ΝΕΡΙΤ και ΕΡΤ στα χαρακώματα με Ελλάδα στα κάγκελα

@Και επίσημα πλέον η χώρα απέκτησε δυο τηλεοπτικές κρατικές εταιρείες. Η πρώτη χωρίς εταιρικό σχήμα και με έλεγχο από τον Παντελή Καψή, η ΔΤ μετακομίζει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το οποίο φρόντισε η κυβέρνηση με εντελώς παράνομο τρόπο να εκκενώσει. Για τη δεύτερη τηλεοπτική εταιρεία, τη ΝΕΡΙΤ η οποια διαθέτει ΔΣ αλλά δεν διαθέτει τηλεοπτικό κανάλι, η κυβέρνηση την μετακομίζει στο κτήριο της ΕΡΤ της Κατεχάκη. Την απόφαση παραχώρησης «άνευ ανταλλάγματος» των εγκαταστάσεων της πρώην ΕΡΤ στην Κατεχάκη, υπέγραψε την 1η Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ο λόγος της «παραχώρησης» αναφέρεται η «άμεση ανάγκη απόδοσης φορολογικής έδρας»! Στη ΝΕΡΙΤ παραχωρούνται έξι κτήρια των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη τα οποία η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ θα «χρησιμοποιεί για τη στέγαση των γραφείων και υπηρεσιών της ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα»
@Δύσκολο πράγμα η αυτοδιαχείριση τελικά. Ακόμα και σε τέτοιες εποχές που οι εργαζόμενοι δεν έχουν και πολλές επιλογές. Έβγαλαν απόφαση λοιπόν στον «Flash 96» την Πέμπτη το μεσημέρι, σε συνέλευση που είχαν στο σταθμό, αλλά φαίνεται πως κάποιοι διαφωνούν. Από τους 29 εργαζόμενους που ψήφισαν, αποφασίστηκε ο φορέας που θα αιτηθεί της άδειας, θα είναι ιδιωτική κεφαλαιούχος εταιρία (Ι.Κ.Ε.) ή ανώνυμη εταιρία (Α.Ε.). Επίσης, από την ΓΣ ανακοινώθηκε ότι πλέον, τις σχετικές διαδικασίες θα διαχειριστούν οι: Δημήτρης Νικολόπουλος, Θάνος Τσιμέκας, Σπύρος Ηλιάδης και Δημήτρης Κρικέλας. @Με δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς επεκτείνεται ο Γιάννης Κουρτάκης. Ο εκδότης των «Παραπολιτικών» έκανε την πρώτη κίνηση αποκτώντας ραδιοφωνική συχνότητα με στόχο να βγάλει στον αέρα άμεσα τα «Παραπολιτικά FM» και στα σκαριά υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία φιλοολυμπιακού σταθμού.
@Στην Κρήτη μεταφέρεται η υπόθεση της ΕΡΤ. Η πρώτη δίκη για τις απολύσεις στην κρατική ραδιοτηλεόραση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα με την εκδίκαση της πρώτης αγωγής των εργαζομένων της ΕΡΤ κατά του ελληνικού δημοσίου αύριο στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Τα προεδρεία των ενώσεων που συνεδρίασαν χθες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το πρώτο δικαστήριο θα ανοίξει το δρόμο για τη δικαίωση και στο δικαστικό επίπεδο των εργαζομένων της ΕΡΤ. Δεκάδες μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ και της παράνομης απόλυσης των 2565 εργαζομένων. Παράλληλα, και οι φορείς της τοπικής Κοινωνίας, (Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, Πολίτες κατά του Χρέους και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου), κάνουν πρόσθετη παρέμβασή στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ, υπερασπιζόμενοι , το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης σε αξιόπιστη λειτουργία, ανοιχτό στον παλμό της κοινωνίας με πίστη στο διάλογο, τη δημοκρατία, το ήθος και την ποιότητα...
@Και σήμερα, από τις 9.00 το πρωί εκπέμπει ο σταθμός των εργαζομένων στο ΕΜΠ, μετά την κατάληψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, 40 χρόνια μετά την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο. Χθες περισσότεροι από 500.00 πολίτες συντονίστηκαν και άκουσαν το πρόγραμμα που μεταδίδεται μέσω Internet.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…