ΕΡΤ-ολόγοι και συνεταιρισμοί ραδιοφώνων με αιχμηρή δημοσιογραφία...

@Πήγε σήμερα το πρωί η διοικούσα επιτροπή του Flash 96 στην ΕΣΗΕΑ (έλαβε πρόσκληση από το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να παραστεί στις 2 και μισή στη συνεδρίαση) αλλά η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε. Ιδού τι αναφέρουν σχετικά οι εργαζόμενοι του Flash 96: "Η πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή έδωσε το παρών εντός της αιθούσης του Δ.Σ. της Ένωσης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να παρουσιάσει τις θέσεις της, όπως ήταν η πρόθεσή μας. Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. δε θέλησαν να διαθέσουν χρόνο για να ακούσουν την Επιτροπή, κάτι το οποίο οδήγησε στην μη τήρηση της πρόσκλησης που λάβαμε και στην αποχώρησή μας". Ε, συνδικαλιστές είναι αυτοί, θα είχαν κάποια πολύ σοβαρή δουλειά προφανώς να κάνουν. Σιγά να μην συναντούσαν απλούς δημοσιογράφους...
 @ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ
Ζούμε σε τηλεοπτική Δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που ο πυρήνας της διαπλοκής βρίσκεται ακριβώς εδώ. Στα ΜΜΕ. Και μιλάμε βέβαια για τους καναλάρχες-μεγαλοεργολάβους. Την άρχουσα τάξη της πατρίδας μας. Την εξουσία πίσω απ’ την εξουσία. Την πραγματική εξουσία. Για να πας πιο ψηλά, πρέπει να ταξιδέψεις εκτός Ελλάδος. Πρόκειται για τους ίδιους που (μαζί με κάποιους πολιτικούς) απαξιώνουν την ΕΡΤ και τη διαβάλλουν μέσα απ’ τα δικά τους μέσα. Καταγγέλλουν τη διαφθορά που οι ίδιοι δημιούργησαν, τοποθετώντας καλοαμειβόμενους ημέτερους, που εμείς οι εργαζόμενοι μόνο στις εφημερίδες και στο γυαλί τους έχουμε δει, και ύστερα … φταίμε εμείς. Οι εργαζόμενοι. Εμείς που υποστήκαμε πολλαπλή (και παράνομη) μείωση των μισθών. Εμείς που έτσι και αργήσουμε ένα λεπτό και καθυστερήσει η εκπομπή, θα έχουμε πειθαρχικό και βαριές ποινές. Εμείς που αν δε δουλεύει και η/ο ! σύζυγος δεν βγάζουμε ούτε τα προς το ζην. Εμείς που τώρα πια ντρεπόμαστε να πούμε πως δουλεύουμε στην ΕΡΤ. Εμείς οι «χαραμοφάηδες» της ΕΡΤ. Αυτοί λοιπόν, οι καναλάρχες-μεγαλοεργολάβοι χτυπούν ξανά και στον τομέα των αδειοδοτήσεων μέσα απ’ το νέο Νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση και (τελείως συμπτωματικά) είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
@Όπως είχα αναφέρει τότε η συγκεκριμένη αποχώρηση ήταν η τρίτη σημαντική αποχώρηση από την ηγετική ομάδα του σταθμού της Κάντζας, καθώς στις αρχές Απριλίου είχε αποχωρήσει ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας, Γραφείου Τύπου και Marketing του ALPHA και λίγες μέρες μετά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σταθμού Λαυρέντης Αλβέρτη. Σε άρθρο μάλιστα με τίτλο «Η Λάτσιου δεν έκλεισε την πόρτα» ανέφερα ότι δεν θα είναι η τελευταία και ότι πρόκειται σύντομα να υπάρξει κι άλλη αποχώρηση βόμβα. Όπως συνέβη και μάλιστα αυτή που… έσκασε σήμερα είναι η πιο μεγάλη καθώς πρόκειται για το «Νούμερο 1» της ηγετικής ομάδας!
@Ποιοι, λοιπόν, συμπεριλαμβάνονται σήμερα στη γενική κατηγορία «δημοσιογράφοι»; Προφανώς, όλοι, όσοι εργάζονται και διαμεσολαβούν ώστε τα γεγονότα, εκείνα που «πραγματικά» συμβαίνουν, να φτάσουν στο κοινό. Και για τούτο πληρώνονται. Η κατηγορία διαθέτει στα ενδότερα έντονη ταξική διαστρωμάτωση: τα κάτω στρώματα, οι είλωτες δηλαδή του ρεπορτάζ, οι οποίοι συναποτελούν με άλλες επαγγελματικές ομάδες το νέο προλεταριάτο, τα πάνω στρώματα, οι λεγόμενοι σταρ, που εναλλάσσονται συχνάκις στις θέσεις εργαζόμενου – εργοδότη, οι ενδιάμεσες «μικρομεσαίες» θέσεις – απομεινάρια της αφθονίας κ.ο.κ. Ως εκ τούτου, οι επαγγελματίες της ενημέρωσης του λαού έχουν τα ίδια προβλήματα με κάθε άλλον εργαζόμενο. Το ίδιο άγχος, το ίδιο άλγος. Στην Ελλάδα του ολέθρου, σήμερα, το τίμημα που πληρώνουν είναι υψηλότατο. Μα, δυστυχώς, η κοινωνία κρατάει τον οίκτο της γι’ αλλού. Δικαίως, ίσως. Πολλοί από εκείνους που βιοπορίζονταν από την εργασία τους στα ΜΜΕ, δούλευαν επί μακρόν, και δίχως κανέναν ηθικό ενδοιασμό, με ό,τι ο Μπουρντιέ αποκαλεί διπλή συνείδηση: εξαπατούσαν, δηλαδή, από τη μια μεριά, τη λεγόμενη κοινή γνώμη (από κυνισμό ή, έστω, από άγνοια), μέσω της στρέβλωσης του πραγματικού, και ηθικολογούσαν ταυτοχρόνως με περισσή αυτο-επιείκεια από την άλλη για τούτο ακριβώς το ολίσθημα.
@Απεργιακές κινητοποιήσεις στις εφημερίδες «Πρωταθλητής», «Βραδυνή» και «Εξπρές» κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας παράλληλα να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα Μέσα. Αναλυτικά οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν ως εξής: Για τον «Πρωταθλητή»: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ». Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», η οποία δεν έχει καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές έξι μηνών στους συναδέλφους..
@Στην ΕΡΤ κατακυρώθηκαν τελικά τα δικαιώματα του Eurobasket 2013, που θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβενία, από 4 έως 22 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ αγόρασε εξάλλου «πακέτο» - δεσμευόμενη για μία τριετία – τόσο το Mundobasket που θα γίνει στην Ισπανία το 2014, όσο και το Eurobasket 2015 που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα για τις τρεις διοργανώσεις ανέρχεται στα 4,2 εκατ. ευρώ, συν 800.000 ευρώ διαφημιστικό χρόνο, συν άλλα περίπου 350.000 ευρώ για έξοδα παραγωγής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…