ΤΑ ΒΡΑΒΕΊΑ ΜΠΌΤΣΗ, ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

@Τη σταδιακή επιστροφή του ομίλου ΑΝΤ1 στην ελληνική παραγωγή και την πρόθεση του να επενδύσει στην παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και για τη διεθνή αγορά, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ Θοδωρής Κυριακού την περασμένη Δευτέρα στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προγράμματος. Ο Θ. Κυριακού ανέφερε πως υπάρχει μεν «φως στην άκρη του τούνελ» για την ελληνική τηλεοπτική αγορά αλλά θα πρέπει και η διαφημιστική αγορά να λάβει το μήνυμα της δύναμης της τηλεόρασης. Η στρατηγική στροφή του ομίλου στις αγορές εκτός Ελλάδας θα συνεχιστεί καθώς ο Θ. Κυριακού ανέφερε ως σημαντική συνεργασία, την υπογραφή συμφωνίας με τον όμιλο Vice που κυριαρχεί στα νεανικά Μέσα ψυχαγωγίας. Η δεύτερη συμφωνία του ομίλου ΑΝΤ1 είναι με το Raine Group, αποκτώντας μετοχές. To Raine Group, είναι ένας όμιλος που εξειδικεύεται σε τραπεζικές υπηρεσίες και επενδύσεις στους κλάδους των media, sports, της ψυχαγωγίας και του internet παγκοσμίως. Ως βασικός συνέταιρος του Raine σε όλη την Ευρώπη ο ΑΝΤ1 θα αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες παγκοσμίως στο χώρο της τηλεόρασης, παραγωγής, internet, διανομής περιεχομένου και ψυχαγωγίας.
@Μετά τη θεσμική παρέμβαση για την πώληση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, έφθασε και η ώρα του ραδιοφώνου. Το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου ο οποίος θα αναλάβει την «επικαιροποίηση του χάρτη συχνοτήτων ραδιοφώνου FM και την υποστήριξη στο σχετικό διεθνή συντονισμό συχνοτήτων». Οι χάρτες που υπάρχουν ως σήμερα εκδόθηκαν το 1999 και μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί οι άδειες λειτουργίας. Το υπουργείο όπως ζητά την επικαιροποίηση του χάρτη συχνοτήτων με βάση τη «νέα διοικητική οργάνωση της χώρας (Περιφέρειες – Δήμοι), διάφορα σχόλια ενδιαφερομένων ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και νέων δεδομένων τεχνολογικών απαιτήσεων». Αξίζει να σημειώσουμε πως ήδη σε εσωτερικές μελέτες του υπουργείου Μεταφορών έχει προταθεί η χορήγηση περιφερειακών αδειών λειτουργίας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
@ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΘΡΑΣΟΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΤ3. ΙΔΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Εργαζομένων ΕΡΤ3 Αποκαλυπτική ήταν η παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα στην εκπομπή «Απαγορευμένος Λαβύρινθος» της Ελεύθερης ΕΡΤ3 και στον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, για το στόχο της ερώτησης των 32 βουλευτών της Ν.Δ. για την ΕΡΤ. Σε σχετική ερώτηση για το αν οι «32» προτρέπουν τον κ. Καψή και τον κ. Στουρνάρα να στείλει τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ ο κ. Τζαβάρας ήταν σαφής: «Εγώ δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, ούτε προκύπτει από το κείμενο της ερώτησης, ότι δηλ. πήγαινε τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Δεν είναι σύμφωνο ούτε με την παιδεία μου, ούτε με την φυσιογνωμία μου, προκειμένου να συλλαμβάνονται άνθρωποι και να οδηγούνται στα κρατητήρια. Είναι αδιανόητο όμως μέχρι σήμερα η κυβέρνηση να μη μπορεί να δώσει μία λύση. Λύση, εγώ δεν είπα ποια λύση. Δεν είναι δυνατόν να μη γίνεται μία προσπάθεια και από την κυβέρνηση και από τα συνδικάτα και από όλους εμάς , προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να δούμε να λειτουργεί ΞΑΝΑ η δημόσια ραδιοτηλεόραση.» @Ραδιόφωνο: Άλμα στην κορυφή για το Real FM. Ο σταθμός στην τελευταία μέτρηση της Focus (16.09-13.10.2013) έφτασε στο 15,5% έναντι 10,9% του Σκάι και 10,6% του Μελωδία. Με 9,1% ακολουθεί από κοντά ο Athens Radio DJ και στο 8,8% ο Δίεση 8,2%. Στην πέμπτη θέση ο Nova Σπορ FM μαζί με το Sfera. Με 7, 8% είναι ο Ρυθμός, με 7,7% ο RED και με 6,6% ο Derti και ο KISS FM.
@Βραβεία: Για 30η χρονιά το ΄Ιδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση θα απονείμει τον προσεχή Δεκέμβριο τα καθιερωμένα Δημοσιογραφικά Βραβεία. Τα Βραβεία, θα απονεμηθούν όπως ορίζει η διαθήκη του Αθ. Μπότση σε δημοσιογράφους που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες, σε οποιονδήποτε τομέα – σε εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, φωτογραφία –και που διακρίθηκαν για το σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. ΄Εως τις 25 Οκτωβρίου2013 το ΄Ιδρυμα Μπότση θα δέχεται υποψηφιότητες για βράβευση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…