Η Δ.Τ. ΕΚΤΟΣ EBU, ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

@Εκτός χρηματιστηρίου οριστικά ο ΔΟΛ. Με απόφαση της αυτόκλητης γενικής συνέλευσης της εταιρείας που ελήφθη χθες ο σημαντικότερος όμιλος ΜΜΕ της χώρας αποχωρεί από το χρηματιστήριο.Συγκεκριμένα η συνέλευση στην οποία παρέστη ο Σ. Ψυχάρης ως αποκλειστικός κάτοχος του κάτοχος του 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ, αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο, εξουσιοδοτώντας το ΔΣ της εταιρείας να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται για την υλοποίησή της.DOL ENIMEROTIKO (1)O ΔΟΛ το 1998 ήταν η δεύτερη εταιρεία ΜΜΕ που εισήλθε στη χρηματιστηριακή αγορά, μετά την είσοδο του Mega το 1994 κι ακολούθησε μια επιθετική πολιτική επέκτασης , μέσω της εξαγοράς σειράς επιχειρήσεων ΜΜΕ και επενδύσεων στο Internet, δημιουργώντας το www.in.gr. Οι κινήσεις αυτές δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την εταιρείας της οικογένειας Λαμπράκη. Μετά το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη την ευθύνη λειτουργίας και το σταδιακό έλεγχο των μετοχών ανέλαβε ο Σ. Ψυχάρης. Οι συζητήσεις του Χ. Λαμπράκη που είχαν μεσολαβήσει με τη γερμανική WAZ και τον ισπανικό όμιλο Priza δεν απέδωσαν όπως και η συμμαχία με το Β. Ρέστη, ο οποίος αγόρασε μετοχές , αλλά και εταιρείες του ΔΟΛ.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ Με την απόφαση 2888/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνονται δύο συνάδελφοί μας τεχνικοί που απελύθησαν από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA FM επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με όρους δυσμενέστερους της ΣΣΕ μας.. Συγκεκριμένα με την απόφαση το δικαστήριο «δέχεται εν μέρει την αγωγή» των τεχνικών «αναγνωρίζει ότι είναι άκυρη η καταγγελία της σύμβασης εργασίας των εναγόντων που έλαβε χώρα στις 3-4-2012. Υποχρεώνει την εναγομένη»(ραδιοσταθμός SENTRA FM) «να καταβάλλει στον πρώτο ενάγοντα το ποσό των δέκα εννέα χιλιάδων εξήντα δύο ευρώ (19062) και στον δεύτερο ενάγοντα το ποσό των έντεκα χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι έξι ευρώ και σαράντα τεσσάρων λεπτών (11926,44.
@Δεν πληρεί τις προδιαγραφές μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που αξίζει να ενταχθεί στην EBU, τονίζει με ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση του με την ηγεσία της EBU. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΟΔ: «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για την Ελλάδα, η οποία ενδεχομένως κινδυνεύει να βρεθεί εκτός του ευρωπαϊκού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού στίβου. Εχουν περάσει έξι μήνες από τότε, που η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε απότομα το φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ και οδήγησε στην ανεργία 2.600 εργαζόμενους. Η μοναδική πρόοδος, που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, είναι η παράταση της λειτουργίας μιας μεταβατικής υπηρεσίας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την ανεξαρτησία, πολυφωνία και την κάλυψη του συνόλου της χώρας. Οι ανησυχίες της ΕΟΔ αυξάνονται μετά τη συνάντηση του πρόεδρου της ΕΒ U Ζαν Πωλ Φιλιπότ με τους αντιπροσώπους της ΕΟΔ και τους εκπροσώπους των ελληνικών δημοσιογραφικών Ενώσεων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. «Το μεταβατικό σχήμα, που ονομάζεται Δημόσια Τηλεόραση, σίγουρα δεν είναι δημόσιος τηλεοπτικός φορέας. Όπως δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει μέλος της ΕΒ U . Και γι’ αυτό και δεν πρόκειται να εκπροσωπηθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΒ U, το Δεκέμβριο, στη Γενεύη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ε BU".
@Είσαι..."Αντιμνημονιακή Κοκκινοσκουφίτσα", η πληρωμένη απάντηση...των απλήρωτων εργαζόμενων στην παρουσίαση του βιβλίου: "Η Συμμορία του Λύκου (Wolf-Gang)", του Σεραφείμ Κοτρώτσου, ενός ακόμα δήθεν...αντιμνονιακού εκδότη δημοσιογράφου ! Λίμπα τα έκαναν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» που εξέδιδε ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου του βιβλίου..... «Wolf-Gang, Η Συμμορία του Λύκου - Το Σιδηρούν Παραπέτασμα των Μνημονίων», (εκδ.Λιβάνη) το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι εισέβαλλαν στην αίθουσα και προπηλάκισαν φραστικά, όχι μόνο τον δημοσιογράφο και πρώην εκδότη αλλά και τους παρευρισκόμενους πολιτικούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν εσπευσμένα ! Αποκάλεσαν «αλήτη» τον βουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη καθώς και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, οι οποίοι ήταν από τους παρουσιαστές του βιβλίου. «Πού πας; Ολο λες, λες, για κάτσε να μας τα πεις κι εδώ» φώναξαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.
 @Την αντίθεση τους στις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, τις περικοπές των μισθών των υπαλλήλων του Οργανισμού κλπ, εξέφρασαν με κοινή δήλωση - ανακοίνωση τους η Πόπη Χριστοδουλίδου (μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ & πρόεδρος ΤΥΠ) και ο Γιάννης Αγγέλης (μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ & μέλος ΤΥΠ).......Να σημειωθεί ότι η Π.Χριστοδουλίδου και ο Γ.Αγγέλης προχώρησαν στην διευκρινιστική δήλωση που ακολουθεί, με αφορμή την ανακοίνωση για τις αποφάσεις του ΔΣ του Οργανισμού που συνυπέγραψαν ο πρόεδρος Πάνος Σόμπολος και ο Γ.Γ. του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…