Κ-ΕΡΤ-ΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ...

@Παράνομες οι απολύσεις του προσωπικού της ΕΡΤ, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Το μήνυμα το έστειλα η Κομισιόν, αλλά η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να το άκουσε. Η οδηγία 98/50/ΕΚ του Συμβουλίου που υιοθετήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 178/ 2002, προστατεύει το σύνολο των εργαζόμενων κατά τη μεταφορά τους σε διάδοχο σχήμα, υπό την προυπόθεση πως είναι πτωχευμένη. Το άρθρο 5 του ΠΔ (άρθρο 4 στην Κοινοτική Οδηγία) αναφέρει πως “η μεταβίβαση μιας επιχείρισης, εγκατάστασης, ή τμήματος επιχείρησης, δεν συνιστά αυτή καθ΄αυτή λόγο απόλυσης εργαζομένων”. Διευκρινίζει μόνο πως “η διάταξη του προηγουμένου εδαφίου, δεν εμποδίζει, τηρουμέντων των σχετικών περί των απολύσεων διατάξεων, απολύσεις πο είναι δυνατόν να επέλθουν για λόγους, οικονομικολυς, τεχνικούς ή οργανώσεως που συνεπάγονται μεταβολές του εργατικού δυναμικού” Δηλαδή, ακόμη και αν η Κυβέρνηση επικαλεστεί τους λόγους αυτούς, δεν μπορεί παρά να απολύει μόνο το 4% του προσωπικού κάθε μήνα”.
@H ΕΡΤ, βρέθηκε, το 2011, στην 14η θέση των ελληνικών εταιρειών με τα περισσότερα κέρδη προ φόρων . Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Hellastat, η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι στην πρώτη θέση με 702 εκατ. ευρώ, δεύτερη η Τράπεζα Κύπρου με 509 εκατ. ευρώ και τρίτη η Cosmote με 388 εκατ. ευρώ. Η Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη είναι τέταρτη με 177 εκατ. ευρώ, και η Ελληνικά Πετρέλαια (Λάτσης) πέμπτη με 156 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων.Η ΕΡΤ, υπό τη διοίκηση των Ταγματάρχη, Στεφάνου και Παπαγεωργίου είναι στη 14η θέση με 56,97 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων ( όταν πριν από 2 χρόνια ήταν ελλειμματική) υψηλότερα από την Καρέλιας, ΑΒ Βασιλόπουλος, ΕΠΑ Αττικής και ΕΥΔΑΠ.
αράνομη ψηφιακή εκπομπή από το Κανάλι της Βουλής στη συχνότητα της ERT HD. Εν αγνοία του διευθυντή του καναλιού, Κώστα Αλαβάνου το σήμα του καναλιού μεταδίδεται στη συχνότητα της ΕΡΤ, εμπλέκοντας και το Κοινοβούλιο σε αυτή την επίθεση σε βάρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η μεταφορά του σήματος γίνεται από δύο ιδιωτικές εταιρείες, ενώ η ΕΡΤ, παρά την απόφαση του ΣτΕ παραμένει χωρίς σήμα. Και αξίζει και μια σημείωση. Το Κανάλι της Βουλής χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προυπολογισμό, σε αντίθεση με την ΕΡΤ, η οποία λειτουργεί με βάση τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος.
@Χωρίς την ΕΡΤ σε λειτουργία, χωρίς να είναι αδειοδοτημένοι οι ιδιωτικοί σταθμοί, και χωρίς η κυβέρνηση να αποκαλύπτει τον αριθμό των σταθμών που θα εκπέμπουν ολοκληρώθηκε χθες η διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες του “μαύρου”, στην ΕΡΤ, δεν εκπλήσσει η επιμονή της κυβέρνησης να μην αναστείλει τη διαβούλευση, και παρά το γεγονός πως αν δεν είναι γνωστός ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν δεν μπορεί να σταθεί ένα λογικό business plan για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να μπουν στην αγορά. Πληροφορίες αναφέρουν πως η δημοπρασία, χωρίς την ΕΡΤ και δίχως να υπάρχει τιμή εκκίνησης για όσους λάβουν μέρος, θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου.
@Το ακούσαμε κι αυτό! Είναι γνωστό ότι η τούρκικη παραγωγή «Σουλεϊμάν ο Μεγαλόπρεπης», έχει φανατικούς τηλεθεατές αφού έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε τηλεοπτικά νούμερα αλλά το στην μερίδα των φανατικών θα άνηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος, δεν το περιμέναμε. Το δήλωσε μάλιστα και ο ίδιος στην εκπομπή «Ανατροπή», λέγοντας, όπως αναφέρει η Real ότι η σειρά τον ενέπνευσε να διαβάσει τρία βιβλία με θέμα την τούρκικη ιστορία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…