Χλιαρή πρεμιέρα της Δ.Τ. και ανακοινώσεις για το δύσκολο φθινόπωρο

@Επιτροπές επί επιτροπών για τα χρήματα της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης. Στην πρώτη επιτροπή φιγουράρει το όνομα της πρώην ανώτατου στελέχους της First Business Bank του Βίκτορα Ρέστη. Ο Γκίκας Μάναλης, προερχόμενος και από το ΤΑΙΠΕΔ , συμμετέχει στην επιτροπή που συνέστησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας επί του ειδικού λογαριασμού διαχείρισης του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ ΑΕ. Με δεδομένο πως προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού, συγκροτείται η επιτροπή με πρόεδρο την Πηνελόπη Παγώνη, προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με μέλη το Γκίκα Μάναλη, την Αθηναϊδα Τουρκολιά, προϊσταμένη της 52η Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αξιοποίησης Ελέγχων και την Παρασκευή Αντζουλάτου.
@Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στη χθεσινή του συνεδρίαση επαναβεβαίωσε τη σταθερή του θέση απέναντι στην πραξικοπηματική πρακτική της Κυβέρνησης στην ΕΡΤ. Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε μάρτυρες πλήθους νέων παρανομιών, αδιαφάνειας και επιλεκτικής εφαρμογής των κανόνων, που η ίδια η Κυβέρνηση έθεσε για τη στελέχωση της Δ.Τ.. Η ασυδοσία και οι παραπλανητικές υποσχέσεις για μια επισφαλή θέση εργασίας είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Η λίστα των επιτυχόντων έχει γίνει «λάστιχο». Καθημερινά «μαγειρεύεται», ενώ προκύπτουν συνεχώς ζητήματα νομιμότητας. Έτσι, απορρίπτονται άνευ λόγου επιτυχόντες, των οποίων τα δικαιολογητικά έχουν γίνει αποδεκτά, ενώ καλούνται να υπογράψουν σύμβαση εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου σε ειδικότητες, που δεν περιλαμβάνονται στην πρόσκληση. Απασχολούνται ακόμη εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση, ενώ συμβάσεις που έχουν υπογραφεί καταργούνται με ένα τηλεφώνημα. Επιπλέον, όρος απαράβατος των νέων συμβάσεων είναι η παραίτηση των εργαζομένων από το δικαίωμα τους να επιτύχουν δικαστικά το άκυρο και παράνομο της απόλυσής τους από την ΕΡΤ. Τα όσα περιγράφουμε είναι μέρος μόνο της πραγματικότητας, που έχει οδηγήσει σε ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και μεγάλης σπατάλης.
@Πρεμιέρα έκανε χθες το δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης με παρουσιαστή τον Προκόπη Δούκα. Το δελτίο, που ξεκίνησε στις 18.00 και είχε ως πρώτο θέμα τη Σύνοδο του G20, δεν κατάφερε να συγκινήσει τους τηλεθεατές, σημειώνοντας ποσοστά τηλεθέασης 6,3% στο πρώτο τέταρτο, ενώ στα υπόλοιπα τρία σταθεροποιήθηκε στο 6,5%.
@Στην απόφαση του Γιώργου Τράγκα να εργαστεί σε ανταγωνιστικό και σε υπό δημιουργία κανάλι αποδίδει ο ΣΚΑΪ τη λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρει: «Η αποχώρηση του κ. Τράγκα προκλήθηκε από την απόφασή του να εργαστεί σε ανταγωνιστικό και σε υπό δημιουργία κανάλι. Οποιαδήποτε άλλη σχετική φημολογία είναι απλά μη σοβαρή». O δημοσιογράφος, μιλώντας στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real Fm άφησε αιχμές για εμπλοκή… «γερμανικού δακτύλου» για την απομάκρυνσή του από το κανάλι. «Είναι δικαίωμα κάθε επιχειρηματία να επιλέξει να μην συνεργάζεται μαζί μου. Είναι δύσκολο το φορτίο μου. Έρχονται εκλογές, έχουμε γερμανικές εκλογές, παίρνουν διαφημίσεις από γερμανικές πολυεθνικές, λογικό είναι να μη με θέλουν», είπε. Ο Γ. Τράγκας αποκάλυψε επίσης ότι πριν φύγει για διακοπές, είχε συμφωνήσει με τον ΣΚΑΪ ώστε να βγαίνει και ως σχολιαστής στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου, χωρίς μισθό, όμως τελικά το κανάλι άλλαξε γνώμη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…