Loading…
Breaking News
recent

Μέσα και media με τηλεοτπικά ήθη...

ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ όλη την εβδομάδα για τις προτάσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ προς τον Παντελή Καψή. Οτι δηλαδή δέχονται να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ και προτείνουν εαυτούς ως κορμό της νέας εταιρείας για να μην πληρώνει το Δημόσιο υπέρογκα ποσά σε αποζημιώσεις, να μην καταστραφεί το brand name της δημόσιας τηλεόρασης και να μη συνεχιστεί το κλίμα της αντιπαράθεσης.
Φυσικά δεν τους απάντησε κανείς, καθότι η τρόικα τις υπολόγισε τις 2.600 απολύσεις στην ΕΡΤ και είναι κάπως δύσκολο να τις ξεγράψει. Εκτός κι αν σκάσει μύτη καμιά τράμπα της τελευταίας στιγμής...
ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΑΣΕΙ, όμως, από τις 3 Αυγούστου κιόλας θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων για το διμηνάκι του μεταβατικού φορέα. Και για τη ΝΕΡΙΤ αργότερα βεβαίως, μιας και τώρα παίρνουν 589 ανθρώπους, αλλά στο μέλλον (υποτίθεται ότι) θα φτάσουν τους 2.000 εργαζομένους. Και ρωτάω τώρα: Ποιοι ακριβώς θα απαρτίζουν τις επιτροπές αξιολόγησης; Γιατί μάλλον για επιτροπές και όχι για επιτροπή θα μιλάμε, καθώς δεν μπορούν οι ίδιοι να κρίνουν και δημοσιογράφους και διοικητικούς και τεχνικούς. Κι όποιος νομίζει ότι οι τεχνικοί μπορούν να κριθούν μόνο από τα μόρια της προκήρυξης πλανάται πλάνην οικτράν. Η τηλεόραση ειδικά είναι πολύ περίπλοκη δουλειά κι ο καθένας εκτός από τα τυπικά προσόντα έχει κι ένα portfolio να παρουσιάσει. Αν δεν το λάβουν υπόψη τους, κακό του κεφαλιού τους.
ΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ θα είναι αυτοί (και αυτές, συγγνώμη) που θα στελεχώσουν τις επιτροπές; Ανθρωποι της ΕΡΤ δεν μπορεί να είναι, αφού τους απολύσανε κανονικά και με το νόμο. Κι αν δεν είναι άνθρωποι της ΕΡΤ, πώς θα ξέρουν, για παράδειγμα, αν ένας τεχνικός έκανε δέκα δουλειές στο Ραδιομέγαρο ή ήταν κηφήνας; Οσο για τους δημοσιογράφους, πώς θα εξασφαλισθεί η εγκυρότητα της διαδικασίας χωρίς συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ; Γιατί δεν νομίζω ότι η ΕΣΗΕΑ ή η ΠΟΕΣΥ θα νομιμοποιήσουν μια διαδικασία προσλήψεων για ένα φορέα τον οποίο δεν αναγνωρίζουν. Θα κληθούν μήπως συγγραφείς και καθηγητές πανεπιστημίου (έχω μια καθηγήτρια υπόψη μου!) να κρίνουν αν ένας ρεπόρτερ είναι γατόνι ή ροφός; Ή μήπως θα αξιοποιηθούν τα στελέχη απ' τις γενικές γραμματείες; Δεν τους έχω και πολύ πρόθυμους να μπλεχτούν σε ένα τέτοιο κόλπο και να χάσουν τόσο την ησυχία τους όσο και την έξωθεν καλή μαρτυρία.
ΑΧ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ εκείνες οι εποχές που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα! Τον Οκτώβριο του 2010, για παράδειγμα, ορίστε τι έγραφα στην παρούσα στήλη: «Να κάνω ένα μπρέικ για να καταθέσω ότι και στο Μαυροβούνιο έκανε σκατόκαιρο το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν και ταξίδεψαν τα στελέχη του ΔΟΛ με το λίαρ τζετ του μετόχου». Τέτοια ωραία συνέβαιναν μια φορά κι έναν καιρό, επί Vita Bella. Αργότερα ωστόσο χωρίστηκαν η Vita από την Bella και σταμάτησαν να ρέουν οι σαμπάνιες και τα μετρητά. Και φτάσαμε σήμερα να παίρνει πρωτοβουλίες ο εισαγγελέας και να μπουζουριάζει κόσμο. Τέτοια αναλγησία κι αναρωτιέμαι εγώ τώρα τι καιρό να κάνει Ιούλιο μήνα στον Αγιο Στέφανο;
ΠΡΩΤΑ θα παρουσιάσει στην Ελλάδα το «The Wall» ο Ρότζερ Γουότερς κι ύστερα θα πεταχτεί ώς την Κωνσταντινούπολη για τη συνέχεια της περιοδείας του. Η συναυλία του μάλιστα στην Τουρκία θα έχει και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον! Οπως έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ της γείτονος, στον «τοίχο» του «The Wall», στο διάσημο δηλαδή σκηνικό της περφόρμανς, θα προβληθούν φωτογραφίες των Γιουγκούρ Μουμτσού και Χραντ Ντινκ. Των δύο δημοσιογράφων που δολοφονήθηκαν από το παρακράτος της Τουρκίας, ο πρώτος για τις δημοσιογραφικές του έρευνες που απειλούσαν να αποκαλύψουν σειρά πολιτικών εγκλημάτων και ο δεύτερος για την αρμενική καταγωγή του. Ο Μουμτσού έχασε τη ζωή του το 1993 όταν έσκασε βόμβα στο «παγιδευμένο» αυτοκίνητό του, με τη δολοφονία να μην εξιχνιάζεται ποτέ. Ο Ντινκ δολοφονήθηκε το 2007, από τα πυρά ενός 17χρονου υπερεθνικιστή, του Ογκιούν Σαμάστ. Πριν από δύο χρόνια, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε τον Σαμάστ σε φυλάκιση 22 ετών και 10 μηνών.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ κυκλοφορίες κυριακάτικων εφημερίδων στις 21 Ιουλίου: Πρώτο Θέμα: 130.250 (από 133.230 στις 14/07), Εθνος: 86.680 (87.540), Βήμα: 75.530 (87.130), Real news: 72.130 (77.140), Ελεύθερος Τύπος: 21.800 (20.420), Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: 16.670 (14.960), Δημοκρατία: 15.740 (15.600), Ριζοσπάστης: 14.610 (17.280), Espresso: 9.030 (12.560), Αυγή: 5.690 (7.250).
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.