Αυθαίρετη ΔΤ και τηλεθεάσεις χωρίς κοινό...με Τρόικα

@Με τη λογική των αυθαιρέτων θέλουν να καλύψουν την παράνομη μετάδοση της ΔΤ. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα βαφτίσουν τη μοναδική στα χρονικά, πειρατική εκπομπή από την κυβέρνηση, τηλεοπτικού προγράμματος, εάν δεν υπάρξει καμία αντίδραση από το ΣτΕ, επί των αποφάσεων που έλαβε και δεν εφαρμόστηκε.
@Νέες ανατροπές στη μάχη της ακροαματικότητας. Ο Real FM παραμένει στην κορυφή με 13,4% στην τελευταία μέτρηση του Ιουνίου της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ, με το Μελωδία να περνάει στη δεύτερη θέση με 10,4% και το Σκάι, οριακά να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Με ανοδική πορεία τα περισσότερα μουσικά ραδιόφωνα, με τον Athens Radio DJ, να είναι τέταρτος με 9,9%, ενώ το Κόκκινο υπό τη διεύθυνση του Κώστα Αρβανίτη επιστρέφει στη μέτρηση κατακτώντας αυξημένο ποσοστό 2,6%.
@Kυκλοφορεί από την 1η Ιουλίου το πρώτο τεύχος του περιοδικού, “Δημοσιογραφία, η ελληνική έκδοση του Columbia Journalism Review”, επικυρώνοντας τη συμφωνία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία & Δημοσιογραφία» του από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
@Συμφωνία ορόσημο μεταξύ Nova και SuperLeague. Το «ναι» των 17 ομάδων από τις συνολικά 18, στην πρόταση για επέκταση του συμβολαίου κεντρικής διαχείρισης κατά δύο έτη δείχνει πως σε μια εποχή οικονομικής ανασφάλειας κανείς δεν θέλει να γκρεμίσει αυτό που με κόπο έχει χτιστεί. Η σχέση εμπιστοσύνης που χτίστηκε ανάμεσα στις ομάδες και στην εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, φάνηκε πως έχει ισχυρές βάσεις και βούληση , η οποία ίσως και να μην ήταν ορατή τα προηγούμενα. Η αποδοχής της πρόταση της Forthnet/nova επεκτείνει το συμβόλαιο της Superleague ως την τηλεοπτική σεζόν 2016-2017, επαναπροσδιορίζει το παιχνίδι στη συνδρομητική τηλεόραση. H nova κρατάει για τα επόμενα 4 χρόνια το πρωτάθλημα που μιλάει ελληνικά και συνεπώς τους συνδρομητές της, για τους οποίους καραδοκούσε ο ΟΤΕ TV. Η Nova έχοντας τη SuperLeague, το Champions League, το Europa League και τη Euroleague στο μπάσκετ έχει το καλύτερο κομμάτι των αθλητικών γεγονότων που ενδιαφέρουν το ελληνικό κοινό. Ταυτόχρονα είναι ισορροπημένο και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, καθώς η εταιρεία διαθέτει συμφωνίες με τα μεγαλύτερα στούντιο των ΗΠΑ, με ταινίες και σειρές πρώτης προβολής.
@Γυρίζουν την πλάτη τους στις ειδήσεις των μεγάλων καναλιών. Για πρώτη τηλεοπτική σεζόν αποτυπώνεται και στις μετρήσεις τηλεθέασης από τη Nielsen η πτώση των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων με βάση μέτρησης το δείγμα θεαματικότητας. Είναι ιδιαίτερα εμφανές από τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, πως τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια έχουν χάσει περισσότερους από 500 χιλιάδες τηλεθεατές, με εξαίρεση το δελτίο του ΣΚΑΪ το οποίο διπλασίασε τα ποσοστά του εξαιτίας του λουκέτου στην ΕΡΤ. Η σύγκριση των δυο τηλεοπτικών σεζόν, 2011-2012 και 2012-2013 για τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων είναι αποκαλυπτική. Σε μέσους όρους σεζόν, το δελτίο του Mega διατηρεί μεν την πρώτη θέση στην επιλογή των τηλεθεατών αλλά έχασε περί τους 150.000 τηλεθεατές. Με μεγάλη πτώση καταγράφεται και το δελτίο του ΑΝΤ1 αλλά και του Alpha, σε διαφορετική ώρα μετάδοσης. Η κυρίαρχη πολιτική κατεύθυνση των τηλεοπτικών δελτίων που προώθησαν και επέβαλλαν μονοφωνικά την μνημονιακή προπαγάνδα της τριτοκομματικής κυβέρνησης από το φθινόπωρο του 2012, έδιωξε τους πολίτες από τα τηλεοπτικά δελτία. Πτώση είχε και το δελτίο της ΝΕΤ καθώς μετά τις εκλογές του περασΥπόγεια κινητικότητα στα συγκροτήματα ΜΜΕ.
 @Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι εκδότες έχουν καταθέσει αίτημα προς την κυβέρνηση για το «κούρεμα» των υψηλών δανείων που έχουν συνάψει και επιβαρύνουν τους ισολογισμούς τους. Η κυβέρνηση φαίνεται να ανταποκρίνεται στη συζήτηση, μεταφέροντας το θέμα στις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες ζητούν ως αντάλλαγμα για ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» των δανείων, τη μεγάλη μείωση του προσωπικού των συγκροτημάτων από τη στιγμή που δεν προχωρούν άμεσα σε συγχώνευση. Οι συζητήσεις αυτές, προκαλούν την αντίδραση άλλων συγκροτημάτων που αναμένουν υπομονετικά την πτώση των πρώτων και προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόδια. Βεβαίως υπάρχουν δύο ζητήματα, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν. Η αγανάκτηση που θα υπάρξει στην κοινωνία, η οποία μπορεί να πάρει χαρακτηριστικά εξέγερσης, αν γίνει η χαριστική ρύθμιση στους εκδότες, αλλά και ο επιβεβλημένος διορισμός διοίκησης από τις τράπεζες στα εκδοτικά συγκροτήματα, τα δάνεια των οποίων θα «κουρευτούν».μένου Ιουνίου πέρασε στον απόλυτο έλεγχο του μεγάρου Μαξίμου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…