Η κατρακύλα του έντυπου λόγου και οι αναμεταδόσεις καναλιών

@Αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις προθέσεις Σόιμπλε στη σημερινή “Kontra News” . Η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο κ. Σόιμπλε θα εισηγηθεί κούρεμα των καταθέσεων κατά 20%-30% στις καταθέσεις σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, κατά τα πρότυπα της Κύπρου.
@Δεν υπήρξε την περασμένη Κυριακή εφημερίδα που να μην έπεσε στα βράχια... Είναι η πρώτη φορά που όλες οι εφημερίδες, μεγάλες και μικρές, έχασαν φύλλα (εκτός από τον «Ριζοσπάστη», που είναι κομματική και κυκλοφόρησε με καινούργιο λουκ, αλλά λιγότερες σελίδες και πήρε 8.330 φύλλα). 80.160 αναγνώστες γύρισαν την πλάτη. Από 647.660 συνολικά φύλλα που πούλησαν την προηγούμενη Κυριακή, κατέβηκαν στα 567.500! Τα περισσότερα έχασε το «Βήμα» - 15.490 φύλλα, με το «Πρώτο Θέμα» να επιστρέφει στην πρώτη θέση, αν και αυτό έχασε 7.960 φύλλα. Μια εξήγηση αυτής της ξαφνικής και... ανέλπιστης βουτιάς, πολύ πιθανόν, να είναι το γεγονός ότι η περασμένη Κυριακή ήταν η πρεμιέρα της απόφασης για το άνοιγμα των καταστημάτων και την Κυριακή. Πολύς κόσμος βγήκε στα μαγαζιά και η συνήθεια, το πρωί της Κυριακής να πίνεις τον καφέ σου διαβάζοντας την εφημερίδα σου δεν ίσχυσε. Αν αυτή είναι πράγματι η αιτία της κυκλοφοριακής καθίζησης, θα φανεί σήμερα που τα μαγαζιά δεν θα ανοίξουν. Υπομονή λοιπόν πριν βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα, αν και το γεγονός ότι όλες οι εφημερίδες έχασαν φύλλα, ενισχύει την εκτίμηση πως ο φταίχτης είναι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που σε πρώτη φάση θα ισχύσει για εφτά Κυριακές τον χρόνο. Η «Καθημερινή» την Κυριακή 26/10 πούλησε 92.343 φύλλα, έναντι 92.192 της προηγούμενης 20/10, ενώ ο μέσος όρος του Σεπτεμβρίου ήταν 87.090, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η εφημερίδα και στις πωλήσεις προσμετρά και τις συνδρομές, χωρίς όμως να αναφέρει ποτέ τον αριθμό αυτών των συνδρομών. 'παρόν'...
@Χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία για το όφελος από το κλείσιμο της ΕΡΤ και την μαζική απόλυση περίπου 3.000 εργαζομένων, μπήκαν λουκέτο και χειροπέδες στην κρατική ραδιοτηλεόραση, με απόφαση της κυβέρνησης, ύστερα από Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δεν κυρώθηκε ποτέ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι και υπέγραψαν το λουκέτο, με την επίκληση της ζημίας που προκαλείται στον προϋπολογισμό από τη λειτουργία της ΕΡΤ, δεν έδωσαν ποτέ τέτοια στοιχεία στη Βουλή, ίσως διότι η αλήθεια ήταν άλλη. Η ΕΡΤ, πριν κλείσει, ήταν ο μεγαλύτερος φορέας ΜΜΕ στη χώρα, με κερδοφορία, εξαιτίας σκληρών περικοπών και ορθής διαχείρισης του ανταποδοτικού τέλους. Επιπλέον όμως, ούτε και οι συνυπεύθυνοι για τη λειτουργία της “Δ.Τ.”, οι, Γκίκας Μάναλης και Παντελής Καψής, έχουν δώσει απολογιστικά στοιχεία για την επιβάρυνση του Προϋπολογισμό, με εξαίρεση μια αναφορά στη Βουλή από τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, περί “φθηνότερης τηλεόρασης στον κόσμο”.
ατήργησαν τον ανταγωνισμό στην ψηφιακή τηλεόραση τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Η υπερψήφιση των “κρυμμένων διατάξεων, υπέρ των τηλεοπτικών σταθμών, στο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας, δημιουργεί καθεστώς ολιγοπωλίου και στην ψηφιακή τηλεόραση. Η βασική ιδέα των διατάξεων είναι πως θα συνεχίσουν να εκπέμπουν όσοι εξέπεμπαν σήμα στις 31 Αυγούστου 2013 και είχαν σύμβαση με νόμιμο πάροχο δικτύου.
@H είδηση είναι πως το ΕΣΡ έφτιαξε φάκελο κι εξετάζει ήδη την περίπτωση αναμετάδοσης του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ (με τη Σία Κοσιώνη) από τους «100.3», κάθε βράδυ 9 με 10. Είχαμε γράψει προ διμήνου για την υπόθεση, στις 3 Σεπτεμβρίου. Είναι παράνομο αυτό που κάνει ο ραδιοσταθμός Σκάι, απαγορεύεται ρητώς από το ΕΣΡ. Εντάξει δεν είναι και τόσο σοβαρό ζήτημα όσο η... απόδειξη που δεν έκοψε η... ταβερνιάρισα στην Υδρα, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα -κάποιο- θεματάκι (κύριε Πορτοσάλτε μας). Και αν η ταβερνιάρισα συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις, με τον Σκάι 100.3 δεν συνέβη αυτό αφού συνεχίζει να αναμεταδίδει το τηλεοπτικό δελτίο.
@Σε αναζήτηση συνεταίρου με οικονομική επιφάνεια βρίσκεται ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης για τον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» (πρώην 902). Κι αυτό γιατί..... η οικονομική στενότητα είναι πλέον φανερή, σε όλα τα επίπεδα, καθώς οι ανάγκες για ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας είναι αυξημένες και εντελώς διαφορετικές από αυτές ενός περιφερειακού- περιθωριακού καναλιού, όπως μοιάζει να είναι το κανάλι «E» στη σημερινή του μορφή (ο πρόεδρος Φυντανίδης δεν θα πρέπει να είναι και πολύ περήφανος). Το κλίμα είναι πολύ βαρύ στο κανάλι και καθημερινό φαινόμενο είναι οι γκρίνιες και οι καβγάδες μεταξύ στελεχών αλλά και εργαζομένων. Και τι να περιμένει κανείς όταν οι εργαζόμενοι.. παραμένουν ακόμη χωρίς συμβάσεις και απλήρωτοι ενώ οι αρχισυντάκτες και οι επικεφαλής προσπαθούν να δουλέψουν με πενιχρά μέσα και ελάχιστο προσωπικό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…