Αναβολές με ΔΟΛιες αλλαγές και ραδιοφωνική πιάτσα

@ΕΣΡ: Αναβολή έδωσε στην ΕΡΤ, το ΕΣΡ για τη μή εφαρμογή της απόφασης του, περί μετάδοσης του Euronews! Ως δικαιολογία πρόβαλε τη δήλωση των δικηγόρων της ΕΡΤ πως βρίσκονται σε επικοινωνία με το Euronews, κάτι που προφανώς ισοδυναμεί με τα μέλη του ΕΣΡ ως εφαρμογή της νομοθεσίας... Πάντως τόσο το Euronews όσο και το Euronews Greece εξακολουθούν να μην μεταδίδονται από την ΕΡΤ, η οποία και έκανε αίτηση ακύρωσης και ανάκλησης της απόφασης στο ΣτΕ. Σκάι: Απέρριψε το ΕΣΡ την πράξη μεταβίβαση του 1,2% των μετοχών του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του Σκάι από το Γιώργο Κυριακίδη στη δικηγόρο, Ελένη Σκούρα. Οι μετοχές πρέπει να μεταβιβαστούν σε άλλο πρόσωπο, εντός δύο μηνών, σύμφωνα με τη νομοθεσία.
@Αναστάτωση στη Μιχαλακοπούλου μετά τις ανακοινώσεις για νέα καθυστέρηση στη μισθοδοσία...Νέο σοκ για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ μετά τις ανακοινώσεις ότι η εξόφληση του μηνός Μαΐου δεν θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά «στις 10 Ιουνίου και βλέπουμε»… Στη Μιχαλακοπούλου επικρατεί αναστάτωση καθώς η διοίκηση είχε δείξει τις προθέσεις της από τον περασμένο μήνα που καθυστέρησε πάλι την εξόφληση των δεδουλευμένων. Ειδικά στο ΒΗΜΑ ο διευθυντής που ρωτήθηκε από τους εργαζόμενους «προς τι η καθυστέρηση», απάντησε ότι η εταιρεία αδυνατεί να ανταποκριθεί εγκαίρως στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους καθώς υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στον Οργανισμό. Ο Αντώνης Καρακούσης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι επίκεινται αλλαγές στη λειτουργία και την οργάνωση της εφημερίδας και του σάιτ και έκανε λόγο για συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις.. τμημάτων που θα αφορούν όλους τους ορόφους της Μιχαλακοπούλου. Μάλιστα ο διευθυντής του «Βήματος» χρησιμοποίησε πολλές φορές τη λέξη «αναδιάρθρωση».
@ΤΕΛΙΚΑ η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης για την αδειοδότηση δικτύων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.Στον ογκώδη φάκελο των εγγράφων που περιλαμβάνονται σε αυτήν, καθορίζεται η διαδικασία που προτείνεται να ακολουθηθεί για τη χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων στους παρόχους δικτύου. Είναι η δημοπρασία για τους υποψήφιους στην οποία μπορεί να λάβουν μέρος νυν πάροχοι δικτύου, κοινοπραξίες εταιρειών και υπό σύσταση εταιρείες εντός ή έκτος ελληνικής επικράτειας. Ωστόσο από τους όρους ελέγχου των αιτήσεων ενδιαφέροντος που θα κατατεθούν προκύπτουν τα κριτήρια για τα δίκτυα εκπομπής που πρέπει να λειτουργήσουν εντός 6 μηνών από την αδειοδότηση.
@Στη δημιουργία του φορέα, στον οποίο θα χορηγηθεί η άδεια του Flash 96 και τη δημιουργία του καταστατικού του, προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον σταθμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο blog τους, όλοι οι εργαζόμενοι που δούλευαν στον σταθμό μέχρι και την 14η Μαΐου 2013, ημέρα που το ΕΣΡ δημοσίευσε την θετική εισήγησή του για την αυτοδιαχείριση του Flash, καλούνται να προσέλθουν στα studio του Flash 96 στη λεωφόρο Κηφισίας, στις 2 το μεσημέρι. Τα πρότυπα καταστατικών, τα οποία είναι αναρτημένα στο blog και τον πίνακα ανακοινώσεων του Flash, κάνουν αναφορά για σύσταση κοινωνικού συνεταιρισμού (και όχι εταιρίας), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4019/2011 περί συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα με τις παραπάνω εξελίξεις, οι επικεφαλής στον σταθμό ήδη ξεκίνησαν να αναζητούν διαφημίσεις.
@Δυναμικό comeback για τον αρουσιαστή ειδήσεων Νίκο Χατζηνικολάου. Ο anchorman, που κράτησε επί χρόνια το τιμόνι της ενημέρωσης σε Mega, Alpha και Alter, επιστρέφει στην τηλεόραση -ύστερα από περίπου δύο χρόνια απουσίας- με διπλό ρόλο, τόσο του παρουσιαστή όσο και του σχολιαστή. Το Star πρότεινε στον δημοσιογράφο να μεταφέρει στον τηλεοπτικό αέρα το πολιτικό talk show που παρουσίαζε στην ηλεκτρονική σελίδα www.enikos.gr, εκείνος αποδέχτηκε την πρόταση και από 3 Σεπτεμβρίου (ή κάποια από τις επόμενες εβδομάδες του ίδιου μήνα) αρχίζει την παρουσίαση της εκπομπής, που θα μεταδίδεται μία φορά την εβδομάδα. Εκτός όμως από το talk show ο παρουσιαστής θα είναι και κεντρικός σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού δύο φορές την εβδομάδα -αν η επικαιρότητα το απαιτεί, και περισσότερες-, γεγονός που σημαίνει ότι στη θέση του anchorman θα πρέπει να είναι κάποιος αντάξιος της παρουσίας του.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…