Η προκήρυξη της ΕΡΤ...αλλά και νέα τηλεοπτικά

@Προκήρυξη, αντίστοιχη του επιπέδου εκπομπής της “Δημόσιας Τηλεόρασης” ,δημοσιεύτηκε πριν από λίγη ώρα από το υπουργείο Οικονομικών (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B4%CE%A3%CE%97-%CE%9A0%CE%95 ) .Η κυβέρνηση προκηρύσσει αρχικά 589 θέσεις 2μηνης εργασίας συμβασιούχων δηλώνοντας πως στόχος του είναι να προσλάβει 2.000 “μόλις καταστεί ελεύθερη η χρήση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ ΑΕ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη”! Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά ως τς 2 Αυγούστου στο site του υπουργείου οικονομικών, όμως η διαδικασία αυτή θα παραμείνει “ανοικτή” μέχρι “να πληρωθούν οι 2.000 θέσεις” των συμβασιούχων. Στη διαδικασία επιλογής των προσώπων όσοι εργάζονταν τουλάχιστον 2 χρόνια στην ΕΡΤ αποδεδειγμένα και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλο εργοδότη, θα λάβουν 200 μονάδες στην αξιολόγηση, καθιστώντας την προκήρυξη “φωτογραφική” για του πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα λαμβάνουν 10 μόρια ανά μήνα “ευδόκιμης εμπειρίας” σε ραδιοτηλεοπτικό φορεά. Το κόστος των προσλήψεων υπολογίζεται αρχικά από το υπ. Οικονομικών σε περίπου 3.200.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό..
@Κεντρικό ρόλο έχει η ΕΡΤ σε μεγάλο ρεπορτάζ του ιταλικού περιοδικού «Panorama» για την Ελλάδα και την κρίση. Το άρθρο τιτλοφορείται «Το ελληνικό παραμύθι για τους λογαριασμούς σε τάξη» και αναφέρεται σε όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας. Από τον Σόιμπλε και τη συρρίκνωση του ΑΕΠ ώς την ανεργία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εν γένει κινείται σε τόνους φιλοκυβερνητικούς (μην ξεχνάμε ότι το «Panorama» ανήκει στην ιδιοκτησίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι εταιρεία Mediaset), αλλά τις ρίχνει κιόλας τις μπηχτές του.
@Πανωλεθρία και από τα ποσοστά της “Δημόσιας Τηλεόρασης”. Το κυβερνητικό κανάλι συγκέντρωσε θεαματικότητα μόλις 0,7%, την πρώτη βδομάδα εκπομπής. Πρώτο παρέμεινε το Mega με 21,8% ενώ το σύνολο των άλλων καναλιών ανέβηκε κι άλλο στο 21%. Ο ΑΝΤ1 είναι τρίτος με 16,9%, τέταρτο το Star με 13,2 , πέμπτος ο Σκάι με 12,1%, ενώ ο Alpha έπεσε στο 10,9%.
@Συνολικά, σύμφωνα με την προκήρυξη, εγκρίθηκε η πρόσληψη 589 συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας που θα στελεχώσουν το μεταβατικό φορέα έως ότου εκπέμψει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ το κόστος της μισθοδοσίας τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ. Οι 589 θέσεις αφορούν διοικητικό προσωπικό, τεχνικούς, υπαλλήλους προγράμματος και δημοσιογράφους που θα εργασθούν τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Καστοριά, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, τα Ιωάννινα, την Ακαρνανία, το Πήλιο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Γεράνεια, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κρήτη, και την Πάτρα.
@Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις του ΑΝΤ1 με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, με αποτέλεσμα να... είναι κάτι παραπάνω από πιθανό από το φθινόπωρο να πίνουν στο Μαρούσι «Στην Υγειά Μας». Σύμφωνα με το TV Έθνος, οι άνθρωποι του καναλιού πιστεύουν πως θα μπορέσει να δώσει το «φιλί της ζωής» στο Σαββατόβραδο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…