Επειδή της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες, ο Ανδρουλιδάκης είναι έξω

Ένας απλός πολίτης καταδικάζεται σε πέντε χρόνια κάθειρξη για κάποιο αδίκημα που έχει διαπράξει και αμέσως οδηγείται στη φυλακή. Ένας πρώην και σε λίγο καιρό νυν εκδότης, όχι μόνο δεν πάει φυλακή αλλά ετοιμάζεται να βγάλει και νέα εβδομαδιαία εφημερίδα. Ο λόγος; Για τον πάλαι ποτέ εκδότη και καναλάρχη, Μιχάλη Ανδρουλιδάκη....
...Ο “ αφυλάκιστος Μισέλ”, για τον οποίο το HOT DOC είχε αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο κατάφερνε διαρκώς να ξεφεύγει από τον εγκλεισμό του στη φυλακή με διάφορες αστείες δικαιολογίες, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου η Δικαιοσύνη και οι αρχές φαίνεται να λειτουργούν λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. 
Οι περιπέτειες του με τη Δικαιοσύνη και ο τρόπος που καταφέρνει να γλιτώνει τη φυλακή θυμίζουν κάτι από κακόγουστη αστυνομική περιπέτεια. Στις 30 Ιουλίου του 2012, ο “Μισέλ” καταδικάστηκε τελεσίδικα από το Εφετείο σε κάθειρξη πέντε ετών για υπεξαίρεση 4.200.000 ευρώ. Αντί να πάρει όμως το δρόμο για τη φυλακή άρχισε να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Αρχικά πήγε στο Λαϊκό νοσοκομείο, ισχυριζόμενος ότι έχει πρόβλημα με την καρδιά του. Η διοικήτρια όμως του νοσοκομείου τον άδειασε: «Δε γίνεται να ασχολείται ένα ολόκληρο νοσοκομείο με κάποιον που είναι πιο υγιής από εμένα», είχε πει στη σύζυγο του κ. Ανδρουλιδάκη. 

Στη συνέχεια πήρε το δρόμο για το Αττικό, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα. Ένας νέος ψυχιατρικός όρος έκανε την εμφάνιση του στην υπόθεση “Ανδρουλιδάκη”, ο όρος “αυτοκτονικός ιδεασμός”. 
Οι γιατροί δε συμμερίστηκαν όμως την άποψη του. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Αιγινήτειο και από εκεί στο Θριάσειο. Μάλιστα, η παραπομπή του έγινε με πιστοποιητικό ιδιώτη ψυχιάτρου, όπως παραδέχτηκε στο www.koutipandoras.gr, o διοικητής του Θριασίου, Άγγελος Λιόσης. 
Εκεί, νοσηλεύεται ένα μήνα και λίγο μετά παίρνει το δρόμο όχι για τις φυλακές αλλά για το ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού. Παράλληλα καταθέτει αίτηση αναστολής της ποινής στο τμήμα Αναστολών του Εφετείου για αυτοκτονικό ιδεασμό και αίτημα για αναίρεση στον Άρειο Πάγο. 

Βγάζει εφημερίδα 

Στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2013 ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση του Μισέλ, κάτι που σημαίνει ο κ. Ανδρουλιδάκης έπρεπε να οδηγηθεί απευθείας στη φυλακή. Ο ίδιος όμως δεν δείχνει να πτοείται. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.koutipandoras.gr, ετοιμάζεται στις αρχές του Νοέμβρη να βγάλει εβδομαδιαία εφημερίδα. 
Ήδη έχει προχωρήσει σε σχετικές κινήσεις και έχει προσλάβει και προσωπικό, λες και δε συμβαίνει το παραμικρό. Ο ίδιος διατείνεται δεξιά και αριστερά ότι δεν πρόκειται να πάει φυλακή, ενώ επικαλείται και το όνομα κορυφαίου οικονομικού παράγοντα, ο οποίος φέρεται να τον έχει διαβεβαιώσει, όπως ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν πρόκειται να μπει στη φυλακη. Το σκανδαλώδες όμως στην υπόθεση δεν σταματά εδώ. 
Το χειρότερο από όλα είναι το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλιδάκης φέρεται να υποστηρίζει ότι θα προχωρήσει σε αίτηση αναστολής για εξαγορά της ποινής του. Με τη μόνη διαφορά ότι η σχετική νομοθεσία επιτρέπει την εξαγορά σε ποινές φυλάκισης έως πέντε χρόνια και όχι σε ποινές κάθειρξης. Η κάθειρξη δεν δύναται να εξαγοραστεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Εκτός και αν κάποιοι φροντίσουν ώστε να υπάρξει ειδική φωτογραφική διάταξη υπέρ του “Μισέλ”.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…