Δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και κουκούλωμα της πραγματικότητας

@Το ποσόν των 8.820.000 ευρώ τουλάχιστον θα χρειαστεί το Mega για το 2014. Πρόκειται για τις δύο δόσεις προς τις τράπεζες την επόμενη σεζόν για την αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου των 92 εκατ. ευρώ. Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που ανέβασε το μερίδιο του Πήγασου σχεδόν στο 33%, το Mega είναι σε θέση να πληρώσει τη δόση των 5.880.000 ευρώ στις 28 Δεκεμβρίου 2013 και να καλύψει τις ανάγκες των δύο εταιρειών παραγωγής, Studio ATA (ΔΟΛ) και Άνωση (Πήγασος). Το Mega θα πρέπει να αναζητήσει χρήματα από τη διαφημιστική αγορά, από περικοπές σε εργαζομένους και ίσως από μία ακόμη αύξηση κεφαλαίου. Θυμίζουμε πως τα δύο τελευταία χρόνια, το 2012 και το 2013, οι μέτοχοι του Mega έχουν καταβάλει συνολικά το ποσόν των 25 εκατ. ευρώ και μπροστά τους έχουν τη δόση-«μαμούθ» των... 59.780.000 ευρώ στις 28 Δεκεμβρίου 2016. paron.
@Τις τελικές αποφάσεις στο μοίρασμα των εταιρικών μεριδίων και τις ξεχωριστές εταιρείες του «Επενδυτή» και του «Ελεύθερου Τύπου» περιμένουν στις δύο εφημερίδες για να αρχίσει και ο διαχωρισμός του προσωπικού. Το «διαζύγιο» των δύο εκδοτών, του Δημήτρη Μπενέκου και του Αλέξη Σκαναβή, πέρασε από πολλά κύματα πριν καταλήξει στην απόφαση που ανακοινώθηκε, ότι δηλαδή ο εβδομαδιαίος «Επενδυτής» θα δοθεί στον Δ. Μπενέκο, ενώ ο «Ελεύθερος Τύπος» θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του Αλ. Σκαναβή. Όπως γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, οι δύο εκδότες αναζητούν φανερό ή αφανή χρηματοδότη για τη συνέχιση της έκδοσης των δύο εφημερίδων, ενώ έχουν ζητήσει και παρέμβαση από το Μαξίμου...
σάλος που ξέσπασε με την αποκάλυψη της παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δημοσιογράφων στην υπόθεση της δικογραφίας περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης στις Σκουριές, υποχώρησε πολύ γρήγορα. Από την πλευρά των...... αρμοδίων αρχών και της πολιτικής εξουσίας δεν δόθηκε καμία απάντηση, ενώ οι δημοσιογραφικές ενώσεις κατήγγειλαν τις παρακολουθήσεις χωρίς καμία άλλη δράση. Θεωρείται λοιπόν δεδομένο πως οι δημοσιογράφοι θα παρακολουθούνται όταν ερευνούν ή ασχολούνται στο ρεπορτάζ τους με μείζονα πολιτικά ή κοινωνικά θέματα; Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που δημοσιεύθηκαν στην «Ελευθεροτυπία», στη δικογραφία των Σκουριών υπάρχουν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις κατοίκων της περιοχής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού με δημοσιογράφους τουλάχιστον 11 εφημερίδων, πρακτορείων ειδήσεων και ηλεκτρονικών μέσων, ανάμεσα τους των: «Ελευθεροτυπία», «Ruetters», «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων», «Το Ποντίκι», ΕΡΤ3, ΕΡΑ Κομοτηνής, «Ράδιο Καβάλα».
@Παραμένει το αδιέξοδο στο ζήτημα λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η χθεσινή συνάντηση του αρμόδιου υφυπουργού, Παντελή Καψή και των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, έγινε σε έντονο κλίμα και χωρίς αποτέλεσμα. Ο Π. Καψής ζήτησε την εκκένωση του Ραδιομεγάρου, ενώ η πλευρά των εργαζομένων πρότεινε τη λειτουργία για έξι μήνες, όσο διαρκεί η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο σχήμα της ΝΕΡΙΤ, με το σύνολο των εργαζομένων. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
@ΝΕΡΙΤ: Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχει εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή ο προϋπολογισμός της ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Προκοπάκης. Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της ΝΕΡΙΤ, είπε πως «η πρόταση μου είναι το καινούργιο κανάλι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου». Σχετικά με την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, τόνισε πως το θέμα ουσιαστικά είναι του υπουργείου Οικονομικών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…