Star-oμαχίες για την τηλεθέαση και την prime time με μετέωρη ΕΣΗΕΑ

συμφωνία των δύο πλευρών θεωρείται πια δεδομένη. Ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε το «ναι» στην πρόταση των ιδιοκτητών του Star, να αναλάβει σε πρώτη φάση μια δημοσιογραφική εκπομπή στο νέο πρόγραμμα – με πιθανή συμμετοχή αργότερα και στις ειδήσεις. H υλοποίηση του σχεδίου έλευσης Χατζηνικολάου στο Star είχε ξεκινήσει από το τέλος του προηγούμενου χρόνου. Το σχέδιο δεν βρήκε τότε το δημοσιογράφο αρνητικό, όμως οι συνθήκες εκείνη την περίοδο δεν κρίθηκαν οι κατάλληλες για να δώσει τη συγκατάθεσή του στην προοπτική επιστροφής στην τηλεόραση. Η ιδέα, όμως, δεν εγκαταλείφθηκε, αντιθέτως παρέμεινε ενεργή, μαζί με την επιδίωξη της ιδιοκτησίας του Star για τη ριζική ανανέωση του σταθμού. Η συμφωνία με τον Ν. Χατζηνικολάου, άλλωστε, καταδεικνύει ότι το Star θέλει να επενδύσει εκ νέου στον τομέα της ενημέρωσης, ενισχύοντας το δημοσιογραφικό προφίλ του και ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, που δεν φαίνεται πια να ευνοεί το life style.
@Ο Λάκης Λαζόπουλος ανακοίνωσε το μέλλον του τηλεοπτικού του show το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου. Όπως είπε, 2 επεισόδια μετρά ακόμα το Αλ Τσαντίρι, μιας και από του χρόνου θα ασχοληθεί με το θέατρο και τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς. "Φτάνουμε στο τέλος, άλλα δύο επεισόδια έμειναν, γιατί Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη μπαίνω στο στούντιο για τα γυρίσματα της νέας σειράς «Δια Ταύτα» και από Δεκέμβριο θέατρο και άλλα, που ευτυχώς τα τηλέφωνα παρακολουθούνται, αλλά το μυαλό δεν παρακολουθείται. Έχω συμφωνήσει να κάνω τέσσερα Τσαντίρια για του χρόνου σε τρεις μεγάλες πόλεις και σε ένα χωριό. Το δικαιούνται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, Θεσσαλονίκη σίγουρα!", είπε ο Λάκης Λαζόπουλος, με το κοινό να τον χειροκροτεί!
@ΔΟΛ: Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου, το αίτημα του Σταύρου Ψυχάρη για την αγορά των υπολοίπων μετοχών του ΔΟΛ. Με την απόφαση αυτή ο ΔΟΛ συνεχίζει την πορεία εξόδου από το ΧΑΑ.
@Βαρύ κόστος στον προϋπολογισμό φέρνει η απόφαση του λουκέτου στην ΕΡΤ, που υπέγραψαν οι, Γιάννης Στουρνάρας και Σίμος Κεδίκογλου. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο Π. Καψής παρουσίασε το κείμενο που συντάχθηκε στην αγγλική γλώσσα και έχει ως παραλήπτη την «τρόικα». Εκεί αναφέρεται πως η επιβάρυνση του προϋπολογισμού ανέρχεται ως τώρα στα 118 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει κυρίως τις αποζημιώσεις των εργαζομένων. Δηλαδή δεν αναφέρεται στις απώλειες που έχει ο προϋπολογισμός από το κλείσιμο της εταιρείας και όσα προκύψουν στο μέλλον από τη διακοπή των συμβολαίων με τα συμβαλλόμενα μέρη, όπως είναι πχ η TEAM στο σκέλος του Champions League. Για κάθε ενδεχόμενο πάντως στην απόφαση για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων οι δύο υπουργοί, Γ. Στουρνάρας και Π. Καψής δηλώνουν πως «από τις διατάξεις της παρούσης αποφάσεως προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί».
@Μετέωρη είναι η ομαλή λειτουργία της ΕΣΗΕΑ μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Ιουνίου, καθώς μέχρι σήμερα το νεοεκλεγέν ΔΣ δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα (σχηματισμός Προεδρείου), αλλά και καθ' όσον δεν εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση ο Απολογισμός και ο Προϋπολογισμός, που είχαν συνταχθεί από το απελθόν ΔΣ. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη νόμιμη εκπροσώπηση της Ένωσης και στη διενέργεια οικονομικών πράξεων (εισπράξεις - πληρωμές κ.λπ.). Ειδικότερα, σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται η συγκρότηση Προεδρείου, σε μια περίοδο, που ο κλάδος αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα, αφού οι συνδικαλιστικές παρατάξεις εμμένουν ακλόνητες στις θέσεις τους. Οι κατά σειρά εκλογής συνδυασμοί «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος, Δημ. Κοτταρίδης) προτείνουν τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου, που συμφωνεί και η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» (Δημ. Τρίμης, Μαριλένα Κατσίμη, Γεώργιος Γιουκάκης). Οι «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» (Χρ. Κυρίτσης, Αγγελική Γυπάκη) και η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (Δημ. Τσαλαπάτης), προτείνουν τη συγκρότηση Προεδρείου με τις δύο πρώτες ως άνω παρατάξεις (3+3 = 6 σύμβουλοι), επικαλούμενοι την απόλυτη πλειοψηφία τους, αλλά και τη συνεργασία τους στο Δ.Σ. την τελευταία διετία, οι «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» (Νανά Νταουντάκη) προτείνουν τη συγκρότηση αντιμνημονιακού Προεδρείου, ενώ, τέλος, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» (Παναγ. Ράμμος) αρνείται κάθε συμμετοχή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…