Πολιτικά στο..κόκκινο, Αυτιάς για πολιτικός και Καψής για την ΝΕΡΤ...

@Με εντατικούς ρυθµούς προχωρούν στην Κουµουνδούρου τη σύσταση εταιρείας που θα ενσωµατώνει όλα τα ΜΜΕ του κόµµατος. Συγκεκριµένα, η εταιρική «οµπρέλα» θα περιλαµβάνει την εφηµερίδα «Αυγή», τον ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο» και το διαδικτυακό portal Left.gr. Επικεφαλής...... του εταιρικού σχήµατος θα τεθεί ο πρώην δηµοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ το ∆.Σ. θα απαρτίζεται από τους εκλεγµένους εκπροσώπους του κάθε µέσου. Όπως όμως αναφέρει το SECRET των Παραπολιτικών, αντιδράσεις αναµένεται να προκαλέσει η ειληµµένη απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει από το νέο εταιρικό σχήµα τα έντυπα των πρώην συνιστωσών του κόµµατος! Για παράδειγµα, οι εφηµερίδες «Η Εποχή» και «∆ρόµος της Αριστεράς» δεν θα ενταχθούν στην εταιρική «οµπρέλα», για να µην επιβαρυνθεί οικονοµικά το νέο σχήµα. Γι’ αυτό και αναζητείται ένα εύσχηµο πρόσχηµα προκειµένου η απόφαση να πλασαριστεί επικοινωνιακά! Κόψιµο» των χρηµάτων και απαγορευτικό για νέες προσλήψεις επιβλήθηκε και στον επικεφαλής του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο», Κώστα Αρβανίτη, που µέσα σε ελάχιστο χρόνο –µε τις επιλογές του– επιβάρυνε σηµαντικά τον προϋπολογισµό.
@Με σκληρή γλώσσα η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) επιτίθεται στον ALPHA και στους παρουσιαστές του Ελένη Μενεγάκη, Νίκο Μουτσινά, Μαρία Ηλιάκη, Κατερίνα Καινούργιου και Γιώργο Δάσκαλο. Αφορμή ήταν το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν σεβάστηκαν την 3ωρη στάση εργασίας των σωματείων του Τύπου, μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ την περασμένη Πέμπτη, αλλά και το όλο κλίμα "χαβαλέ" που επικρατούσε..... στις εκπομπές του ALPHA. Σύμφωνα με την ΕΤΙΤΑ το κανάλι της Κάντζας αποσιώπησε πλήρως τα όσα γίνονταν εκείνη την ώρα στο Ραδιομέγαρο, για λόγους...τηλεθέασης . Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και συστάσεις στην Ελένη Μεναγάκη, ενώ από τα βέλη της ΕΤΙΤΑ δεν γλιτώνουν οι "απεργοσπάστες" τεχνικοί συνάδελφοι τους.
@Η είδηση για το τέλος της "τηλεοπτικής σταδιοδρομίας" του...παιδιού του λαού και αγαπημένου των απανταχού συνταξιούχων Γιώργου Αυτιά (οι οποίοι εάν οι "έγκυρες πληροφορίες επαληθευθούν, θα ξεμείνουν με το Kontra Channel), κάνει το γύρο του διαδικτύου.....Ο γνωστός παρουσιαστής φέρεται έτοιμος (όπως και πολλοί προκάτοχοι του που αναρριχήθηκαν από τα media) να εξαργυρώσει την αναγνωρισιμότητα που του εξασφάλισε η τηλεόραση και να κατεβεί στην πολιτική σκηνή. Όπως έγραψε το Queen.gr και αναδημοσίευσαν πολλά ιντερνετικά μέσα: "Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες ο 56άχρονος δημοσιογράφος δέχτηκε την πρόταση κόμματος να συμμετάσχει στις επόμενες ευρωεκλογές. Έτσι μπορείτε να βλέπετε στις οθόνες σας τον Γιώργο Αυτιά μέχρι τον Μάιο του 2014, γιατί αμέσως μετά θα έχει άλλες σοβαρότερες υποχρεώσεις στις Βρυξέλλες".
υφυπουργός της κυβέρνησης για τα θέματα Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την επόμενη μέρα της Δημόσιας τηλεόρασης. «Αυτή τη στιγμή συγκροτούνται στο υπουργείο Οικονομικών οι επιτροπές παραλαβής. Θα μπουν μαζί με τεχνικούς της Δημόσιας τηλεόρασης και..... υπολογίζω ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σιγά σιγά θα μεταφερθούν εκεί οι δραστηριότητες της δημόσιας τηλεόρασης», σχολίασε αρχικά ο κ. Καψής και συνέχισε:«Ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει από το εποπτικό συμβούλιο. Η προοπτική είναι για δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και ένα δορυφορικό».«Το κόστος που θα περάσει στον προϋπολογισμό υπολογίζεται γύρω στα 50 με 60 εκάτ. ευρώ και αυτό είναι το ταβάνι. Από εκεί και πέρα το κόστος λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης καλύπτεται στο σύνολο του από τα διαθέσιμα που είχε η ΕΡΤ. Συνολικά η επιβάρυνση θα αποσβεστεί μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και με το παραπάνω», ξεκαθάρισε ο κ. Καψής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…