TO E δεν σημαίνει πάντα Επιτυχία...

@Το γράμμα «Ε» είναι το λογότυπο του νέου τηλεοπτικού καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, που «γεννήθηκε» σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013. Το «Ε» εκπέμπει μάλιστα το πρώτο του Δελτίο Ειδήσεων απόψε στις 7.30 μ.μ. με κεντρικό παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραμέρο. Το νέο κανάλι ανήκει στην εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.», που εξαγοράσθηκε πρόσφατα από την κυπριακή-ευρωπαϊκή εταιρεία “A-Orizon Media Ltd”.
@Στον αέρα το πρώτο δελτίο ειδήσεων του E Channel, με παρουσιαστή το Γιώργο Καραμέρο και σχολιαστή τον πρόεδρο του ΔΣ, Σεραφείμ Φυντανίδη. Το πρόγραμμα του καναλιού δεν είναι πλήρες, αλλά θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα. Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα είναι ο μηχανικός Δημήτρης Μπέης, αδελφός του Κωνσταντίνου Μπέη. Το δελτίο θα παρουσιάζουν εναλλάξ ο Γιώργος Καραμέρος και ο Άκης Παυλόπουλος.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η αντιμετώπιση της νέας κυβερνητικής πρόκλησης σε βάρος της Ενημέρωσης, αυτή τη φορά με την απειλή κλεισίματος των δημοτικών ραδιοσταθμών, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με τη συμμετοχή των προεδρείων και των μελών των Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΠΗΝ, εκπροσώπων της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και των εργαζομένων στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς. Οι παριστάμενοι, αφού εκτίμησαν ότι η κυβέρνηση απειλεί να προσθέσει και τα δημοτικά ΜΜΕ στο βωμό της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, σχεδιάζοντας απολύσεις, αλλά και τις θέσεις που διατύπωσαν οι επικεφαλής των Δήμων που λειτουργούν δημοτικούς ραδιοσταθμούς, και οι οποίοι είναι πλήρως αντίθετοι με κάθε σχέδιο αφανισμού της δημοτικής ραδιοφωνίας, αποφάσισαν να καλέσουν τα μέλη όλων των δημοτικών συμβουλίων και να εκφράσουν με ψήφισμά τους την ομόθυμη αντίθεσή τους, σε οποιονδήποτε κυβερνητικό σχεδιασμό για κλείσιμο των δημοτικών ραδιοσταθμών. Η απρόσκοπτη λειτουργία τους επιβάλλεται και από την ανάγκη ενημέρωσης των δημοτών κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη των νέων αρχών των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, των δημάρχων και των περιφερειαρχών. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να ζητηθούν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, τα κόμματα, τους Δήμους που λειτουργούν ραδιοσταθμούς και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να υπάρξουν δεσμεύσεις ότι δεν θα συνεργήσουν σε έναν ακόμη ξαφνικό ή προαναγγελθέντα θάνατο της Ενημέρωσης. Επίσης, αποφασίστηκε να κληθούν οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) όλων των δημοτικών ραδιοσταθμών σε διαρκή αγωνιστική πολύπλευρη ετοιμότητα, για την άμεση αντιμετώπιση αιφνίδιας κυβερνητικής παρέμβασης με «ξαφνικό θάνατο», όπως επέβαλε τελικά στην ΕΡΤ, με αντισυνταγματική, αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική μεθόδευση.
@Το ενδεχόμενο κατάργηση της απόδοσης του 10% των συμβάσεων τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο ΤΕΑΠΑΣΑ εξετάζει το υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κυριακής”. Πρόκειται για τα χρήματα που καταβάλουν στο επικουρικό ταμείο των αστυνομικών τα τηλεοπτικά δίκτυα σε συμβάσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων, σε “αντάλλαγμα για την φύλαξη των γηπέδων, κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…