ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ..ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ

@Μετά τη σύλληψη του πρώην εκδότη της ΙΜΑΚΟ, Πέτρου Κωστόπουλου (εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή του), η Αστυνομία προχώρησε σήμερα και στη σύλληψη του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου. Όπως έγινε γνωστό ο Σαραντόπουλος συνελήφθη για οφειλή ύψους 208.000 ευρώ.... ...Θυμίζουμε ότι στις 19 Οκτωβρίου του 2010 ο Κ. Σαραντόπουλος έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, περί "ελεγχόμενης πτώχευσης", του Πτωχευτικού Κώδικα.
Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, στις 2 Νοεμβρίου, η ιδιοκτησία απέσυρε την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 και υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης αφήνοντας στο δρόμο 130 εργαζόμενους στους οποίους χρωστά δεδουλευμένα μηνών και αποζημιώσεις χρόνων... Πριν από ένα μήνα η Δικαιοσύνη απέρριψε τελεσίδικα την τρίτη αίτηση πτώχευσης της.. «Απογευματινής», οι εργαζόμενοι της οποίας συνεχίζουν τον αγώνα τους. Με την ελπίδα -όπως γράφουν σε παρέμβασή τους- μία δική τους τελική δικαίωση και οριστική νίκη κατά του εργολάβου- εκδότη Κώστα Σαραντόπουλου να βάλει φρένο και σε άλλα σχέδια στο δοκιμαζόμενο χώρο του Τύπου... Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει ο κ. Σαραντόπουλος με την αναστολή έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας της κεντροδεξιάς το 2010 είχε απορριφθεί πανηγυρικά.. το 2011. Ο εργολάβος εκδότης -ελλείψει προφανώς επιχειρημάτων- την άφησε να τελεσιδικήσει, κατέθεσε δεύτερη που την απέσυρε όταν συνειδητοποίησε ότι τον πήραν χαμπάρι οι εργαζόμενοι και τελικά κατέθεσε και τρίτη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…