Ραδιομετρήσεις, αποχωρήσεις και καλό καλοκαίρι...

@Εντελώς διαφορετικές (από τις γνωστές και συνηθισμένες) ακροαματικότητες δημοσιεύει σήμερα το Βήμα της Κυριακής - τη μέτρηση πραγματοποίησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Kάπα Research. Και βγάζει αποτελέσματα που διαφέρουν σε σημαντικό βαθμό από τις ακροαματικότητες που ανακοινώνει η Bari-Focus. Η έρευνα, σύμφωνα με την εφημερίδα του ΔΟΛ (στον οποίο ανήκει και ο Βήμα 99.5) ανεβάζει τον Βήμα FM πολύ ψηλά, στο 10.5%, όταν η Focus τον έδινε, παλιότερα, γύρω στο 2% (σε όλες τις ηλικιακές ομάδες βέβαια). Να σημειώσουμε πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, σε ακροατές με ηλικίες από 25 έως 54 ετών μόνο, από τις 14 έως και 20 Μαϊου, σε δείγμα 4.683 ατόμων στην Αττική. 1 Real 97.8 20.9% 2 Σκάι 100.3 15% 3 Δίεση 101.3 13.8% 4 Kiss 92.9 12.5% 5 Red 96.3 11.8% 6 Μελωδία 99.2 11% 7 Βήμα 99.5 10.5% Η εφημερίδα δεν αναφέρει άλλους ραδιοσταθμούς, πέραν των επτά αυτών. Θα ζητήσουμε τη λίστα από το ΒΗΜΑ ώστε να τη δημοσιεύσουμε στο σύνολό της.
@Στο άλλο μεγάλο μέτωπο, αυτό του Flash 96, και αφού έλαβαν θετική γνωμοδότηση από το ΕΣΡ, περιμένουν την απόφαση -το τελικό, τυπικό «ναι»- την υπογραφή, ντε, του υπουργού κυρίου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος είναι σφόδρα απασχολημένος αυτό το διάστημα, μην του μιλάτε του παιδιού. Ναι, μόνο η υπογραφή του Σίμου μένει για να παραχωρηθεί στους εργαζομένους η άδεια λειτουργίας του Flash, ο οποίος, εδώ και 11 μήνες που ο «ιδιοκτήτης» αποχώρησε, ο σταθμός λειτουργεί κουτσά-στραβά, χάρη στις θυσίες και την αυταπάρνηση των εργαζομένων. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του σταθμού, «ο συνεταιρισμός της παρέας του σταθμού πρέπει να δημιουργήσει αξία...». Good luck, guys.
 @ Δυο μέρες μεσολάβησαν μετά την αποχώρησή του από το Ράδιο Θεσσαλονίκη και ο ραδιοφωνικός παραγωγός και, φυσικά, πρώην ποδοσφαιριστής, Γιώργος Μύρτσος, πήγε στον Arenafm 89,4 και θα παρουσιάζει καθημερινά την εκπομπή του 14.00-16.00. Υπάρχει και σχετικό group στο facebook.
@Μπορεί να τελευταία 8 χρόνια να «Μένουμε Ελλάδα», ωστόσο, οι παρουσιαστές της εκπομπής δεν μένουν ΕΡΤ, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι μέσω Facebook! Γιώργος Αμυράς και Ρένια Τσιτσιμπίκου ανακοίνωσαν την αποχώρησή της από το Ραδιομέγαρο, προσθέτοντας πως το «Μένουμε Ελλάδα», που τώρα παίζεται σε επαναλήψεις, θα βγει σύντομα on air με άλλον στον τιμόνι.
υνεχίστηκε και τον Μάιο η «πρωτοκαθεδρία» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, το δελτίο παρέμεινε πρώτο στο σύνολο του κοινού. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού, από Δευτέρα έως Παρασκευή ήταν 24,3% έναντι 19,1% του δελτίου του ΑΝΤ1 και 15,1% του δελτίου του Alpha. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, 635.000 ήταν οι τηλεθεατές που είδαν το δελτίο του Mega το διάστημα αυτό, έναντι 490.000 του ΑΝΤ1 και 347.000 του Alpha. Ίδια εικόνα όσον αφορά στο σύνολο της εβδομάδας, Δευτέρα έως Κυριακή. Στην πρώτη θέση το δελτίο του Mega με 23,3% και ακολουθούν το δελτίο του ΑΝΤ1 19,0% και του Alpha με 16,4%.
@Αυτό που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι στο πόσο χαμηλά βρίσκεται στη μέτρηση της Κ-Research το Kosmos 93.6. Δεν θα το πετύχετε μέσα στη λίστα, μην ψάχνετε άδικα, διότι σύμφωνα με τα αναλυτικά αποτελέσματα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το όριο του 1%. Είναι όντως περίεργο να φαίνεται τόσο πεσμένο ένα ραδιόφωνο που στις παλιότερες μετρήσεις της Bari Focus έφτανε στο 6%. Έτσι, δεν είναι; @ΔΤην ώρα που όλοι μιλούν για «μήνυμα» Βαρδινογιάννη στο MEGA, μετά την απόφασή του να αλλάξει ριζικά το προφίλ του STAR, αλλά και την ώρα που οι περισσότεροι – σωστά, αποκωδικοποιούν το χθεσινό άρθρο του «Βήματος» που υπογράφει ο «ειδικός συνεργάτης», ως επίθεση του Ψυχάρη σε Βαρδινογιάννη – Τσίπρα, φήμες μιλούν για «υπόγεια» εκδοτική συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στον μιντιακό χάρτη και τον οριοθετεί σε άλλη βάση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…