ΟΜ-ΕΡΤ-Α ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ- ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκαν οι δικηγόροι του Δημοσίου κατά την διάσκεψη του ΣτΕ η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, μετά και από την επιμονή τους στο απολύτως σύννομο της απόφασης με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ ΑΕ, διατυπώνοντας το σκεπτικό πως η απόφαση δεν αποτελεί παρά συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή και οργανώνει το ενδιάμεσο σχήμα μέχρι την σύσταση του νέου φορέα.
Ως «συμμόρφωση» επίσης χαρακτήρισαν οι δικηγόροι του Δημοσίου και τις γνωστές χρωματιστές μπάρες που αντικατέστησαν το αποκρουστικό μαύρο που υπήρχε στις οθόνες.
Ωστόσο, παραδεχόμενοι ότι κατά την μεταβατική φάση διαπιστώνονται δυσκολίες και δυσλειτουργίες, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν «έκτακτες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ» !
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Σύμβουλοι Επικρατείας εστίασαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους στο θέμα των απολύσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ακούγοντας με προσοχή τις αιτιάσεις των δικηγόρων της ΠΟΣΠΕΡΤ σύμφωνα με τις οποίες αυτές είναι απολύτως άκυρες, άλλωστε ούτως ή άλλως στο σύνολό τους, «εξακολουθούν να εργάζονται».
Αίσθηση όμως προκάλεσε η καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ για διαπλοκή κάτι το οποίο προκύπτει σαφέστατα από την αναφορά τους σε περίεργο «συγχρονισμό» κυβερνητικών αποφάσεων και διαγωνισμού για τις ψηφιακές συχνότητες. 
Κατά την αναφορά αυτή, υπήρχε απόλυτη σκοπιμότητα καθώς η απόφαση για το κλείσιμο ελήφθη πριν την 17η Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έληξε ο διαγωνισμός για τις ψηφιακές συχνότητες, διαγωνισμός στον οποίον όμως δεν μπορούσε πλέον να λάβει μέρος η ΕΡΤ ΑΕ, αφού μετά την απόφαση δεν υφίστατο ως νομικό πρόσωπο. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ΕΡΤ πλέον, με όποιο σχήμα και νομική μορφή και αν υπάρξει, δεν μπορεί να διαθέτει δικούς της ψηφιακούς αναμεταδότες σε ακριτικές περιοχές της χώρας και θα υποχρεωθεί να πληρώνει πλέον γι' αυτές, για ό,τι δηλαδή μέχρι πριν από μερικές μέρες αποτελούσε αδιαμφισβήτητη περιουσία της. 
Εκτός όμως όλων των άλλων, κατά τους δικηγόρους της ΠΟΣΠΕΡΤ, τίθεται και το θέμα του «ανταγωνισμού», ο οποίος, μετά από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις μένει γράμμα κενό, με την Digea να μένει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού των ψηφιακών συχνοτήτων, απολαμβάνοντας την υπέροχη μοναξιά του μονοπωλίου. 
Στην αίθουσα ακόμη αναφέρθηκε έντονα το θέμα του εντύπου το οποίο σφετερίστηκε τον τίτλο του ιστορικού περιοδικού Ραδιοτηλεόραση, με τους δικηγόρους να μιλούν για απαράδεκτη ενέργεια και σκύλευση της περιουσίας της ΕΡΤ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…