμένος στο "Πρωινό ΑΝΤ1" και μίλησε για την συμμετοχή του στην Eurovision λέγοντας πως δεν μετάνιωσε που πήγε στον διαγωνισμό αν και δεν είναι ευχαριστημένος με την έκτη θέση, καθώς εκείνος περίμενε την πρωτιά... Υποστήριξε πως πήγε στην Eurovision για τους Koza Mostra και δεν θα πήγαινε μόνος του, αλλά μπορεί να πάει στο μέλλον με κάποια άλλη χώρα που θα πληρώνει..
@Χέρι-χέρι με τον Γιώργο Καρατζαφέρη πάει το ΕΣΡ. Λέτε να παίζει ρόλο που ο Γ. Καρατζαφέρης φαίνεται να τα βρίσκει με τη ΝΔ του Σαμαρά, εκείνον δηλαδή που με τόσο πάθος κατηγορούσε; Συνηθισμένο στις κωλοτούμπες βέβαια το ΛΑΟΣ και κάτι τέτοια, άκρως φιλοκυβερνητικά, το ΕΣΡ με τις ουκ ολίγες παράνομες παρατάσεις της θητείας του, τα επιβραβεύει. Και προσφέρει στο ΑΡΤ TV, την τηλεόραση του Καρατζαφέρη δηλαδή, τη δυνατότητα, να εκπέμψει ψηφιακά πανελλαδικώς - ανεξάρτητα αν πρόκειται για αθηναϊκό κανάλι τοπικής εμβέλειας. Υπάρχει όμως και το ραδιόφωνο του ΛΑΟΣ. Μία κομματική συχνότητα, το ΑΡΤ 90.6. Αν βέβαια το κόμμα του Καρατζαφέρη διαλυθεί (ή μήπως κι αν συννενωθεί με τη ΝΔ;), η άδεια παύει να ισχύει. Και η συχνότητα θα πρέπει να επιστραφεί στο κράτος. Έτσι, δεν είναι; Στα υπόψιν αυτό...
όρος «τέταρτη εξουσία» αποδόθηκε στα ΜΜΕ, επειδή με την απελευθέρωση και την ανεξαρτητοποίησή τους από το κράτος συνέβαλαν στην εκδημοκράτισή του. Φύσει και θέσει ο ρόλος τους ήταν να δρουν ελεγκτικά απέναντι στο κράτος και να παρακολουθούν την άσκηση των τριών εξουσιών, αποκαλύπτοντας τυχόν καταχρήσεις και εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Ωστόσο, στην πορεία των χρόνων, τα ΜΜΕ αντί για δίαυλος μεταξύ του λαού και της κυβέρνησης, σε πολλές περιπτώσεις έφτασαν ακόμη και να υποκαθιστούν τις πολιτικές ηγεσίες, όχι βέβαια φυσικά, αλλά παρασκηνιακά, κινώντας τα νήματα των «υποχείριών» τους που βρίσκονταν στην εκάστοτε κυβέρνηση. Ένα ανάλογο «αλισβερίσι» συντελείται εδώ και χρόνια, μεταξύ των ελληνικών κυβερνήσεων και των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, εξασφαλίζοντας «απυρόβλητο», θώκους και αξιώματα για τους πρώτους και προκλητικά προνόμια, αλλά και ασυδοσία για τους δεύτερους. Εδώ και 18 χρόνια τα κανάλια λειτουργούν παράνομα, αλλά ουδείς δείχνει πρόθυμος να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να τα βάλει με το μιντιακό κράτος εν κράτει. Ακόμα και η απόφαση του Αρείου Πάγου (4578/2010), η οποία έκρινε παράνομο το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, έμεινε ανεφάρμοστη. Έτσι, οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν σε καθεστώς προσωρινής νομιμότητας, με άδειες που ανανεώνονται κάθε τόσο, χρησιμοποιώντας δωρεάν τις κρατικές συχνότητες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…