Κύμα απολύσεων με μπάνια του λαού και έπεται χάος...

@Από τον Λεωνίδα Σακλαμπάνη, εκπρόσωπο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ-Το μαρτύριο της σταγόνας μάλλον ολοκληρώθηκε. Και λέω μάλλον διότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα συνεχιστεί με απολύσεις και σήμερα. Παρακάτω η λίστα με τα ονόματα των συνάδελφων που απολύθηκαν από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Αξίζει να επισημανθεί ότι από τους 13 απολυμένους, ανάμεσά τους και εγώ, εκλεγμένος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος, υπάρχουν 2 απολυμένες μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας, ένας απολυμένος παντρεμένος με παιδιά όπου η σύζυγός του έχασε επίσης πρόσφατα τη δουλειά της από το κλείσιμο της ΕΡΤ ενώ για 7 εξ αυτών ο όμιλος θα καταβάλλει μισθούς μέχρι το τέλος του 2013 σύμφωνα με την ατομική σύμβαση που είχαν υπογράψει! Δηλαδή η διοίκηση αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να πληρώνει εργαζόμενους που δεν θα δουλεύουν στην επιχείρηση!
@Σε νέο κύμα απολύσεων δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» προχώρησε σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει ο μήνας, η «συντροφιά» (ΣΙΑ) που κατέχει το ΚΚΕ και ελέγχει τον «Ριζοσπάστη». Απολύθηκαν ο Νίκος Πέρπερας, μετά από 32,5 χρόνια παρουσίας στην εφημερίδα (από το 1981), ο οποίος τα τελευταία 25 χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ των υπουργείων Υποδομών και Περιβάλλοντος, έχοντας στο ενεργητικό του πλήθος αποκαλύψεις και έρευνες, επίσης απολύθηκε η Ελένη Αρυρίου, μετά από 23 χρόνια στη σύνταξη ύλης της εφημερίδας και υπεύθυνη για τη σελιδοποίηση της κυριακάτικης έκδοσης του «Ριζοσπάστη». @[από την ΑΥΓΗ, της Αγγέλας Νταρζάνου] Θέμα χρόνου είναι, όπως φαίνεται, να επιβληθεί υπέρ των εκδοτών Τύπου όλης της Ευρώπης “συγγενικό δικαίωμα” για τις αναδημοσιεύσεις μέρους ή και ολόκληρων άρθρων από τον Τύπο σε μηχανές αναζήτησης (search engines, όπως π.χ. ή google) και σάιτ που αποκαλούνται συλλέκτες ειδήσεων (news aggregators) τα οποία αναδημοσιεύουν αυτόματα ειδήσεις που κυκλοφορούν στο Internet. Οι Ευρωπαίοι εκδότες αναζητούν τα διαφυγόντα έσοδα που τους αναλογούν από την ανάπτυξη του Internet και την αθρόα αναπαραγωγή του περιεχομένου των εφημερίδων τους που γίνεται δωρεάν. Κύριος στόχος τους σε πρώτη φάση η google, η μηχανή αναζήτησης που αποκομίζει δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από διαφήμιση, από τα links που παρέχει σε ιστοσελίδες. Ζητούν από τη google να τους καταβάλλει “συγγενικά δικαιώματα”, καθώς το περιεχόμενο των εφημερίδων χρησιμοποιείται ολοένα και συχνότερα από τις εταιρείες τεχνολογίας προσθέτοντας επιπλέον αξία στις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες.
@Ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου Όπως σας είναι γνωστό, από το έτος 1939, η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η ΕΡΤ Α.Ε., εξέδιδε το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», πασίγνωστο στο Πανελλήνιο, με σταθερή κυκλοφορία και αναγνωστικό κοινό. Το περιοδικό απαριθμεί 2.261 τεύχη, εκ των οποίων το τελευταίο, υπ’ αρ. 2.261 κυκλφόρησε στις 13 Ιουνίου 2013. Η έκδοση του περιοδικού αυτού συγκαταλέγεται στις οικονομικές- εμπορικές δραστηριότητες της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Κατά την απαγγελία του χουντικής κοπής διαγγέλματος της 11/6/2013, με το οποίο επιχειρήθηκε ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ και συκοφαντήθηκε σκοπίμως και τεχνηέντως η ΕΡΤ Α.Ε., ο εξ υμών Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Κεδίκογλου, αναφέρθηκε στο περιοδικό Ραδιοτηλεόραση ως δήθεν «περιοδικό χωρίς αναγνώστες», το οποίο «συντηρεί η ΕΡΤ», επιχειρώντας τεχνηέντως να εντάξει την έκδοση του ανωτέρω περιοδικού στις δραστηριότητες υποτιθέμενης «αδιαφανούς και επιζήμιας» λειτουργίας της ΕΡΤ. Μόλις τρεις ημέρες μετά το ανωτέρω διάγγελμα, μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τεύχους και, ειδικότερα, στις 14/6/2013, ο κ. Κωνσταντίνος Γέρου «κατοχύρωσε» στο διαδίκτυο τον ομώνυμο διαδικτυακό τόπο www.radiotileorasi.com. Εννέα ημέρες μετά το διάγγελμα και, ειδικότερα, στις 20/6/2013, ημερομηνία κατά την οποία θα κυκλοφορούσε το υπ’ αρ. 2.262 τεύχος της γνήσιας «Ραδιοτηλεόρασης», της οποίας η Κυβέρνηση επέβαλε βιαίως την διακοπή κυκλοφορίας, κυκλοφόρησε στα περίπτερα περιοδικό πανομοιότυπο με την «Ραδιοτηλεόραση», φέρον τον απατηλό και κλεψίτυπο τίτλο «ο κόσμος στη Ραδιοτηλεόραση», με αύξοντα αριθμό τεύχους 1/2013.
@Στην αιφνίδια αποχώρηση του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά από το Mega και στη μεταγραφή τους στον ANT1 αναφέρθηκε με άρθρο του στο newsit.gr ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μελάς. Διαβάστε όσα έγραψε: Το... λιτό δελτίο Τύπου από τον ΑΝΤ1 αφήνει πολλά ερωτηματικά για τη μεταγραφή αυτή, όπως σε ποια ζώνη θα κάνουν εκπομπή, πόσης διάρκειας είναι το συμβόλαιό τους και αν... δεσμεύονται μόνο για μία εκπομπή ως ζευγάρι. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου το συμβόλαιο που υπέγραψαν είναι δίχρονης διάρκειας και αφορά την παρουσίαση καθημερινής εκπομπή

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…