Πρωινάδικα με σάλια, εκπέμπει η ΕΡΤ από...ταράτσα και πάει λέγοντας

@ Εφτασε η ώρα για να φορέσουν και πάλι το στέμμα τους... Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο απουσίας και ύστερα από πολλά, πάρα πολλά οικονομικά παρατράγουδα, τα οποία έκαναν την άκρως επιτυχημένη σειρά του Mega να "παγώσει" και να μπει στο συρτάρι, επιτέλους οι "Βασιλιάδες" επιστρέφουν δριμύτεροι στους δέκτες μας, πανέτοιμοι για νέες θεότρελες περιπέτειες. "Οι Βασιλιάδες" επιστρέφουν με είκοσι επεισόδια του κουτιού, τα οποία και υπολείπονταν για να ολοκληρωθεή η προβολή του πρώτου κύκλου επεισοδίων.
@Με έκδηλη τη συγκίνηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την προσωπική του διαδρομή, από τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Ιμβρο, ως την ενθρόνιση και τους «αλάλητους» στεναγμούς που συνοδεύουν τη θητεία του.Αφορμή για το ξέσπασμά του αποτέλεσε η προβολή βίντεο για τη διαδρομή του, σε εκδήλωση προς τιμήν του, που διοργάνωσε η Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. Ο Πατριάρχης, βαθύτατα συγκινημένος, άφησε στην άκρη το γραπτό κείμενο της ομιλίας του και μίλησε από καρδιάς.
@Όλοι οι μονομάχοι βρίσκονται πλέον στη θέση τους στην πρωινή ζώνη. Με την έναρξη και των δύο ψυχαγωγικών εκπομπών σε MEGA και ΑΝΤ1 την προηγούμενη εβδομάδα, το παζλ των πρωινών ολοκληρώθηκε και ο αγώνας για την επικράτηση είναι καθημερινός και με μεγάλη ένταση. Ψυχαγωγία εναντίον ενημέρωσης. Πέντε εκπομπές βρίσκονται στην αρένα. Ποιοι καταφέρνουν να πιάνουν κορυφή; Το ξεκίνημα της εβδομάδας βρήκε και πάλι το πρωινό του ΑΝΤ1 στην πρώτη θέση και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά. Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά άγγιξαν το 34,8% στο σύνολο της τηλεθέασης. Μάλιστα, στο δυναμικό κοινό κατάφεραν μεταξύ 10:30 και 11:00 να ξεπεράσουν και το 46%! Το Πρωινό mou στο MEGA κράτησε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 23,1%. Η εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου κατέγραψε ικανοποιητικά ποσοστά στις ηλικίες 15-44 με τηλεθέαση που κατάφερε να φτάσει στο 31,7% το πρώτο μισάωρο.
@Ζητήθηκε από την ΕΕΤΤ να διεξάγει μετρήσεις ακτινοβολίας της κεραίας που τοποθέτησαν οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Κι ενώ οι κινήσεις μελών της κυβέρνησης προς την εκκένωση του Ραδιομεγάρου πυκνώνουν, βρίσκεται σε εξέλιξη και μια άλλη γραμμή δράσης σε σχέση με την "καυτή πατάτα" της δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της REAL, η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει έως και θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας, προκειμένου να καταστήσει αναγκαία την αποχώρηση των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Όπως γράφει η εφημερίδα, το στοιχείο που τίθεται υπό διερεύνηση είναι η κεραία υψηλής τάσης που τοποθετήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην ταράτσα του Ραδιομεγάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της κυβέρνησης ζήτησαν από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να πραγματοποιήσει στη γύρω περιοχή μετρήσεις ακτινοβολίας, ώστε να διαπιστωθεί αν υφίσταται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Με βάση κάποια πρώτα στοιχεία που επικαλούνται στελέχη της κυβέρνησης, κατόπιν συζήτησης με τεχνικούς, η εκπομπή ακτινοβολίας αγγίζει τα 4.800 megahertz, αριθμό πολλαπλάσιο από αυτόν που εκπέμπουν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…