H YENEΔ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ STAR...

@Το Mega επέλεξε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης για να τοποθετηθεί για το λουκέτο στην ΕΡΤ, ισχυριζόμενος πως “το μαύρο δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης”, ξεχνώντας πως ο Σίμος Κεδίκογλου το απόγευμα της 11ης Ιουνίου είχε ανακοινώσει πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν θα εξέπεμπε για 3 μήνες. “Το μαύρο προέκυψε γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα. Σκεφτείτε σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές μην πάτε έξω, αν κάποιοι καταλάβουν τον ραδιοσταθμό και εκπέμπουν πειρατικό πρόγραμμα τι θα γίνει; Ε λοιπόν εδώ δεν έγινε αυτό που θα γίνει παντού αλλού και ξέρετε τι θα γίνει και απλά έπεσε μαύρο για μερικές μέρες”. Πρόκειται για την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας καθώς είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κατέβασε τους διακόπτες και πως τα ΜΑΤ φυλάνε τα ψηφιακά Κέντρα Εκπομπής, σε όλην την Ελλάδα, αποτρέποντας την επαναφορά του σήματος, όπως ορίζει η απόφαση του ΣτΕ.
ι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχοντας λάβει γνώση της πρότασης – πακέτου του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επισημαίνουν: Τα επιμέρους σημεία, με τις παραπομπές σε ΦΕΚ και ΚΥΑ, δεν αποκαθιστούν τη νομιμότητα, τις ασάφειες και την υπονόμευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το «μαύρο» παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και η απόφαση του ΣτΕ δεν εκτελείται. Οι αποζημιώσεις δεν είναι χάρη και «γενναιόδωρη προσφορά» που μπορεί να εντάσσεται στην όποια «διαπραγμάτευση», αλλά ορίζονται νομίμως. Το ταμείο ανεργίας δεν είναι δώρο και «πριμ» της κυβέρνησης στους – κατ’ αυτήν- απολυμένους της ΕΡΤ. Η λειτουργία ενός άλλου «θολού» ενδιάμεσου φορέα Ραδιοτηλεόρασης ενδεχομένως διευκολύνει την κυβέρνηση να ξεπεράσει τις συνέπειες ενός πολιτικού λάθους, αλλά τινάζει στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τον Συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
@Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάλου Καναλιού επιστρέφει ο Γιώργος Μπόμπολας ενώ μπαίνει σε αυτό ο Παναγιώτης Ψυχάρης. Την διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου της Τηλέτυπος και όχι την αντικατάσταση των μελών του ΔΣ αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Στο νέο σχήμα συμμετέχουν οι: Σταύρος Ψυχάρης, Ηλίας Τσίγκας, Γιώργος Μπόμπολας, Γιώργος Β. Βαρδινογιάννης, Φώτης Μπόμπολας, Παναγιώτης Ψυχάρης, Γιώργος Πουρσανίδης και Γιώργος Αϊδίνης.
 @Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ καλύπτουν τις διεργασίες σε Mega και Star. Τη Δεύτερα 1η Ιουλίου στην έκτακτη γενική συνέλευσης της Τηλέτυπος αναμένεται να πιστοποιηθεί η έξοδος των δύο μελών του ΔΣ που προέρχονται από την πλευρά Βαρδινογιάννη, αποδεχόμενη πλέον μόνο το ρόλο του μετόχου. Ο ανταγωνισμός Star και Mega που αναμένεται να ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο, δεν επιτρέπει την παρουσία της οικογένειας Βαρδινογιάννη και στη διοίκηση, για λόγους που είναι προφανείς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών η Βαρδινογιάννη θα λάβει μέρος διατηρώντας το μερίδιό της όπως λογικά θα πράξουν ο ΔΟΛ και ο Πήγασος. Από εκεί και πέρα, όμως το παιχνίδι θα σκληρύνει με δεδομένο πως στο Star θα έχει τακτική παρουσία ο Νίκος Χατζηνικολάου ως σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων που θα παρουσιάζει η Μαρά Ζαχαρέα. Οι πρώτες κινήσεις αλλαγής της λογικής του καναλιού διαφαίνονται από την εσωτερική αναδιάταξη των δυνάμεων. Ο Σταμάτης Μαλέλης διατηρεί την ευθύνη του δελτίου, με νέα ιδιότητα πλέον –αυτή του συμβούλου ενημέρωσης στον πρόεδρο του καναλιού- ενώ το υπόλοιπο ενημερωτικό πρόγραμμα περνάει στον έλεγχο του νέου διευθυντή ενημέρωσης, Κωστή Τσιακανίκα. Ο Παναγιώτης Στάθης θα παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου και η Πόπη Τσαπανίδου την καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Star, με στόχο τη διατήρηση των νεανικών κοινών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…