Πρωτάθλημα στα δελτία ειδήσεων και οι αθλιότητες στο στούντιο της Δ.Τ.

@Με αλλεπάλληλες διακοπές για διαφημίσεις αντιμετώπισε την Εθνική Μπάσκετ στον πρώτο της αγώνα, χθες με τη Σουηδία ο ΑΝΤ1! Η μετάδοση για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων της Εθνικής μπάσκετ από ιδιωτικό σταθμό στιγματίστηκε από την “εισβολή” των διαφημίσεων καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, προκαλώντας τον εκνευρισμό των τηλεθεατών. Η εμπορική και συνάμα ερασιτεχνικού επιπέδου κάλυψη του αγώνα από τον ΑΝΤ1 είχε ως αποτέλεσμα οι θεατές να βλέπουν διαφημίσεις αντί για καλάθια στη ροή του αγώνα, και τους παίκτες κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ. Η κακή αυτή κάλυψη φανερώνει το κενό που προκλήθηκε από το κλείσιμο της ΕΡΤ, η οποία και είχε εξασφαλίσει του τουρνουά του Eurobasket, χωρίς να υπολογίζει τα σχέδια της κυβέρνησης….
@Ενημέρωση από τη NOVA-Την στιγμή που ο ΣΚΑΪ συνεχίζει τις αήθεις επιθέσεις του κατά της Nova, μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές του στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, συνεχίζει να εμπλέκει και να κρατάει «όμηρο» των συμφερόντων του τον Παναθηναϊκό. Η «πράσινη» ΠΑΕ στην επιστολή της προς την Super League αναφερόμενη προς την Nova ζητάει «Να σταματήσετε την συστηματική ταύτιση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον ΣΚΑΪ, που είναι νομικά αβάσιμη και κακόπιστη».Πως μπορεί όμως να πάψει η ταύτιση μεταξύ της διοίκησης του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού, όταν μέσα από επίσημα έγγραφα φαίνεται η απόλυτη «αιχμαλωσία» του συλλόγου από το συγκρότημα του Αλαφούζου.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σκάι-Η αποχώρηση του κ. Τράγκα προκλήθηκε από την απόφασή του να εργαστεί σε ανταγωνιστικό και σε υπό δημιουργία κανάλι. Οποιαδήποτε άλλη σχετική φημολογία είναι απλά μη σοβαρή.
@Το «πρωτάθλημα» των δελτίων ειδήσεων ξεκινάει, με σημαντικές αλλαγές. Η κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ από την κυβέρνηση και η επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου στην τηλεόραση, στη θέση του σχολιαστή, στο νέο δελτίο ειδήσεων του Star Channel, από τις 16 Σεπτεμβρίου, διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας και ανταγωνισμού Τα στοιχεία της Nielsen είναι αποκαλυπτικά. Στην σεζόν 2012-13 «χάθηκαν» , κατά μέσο όρο, 303 χιλιάδες θεατές από τα δελτία, οι οποίοι προφανώς δεν είναι ικανοποιημένοι από το «μενού» της «μνημονιακής» ενημέρωσης που προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια. Το Mega κέρδισε την περσινή σεζόν με 832.000 θεατές (-142.000) έναντι 570.000 (-177.000) του ΑΝΤ1 και 632.000 (+89.000) του Alpha. Το Star με 385.000 (-21.000) ήταν τέταρτο, πέμπτο το δελτίο του Σκάι με 273.000 (-13.000) ενώ η ΝΕΤ είχε ένα κοινό 236.000 θεατών (-39.000).
@Με το Alter να παραμένει εκτός λειτουργίας ,την «Δ.Τ.» του Παντελή Καψή με υποτυπώδεις ενημερωτικές εκπομπές το κενό σε θεατές αλλά και έντιμη ενημέρωση παραμένει μεγάλο. Το Star επιχειρεί, αλλάζοντας το ίδιο, να αλλάξει τις ισορροπίες. Το νέο δελτίο ειδήσεων θα έχει ως παρουσιάστρια τη Μαρά Ζαχαρέα και το Νίκο Χατζηνικολάου στη θέση του σχολιαστή 2-3 φορές τη βδομάδα. Μαζί τους θα είναι ο Σταύρος Λυγερός, ο Γιώργος Κουβαράς, η Κάτια Μακρή και ο Κώστας Στούπας. Ο Σκάι, έκανε τη δεύτερη μεγάλη μετεγγραφή της χρονιάς, αναθέτοντας στο Σταμάτη Μαλέλη(Star) τη γενική διεύθυνση του σταθμού, ανανεώνοντας ως το τέλος της σεζόν 2014-15 τη συνεργασία του με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου, Σία Κοσιώνη. Το Mega, ο ΑΝΤ1 και ο Alpha πορεύονται χωρίς αλλαγές...
@ Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, καλεσμένος της Οντίν Λιναρδάτου και της Σταυρούλας Χριστοφιλέα στην «Ενημέρωση» της ΔΤ ξέσπασε για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια τηλεόραση. «Αυτό που γίνεται εδώ, σε αυτό το στούντιο, είναι ντροπή και αθλιότητα. Το σκέφτηκα πολύ αν θα έπρεπε να έρθω. Αλλά ήρθα γιατί έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα. Ο Παντελής Καψής με όλα αυτά που κάνει δεν είναι πλέον δημοσιογράφος, έχει χάσει πλέον το δικαίωμα να λέγεται δημοσιογράφος» είπε ο δημοσιογράφος. Οι παρουσιάστριες έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Ενώ λίγα λεπτά μετά η Σταυρούλα Χριστοφιλέα του απαντά: "η δημόσια συχνότητα παίζει ένα ρόλο". Τι ήταν να το ακούσει αυτό ο Γιάννης Ρουμπάτης, της απάντησε οργισμένος: "Η Δημόσια Τηλεόραση αυτή τη στιγμή δεν παίζει κανένα ρόλο, δεν την βλέπει κανείς!"

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…