Star- ιλίκια γιατί η κρίση θέλει το κανάλι της...,

@Σχολιαστής στο νέο δελτίο ειδήσεων του καναλιού ο εκδότης της “Real News”. Συμφωνία του Star Channel με την Enikos AE για την αγορά δικαιωμάτων της εβδομαδίαιας ιντερνετικής εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου. Η εκπομπή θα μεταδίδεται παράλληλα από το Star Channel και το www.enikos.gr , ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου θα συμμετέχει ως σχολιαστής, με την ιδιότητα του εκδότη της “Real News” στο δελτίο ειδήσεων του Star, το οποίο και μετατρέπεται σε πολιτικό..
@O Ριρής (γιατί όχι;) μόνο λείπει. Σταμάτη (Μαλέλη) μπήκαν στην Πόλη οι οχτροί. Χατζηνικολάου, με πολιτική εκπομπή και σχολιαστής στο δελτίο. Παρουσιάστρια η Μάρα Ζαχαρέα. Στην πρωινή ζώνη η Πόπη Τσαπανίδου, όπως λέγεται. Σταμάτη, αυτοί μέχρι και στον Μπάμπη είναι ικανοί να κάνουν τώρα πρόταση. Και να σε βάλουν να ξυρίσεις μέχρι και μουστάκι (που δεν έχεις)...
@Το παιχνίδι της επίσημης διαπραγμάτευσης για τους όρους αδειοδότησης στο ψηφιακό μέλλον των τηλεοπτικών καναλιών άρχισε με τη διαβούλευση που έδωσε στη δημοσιότητα έως και τις 19 Ιουνίου η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Η κυβέρνηση, πιεζόμενη από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της έναντι της «τρόικας» και της Κομισιόν να δοθεί το ψηφιακό μέρισμα (συχνότητες 60-67 στα UHF) στην κινητή τηλεφωνία τον Νοέμβριο του 2014, αναγκάζεται να βάλει το τραπέζι τους όρους της τηλεοπτικής αδειοδότησης. Σύμφωνα με τα κείμενα της ΕΕΤΤ που τέθηκαν προς διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους παρόχους δικτύου, προβλέπεται ως ημερομηνία για το οριστικό σβήσιμο της αναλογικής τηλεόρασης η 30ή Σεπτεμβρίου 2014. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου τον Ιούλιο του 2014 και πριν από τον διαγωνισμό για το ψηφιακό μέρισμα, δηλαδή. Στα σενάρια εργασίας ελήφθη υπόψη πως η ΕΡΤ χάνει τη μία από τις τρεις ψηφιακές συχνότητες που διαθέτει και θα λάβει δύο. Για την εκπομπή ιδιωτικών ψηφιακών καναλιών και συνδρομητικών ψηφιακών σταθμών προβλέπεται να δοθούν τέσσερις ψηφιακές συχνότητες. Άλλες δύο ή τρεις, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, προβλέπονται για την εκπομπή των περιφερειακών καναλιών. 'ΠΑΡΟΝ'. @Νέες συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις δραστηριοτήτων προβλέπονται στον ΔΟΛ. Οι ζημίες που εμφανίζει τόσο η μητρική εταιρεία όσο και ο όμιλος επαναφέρουν το ζήτημα της συρρίκνωσης του Οργανισμού. Το τι θα συμβεί το αποκαλύπτει η ίδια η διοίκηση στα στοιχεία που έστειλε στη Eurobank Equities για την έκθεση που συνέταξε (Μάιος 2013) επί της προαιρετικής δημόσιας πρότασης. Μπορεί οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ να αγχώνονται για τη δεκαήμερη καθυστέρηση πληρωμής τους, όμως τα χειρότερα δεν έχουν περάσει. Το αντίθετο. Το σχέδιο του ΔΟΛ προβλέπει αλλαγές στη δομή και στη διοίκηση των εφημερίδων του «Νέα» και «Βήμα», με την περαιτέρω ενοποίηση των λειτουργιών, κάτω από την ανάπτυξη των ψηφιακών δραστηριοτήτων του Helios Kiosk. Κοινώς, και νέες απολύσεις για τη συμπίεση του κόστους, μαζί με εκείνο της διανομής των εφημερίδων και των επιστροφών. Επίκειται ακόμη η αναδιάρθρωση για όσους μείνουν και η προσπάθεια να συσχετιστεί η ύλη των εντύπων με τα διαφημιστικά έσοδα. Τυπολογίες..
@Επί δύο μέρες τώρα τα έντυπα του ΔΟΛ με παρόμοιου περιεχομένου δημοσιεύματα επιτίθενται με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλ. Τσίπρα, αλλά και εναντίον εκδοτών τους οποίους δεν κατονομάζει μεν, φωτογραφίζει δε ευκρινώς. Πρόκειται είτε για εκδότες οι οποίοι έχουν εμμέσως ή αμέσως προσφέρει στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. ο Αντ. Δελατόλλας, η νέα έκδοση της Ελευθεροτυπίας, ο Κ. Βαξεβάνης) είτε για εκδότες οι οποίοι είναι τύποις... σύμμαχοι ως μέτοχοι του MEGA, εκεί δηλαδή που τον έλεγχο έχουν ο ΔΟΛ με το συγκρότημα Μπόμπολα! Και αναφερόμαστε βέβαια στον Β. Βαρδινογιάννη, εξαιτίας προφανώς της πρόθεσής του να αναβαθμίσει ειδησεογραφικά το STAR , κάτι που εκ των πραγμάτων θα θίξει το MEGA που πέραν των άλλων αντιμετωπίζει και σοβαρά οικονομικής φύσης προβλήματα... Έχει αναφερθεί, ότι η πηγή της κόντρας ΔΟΛ-Βαρδινογιάννη είναι η άρνηση Ψυχάρη και Μπόμπολα να αποδεχτούν πρόταση του μεγαλομετόχου του STAR και συνεταίρου τους στο MEGA για «συγχώνευση» των δύο καναλιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα που τα ταλανίζουν. Αλλά στην τωρινή συγκυρία οι κόντρες, οι αντιπαραθέσεις, οι αντιπαλότητες έχουν να κάνουν και με ευρύτερα πολιτικά-εκδοτικά συμφέροντα και παρασκήνια. Η πρόσφατη κόντρα ξεκίνησε με αφορμή την σαφή τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα (σε ομιλία του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα) για επανάκριση από μηδενική βάση αδειών και παραχώρησης τηλεοπτικών συχνοτήτων. Μέγιστο το θέμα. Πάρα πολλά διακυβεύονται... Ευθύς ξεκίνησε μια σφοδρότατη επίθεση εναντίον του απ' τα έντυπα του ΔΟΛ. Ενώ παράλληλα τα στελέχη του επιτελείου του Αλ. Τσίπρα ισχυρίζονται πως αυξήθηκε κατά πολύ και η ένταση απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα απ' το MEGA... Αλλά έχει ενδιαφέρον να επισημανθούν οι μεγάλης έντασης επιθέσεις όχι μόνο σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εναντίον άλλων εκδοτών και όχι μόνο, όπως επισημάναμε παραπάνω... Για παράδειγμα, σε «ρεπορτάζ» των «ΝΕΩΝ» που αποδίδεται σε... «Ειδικό Συνεργάτη» (!), τα σκάγια παίρνουν αρκετούς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…