Το πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ με τον Τσίπρα στην αγκαλιά του Στάλιν...

Διαστάσεις βεντέτας παίρνει η κόντρα του ΔΟΛ με το ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημερινό πρωτοσέλιδο ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην αγκαλιά του Στάλιν με την λεζάντα «το φάντασμα του Στάλιν πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Νέος γύρος στην κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΔΟΛ και την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ξέσπασε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του...... αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος πως «το πιο συμπαγές και σταλινικό μπλοκ είναι το μνημονιακό μιντιακό που εκφράζεται κατά κύριο λόγο το βράδυ από το Mega και το πρωί από ΤΑ ΝΕΑ». Η εφημερίδα σήμερα δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της σκίτσο του Ιωσήφ Στάλιν να κρατά στα χέρια του τον Αλέξη Τσίπρα, ως μωρό και συνοδεύεται από τη λεζάντα «το φάντασμα του Στάλιν πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ». Επιπλέον φιλοξενεί ολοσέλιδο άρθρο του Ηλία Κανέλη με τίτλο «Ο ΠΟΠ πρόεδρος και οι πατερούληδες της Κουμουνδούρου». Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης επαναλαμβάνοντας την ουσία της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα και σκιαγραφώντας τη στάση του κόμματος απέναντι στα μέσα αυτά. 
Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δημοσιεύουν σήμερα στο πρωτοσέλιδό τους σκίτσο του Ιωσήφ Στάλιν να κρατά στα χέρια του τον Αλέξη Τσίπρα, ως μωρό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ένα χέρι κρατά μια κόκκινη σημαία με σφυροδρέπανο και στο άλλο ένα μπουκέτο λουλούδια.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ηλίας Κανέλλης με το άρθρο του που έχει τίτλο «Ο ποπ πρόεδρος και οι πατερούληδες της Κουμουνδούρου» απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα γράφοντας «Ο Τσίπρας βλέπει ως σταλινικό τον Τύπο που του ασκεί κριτική, αλλά δεν βλέπει ότι στο κυνήγι της εξουσίας τον συντροφεύουν νεοσταλινικές ύαινες, οι οποίες του υπαγορεύουν την πολιτική εκφοβισμού μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφων, ακόμα και γελοιογράφων, αλλά και απειλή ενός ρεβανσισμού στους μνημονιακούς εκτελεστές συμβολαίων με την Τρόικα».
Ο αρθρογράφος αναρωτιέται πως μπορεί μία εφημερίδα, ένα κανάλι, ένας οργανισμός ενημέρωσης να έχει σχέση με ένα σύστημα εξουσίας που στηρίχθηκε στη χειραγώγηση και στον συστηματικό διωγμό των αντιπάλων του ή της εξόντωσης των αντιφρονούντων. Προσθέτει πως ΤΑ ΝΕΑ, μία εφημερίδα με σαφές ιδεολογικό προφίλ δεν μπορούν να μην ασκούν κριτική σε ένα κόμμα του οποίου οι θέσεις κινούνται μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού και μίας νεφελώδους ευρωπαϊκότητας. «Δεν είναι χαρακτηριστικά της δημοκρατίας η κριτική, ο λόγος και ο αντίλογος, η αντιπαράθεση;».

Και συνεχίζει την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας μεταξύ άλλων πως το θέμα με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάποιοι φοβεροί και τρομεροί εχθροί του, αλλά οι πολιτικές (μη) θέσεις του, οι αντιφάσεις του, η αδυναμία του να προσδιορίσει με σαφήνεια (και αριθμούς) μια ενδεχόμενη κυβερνητική πολιτική του. Τον χαρακτηρίζει ποπ είδωλο και αναφέρεται στην πορεία που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας από συνδικαλιστής του μαθητικού έως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας πως εκτόπισε τον ευρωπαϊστή Μιχάλη Παπαγιαννάκη και έπεισε τον Αλέκο Αλαβάνο πως είναι ο στενότερος συνεργάτης του ώσπου τον υποσκέλισε, συνέβαλλε στη μετάλλαξη του άλλοτε ανανεωτικού κόμματος της Αριστεράς, ενσωμάτωσε στο κόμμα ετερόκλητα κινήματα και μετά την κρίση υποκατέστησε το ΠΑΣΟΚ στο ρόλο του λαϊκού πολυσυλλεκτικού κόμματος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…