Οι μικρόψυχοι πολιτικοί και η ΝΕΡΙΤ στον αέρα...

@Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για το σχέδιο Μόσιαλου και για το σχέδιο νόμου που είχε καταθέσει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος. Θεωρούν και πιστεύουν πως δεν θυμόμαστε πως, το πόνημα του καθηγητή οικονομικών της υγείας, έχει προέλθει μετά από διαβούλευση με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και στην καλύτερη των περιπτώσεων, μετά από πολλά μικρά λουκέτα, μια εξοικονόμηση 8,5 εκατ. ευρώ. Το δε σχέδιο νόμου για τη λειτουργία της ΕΡΤ, το οποίο αντέγραψε μαζί με το λάθος που είχε η ομάδα Κεδίκογλου, είναι αποτέλεσμα παραγωγής μιας ομάδας ανθρώπων , ορισμένοι εκ των οποίων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία των πιστοποιητικών διαφάνειας του ΕΣΡ στα χρόνια του εκσυγχρονισμού.
ιστορική «Βραδυνή» με τον… μικρόψυχο εκδότη της, ξεκινά από σήμερα Τετάρτη νέα απεργία. Οι λιγοστοί εργαζόμενοί της μετά από 13 μέρες απεργίας για τις 12 -μέχρι τότε- απολύσεις και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αποφάσισαν πρόσφατα να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Αιτία αναστολής η συνάντηση που είχαν μέλη του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ με τον εκδότη σε ένα από τα ξενοδοχεία του το περασμένο Σάββατο και η τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκδότη, με την διαμεσολάβηση του διευθυντή του κυριακάτικου φύλλου κ. Ιωάννη Λοβέρδου, στην τελευταία συνέλευσή τους. Ο εκδότης δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ένα «έναντι» δεδουλευμένων έως το τέλος αυτής της εβδομάδας και θα αποπληρώσει τα υπόλοιπα έως τις 10 Ιούλη. Ούτε λόγος βέβαια για πάγωμα απολύσεων. Υποστήριξε ότι προτίθεται να κλείσει το καθημερινό φύλλο όταν ολοκληρωθούν οι «ροές» των απολύσεων προκειμένου να βγάλει ένα «ποιοτικό» κυριακάτικο φύλλο των… 80 σελίδων. Αυτό το φύλλο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, θα βγαίνει με 15-20 δημοσιογράφους, με οικονομικές απολαβές νέας «ατομικής σύμβασης». Ουσιαστικά ο εκδότης επιχειρεί να φτιάξει μία «γαλέρα»… σκλάβων, που θα εκδίδουν το συγκεκριμένο φύλλο με το μικρότερο οικονομικό κόστος για εκείνον.
@Στη μισή Ελλάδα ακούγεται αυτή τη στιγμή ακούγεται η ΕΡΑ Αιγαίου. Η ΕΡΑ Αιγαίου είναι η μόνη ΕΡΑ που έχει λινκ με την Ελληνική Ραδιοφωνία στην Αθήνα και πάνω της κουμπώνουν και η ΕΡΑ Βόλου (101,2 και 100,7) και Λάρισας (98,3) με κάλυψη σε όλη τη Θεσσαλία, Χαλκιδική κλπ, ελλείψει σύνδεσης με την ΕΡΑ Αθήνας. Τώρα βγάζει δικό της πρόγραμμα με τηλέφωνα από έκτακτη τηλεφωνική γραμμή 7007000800, η εκφωνήτρια τα έχει χάσει με τα πολλά τηλεφωνήματα από Λάρισα, Τρίκαλα, Φάρσαλα και Βόλο, δεν γνώριζε περί της αναμετάδοσης.
πρώτη εικόνα του σήματος ΝΕΡΙΤ εμφανίζεται από το πρωί της Δευτέρας στο 48 και στο 52 UHF. Στην οθόνη εμφανίζεται ότι το πρόγραμμα δεν είναι διαθέσιμο ωστόσο πλέον πάροχος του σήματος είναι NΕΡΙΤ. Πιθανότατα η εκπομπή γίνεται από την Πάρνηθα, σύμφωνα με το dialogosmedia. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα κανάλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση του διαγγέλματος του πρωθυπουργού πριν τη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους.
@"Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων παραμένει στην πρώτη γραμμή του απεργιακού μας αγώνα μέχρι την ώρα της δικαίωσης. Παραμένει μόνη της, όταν άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς επέλεξαν την λογική της «ολίγον εγκύου» που μεταφράστηκε είτε με την αθόρυβη οπισθοχώρηση τους, είτε με αδυναμία περιφρούρησης της απεργίας, είτε ακόμη και με θολούς ελιγμούς που σταδιακά οδήγησαν στον εκφυλισμό της ίδιας της κινητοποίησης. Η ΕΣΗΕΠΗΝ στο σύνολό της στέκεται ενεργά στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και δηλώνει εκ νέου, ότι οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας παραμένουν μαχόμενοι και στην πρωτοπορία των αγώνων για την προάσπιση της Δημοκρατίας. Εν αναμονή των εξελίξεων που έχουν προαναγγελθεί και οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη, διότι αφορούν αμιγώς την κυρίαρχη αιτία του απεργιακού μας αγώνα που στοχεύει στην κατάργηση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και τις συνεπακόλουθες συνέπειες εις βάρος των εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ αποφασίζει ομόφωνα: Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων για αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, από τις 6 π.μ. σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και γραφεία Τύπου, που συνέτρεξαν στην απεργιακή μας προσπάθεια και επιτρέπει στους συναδέλφους να μετάσχουν στην έκδοση φύλλων, ανάρτηση ειδήσεων και παραγωγή δημοσιογραφικών εκπομπών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…