Νέα Δ.Τ. με άλλο αέρα...και τέλος η θητεία στην ΕΕΤΤ

υτό υποστηρίζει σήμερα στο “Βήμα” ο “Βηματοδότης”. Όπως γράφει η Δ.Τ θα εκπέμψει κανονικά πρόγραμμα σε 15 ημέρες για να προλάβει τις μεταδόσεις του Τσάμπιονς Λίγκ από τις 21 Αυγούστου. Και πως βρέθηκε ο διευθυντής ειδήσεων που είναι ο Βασίλης Θωμόπουλος ενώ αναζητείται παρουσιαστής ειδήσεων, αφού η Έλλη Στάη το απέκλεισε.
@Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ-Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αντεργατική και αήθη συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», η οποία απέλυσε τους συναδέλφους Αντώνη Ξυδούς και Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, επειδή δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις που προσπάθησε να τους επιβάλει. Η εργοδοσία του «ΚΕΡΔΟΥΣ» που εξακολουθεί να οφείλει στους συναδέλφους δεδουλευμένες αποδοχές τριών και πλέον μηνών, καθώς και τα επιδόματα που αυθαιρέτως περιέκοψε από τις αποδοχές τους, συνεχίζει τις παρανομίες. Παρά τις συστάσεις του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου Εργασίας για εφαρμογή των νομίμων, επανήλθε προσπαθώντας να επιβάλει στους συναδέλφους τις μειώσεις αποδοχών που θέλει μέσω μειωτικών ατομικών συμβάσεων εργασίας. Ήδη, η ΕΣΗΕΑ προσέφυγε εκ νέου στο ΣΕΠΕ για την καταχρηστική αυτή ενέργεια της εργοδοσίας, η οποία με την απειλή της απόλυσης προσπαθεί να εκβιάσει τους συναδέλφους.
@ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ” 27-7-13 ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ Του Κώστα Γρηγοριάδη Ημέρα παρασκευή 26-7-13, δύσκολη μέρα για μένα γιατί μετά από 23 ολόκληρα χρόνια καθημερινής δημοσίευσης γελοιογραφιών στο “Ριζοσπάστη” έκλεισα ένα σημαντικό κύκλο προσωπικής δημιουργίας και πολιτικής έκφρασης μέσω του σκίτσου, αποχωρώντας από την εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ. Απόφαση εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η παρουσία μου εκεί σηματοδοτούσε και τη προσωπική μου, στο μέτρο του δυνατού, μέσα από το σκίτσο, συμβολή σε ένα καλύτερο αύριο για την εργατική τάξη και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα που μάχονταν με την ταξική πάλη να πάνε λίγο ψηλότερα.
@Τρεις σοβαρές υποθέσεις σε εκκρεμότητα από το ΕΣΡ. Προ της λήξης τη θητείας την προπερασμένη Τρίτη (και μέχρι την εκ νέου ανανέωσή της κατά 6 μήνες) το ΕΣΡ είχε καλέσει τους σταθμούς του χρεοκοπημένου ομίλου Λυμπέρη, Best και VFM για παροχή διευκρινίσεων καθώς σταμάτησαν να εκπέμπουν. Κι ακόμη σε συζήτηση θα έμπαινε και η απόφαση 1956/2012 του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ για το Teletime, εισήλθε στην ημερήσια διάταξης της περασμένης Τρίτης. Η απόφαση κρίνει ως αντισυνταγματική τη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, με τις διαρκείς παρατάσεις των αδειών, επικαλούμενη την 3578/2010 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου.
@Το Σεπτέμβριο λήγει η θητεία των μελών της ΕΕΤΤ, αλλά ακόμη η αρμόδια Αρχή δεν έχει τοποθετηθεί επί της «προσωρινής άδειας» στην Digea. Η απόφαση 525/115 που ελήφθη το 2009 όριζε πως εντός δύο ετών, ως τις 2 Ιουνίου 2011, θα έπρεπε να εξετάσει εκ νέου το καθεστώς λειτουργίας της αγοράς, ώστε να πιστοποιηθεί πως δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Πέρασαν όμως δύο χρόνια και η ΕΕΤΤ δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση της ενώ από τις 11 Ιουνίου 2013, μετά το λουκέτο της ΕΡΤ, η Digea έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην αγορά… Όλα αυτά κι ενώ εκκρεμεί ο σχετικός διαγωνισμός για την έκδοση των οριστικών αδειών παρόχων δικτύου.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις μέλη της, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ, παρακολουθούν στενά την εξέλιξη, του προτεινόμενου οργανογράμματος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Επικοινωνίας & Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (Γ.Γ.Ε-Ε & Γ.Γ.Μ.Ε), από την πολιτική ηγεσία, η οποία στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης και με το πρόσχημα της “Μεταρρύθμισης”, εντείνει την τακτική της, για την ανατροπή του δημοσιογραφικού χαρακτήρα του Οργανισμού και την χειραγώγηση της Ενημέρωσης, προωθώντας παράλληλα συγκεκριμένο κλάδο δημοσίων υπαλλήλων. Με το προτεινόμενο οργανόγραμμα, επέρχεται συρρίκνωση των δημοσιογραφικών δομών – οι οποίες παραδίδονται σε “επικοινωνιολόγους” -, σε ποσοστά που ξεπερνούν και το 60%, με κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας. Με επιστολή τους η ΠΟΕΣΥ και οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις ζητούν άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τύπου, προκειμένου να γνωστοποιήσουν, τις θέσεις τους, για τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους στη ΓΓΕΕ & ΓΓΜΕ. Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου είναι αντίθετα στα όσα επιχειρούνται, σε βάρος των δημοσιογράφων που εργάζονται στη ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, και θα αγωνιστούν στο πλευρό τους, προκειμένου, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, η ανεξαρτησία και η αυτονομία της Ενημέρωσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…