Τηλεοπτικά δικαιώματα για το Mundial, ραδιοφωνικές ανατροπές και ο ΕΔΟΕΑΠ

@Και τώρα το Mundial. H «αμαρτωλή» κατά την κυβέρνηση ΕΡΤ είχε σπεύσει και είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Mundial του 2014 στη Βραζιλία για το 2014, έναντι ποσού 14 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι Η «προίκα» που μεταβιβάζει η ΕΡΤ στη «Δ.Τ.» και το ερώτημα είναι αν το κυβερνητική «μόρφωμα» θα εκτελέσει τη συγκεκριμένη σύμβαση. Η αποχή από τα δικαιώματα της Εθνικής μπάσκετ το περασμένο ΚαλοκαίρI που πέρασαν τελικά σε ΑΝΤΕΝΝΑ και ΟΤΕ TV, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες παλινωδίες, δημιουργούν ερωτηματικά για τους σχεδιασμούς των στελεχών του υπουργείου ...Οικονομικών που διοικούν τη «Δ.Τ.».
@Στην εξόφληση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αθλητικών δικαιωμάτων προχώρησε η «Δ.Τ.» με υπογραφή του ειδικού διαχειριστή της ΕΡΤ ΑΕ και πρώην διευθύνοντος σύμβουλος της εταιρείας που έκλεισε, Γκίκα Μάναλη. Η απόφαση αναφέρει την πληρωμή της δεύτερης και της τρίτης δόσης συνοδικής δαπάνης 280.000.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για τα αποκλειστικά δικαιώματα του Κυπέλλου και όλων των αγώνων εθνικών αγώνων, με βάση το συμφωνητικό που υπέγραψε στο παρελθόν(8.2.2013) η ΕΡΤ με την ομοσπονδία. Επίσης η Ίδα απόφαση προβλέπει την καταβολή ποσού 1.000 ευρώ στη SportFive για τα δικαιώματα (μάλλον στιγμιότυπα) του χθεσινού αγώνα μπαράζ, Ρουμάνια- Ελλάδα.
@Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται στο ραδιόφωνο. O Real FM με 14,4% εδραιώνεται στην κορυφή, έχοντας μεγάλη απόσταση από το δεύτερο, οποίος όμως είναι πλέον ο Μελωδία με 10,9% με το Σκάι να είναι στην τρίτη θέση με 10,7%, σε είναι μια εποχή που ο ακροατής αναζητάει την ενημέρωση. Ο Real είναι ένας σταθμός που στηρίζεται στη δύναμη και την παρουσία των ακροατών φιλοξενώντας πολλές και διαφορετικές απόψεις, κι ο Μελωδία ένας σταθμός που «εν λειτουργία» (...για να μην ξεχνιόμαστε) άλλαξε ύφος, χωρίς να προσβάλει τον ακροατή, κατακτώντας επάξια τη δεύτερη θέση.
@Διαδικασία αδειοδότησης από μηδενική βάση, προβλέπει το σχετικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον παρουσίασε το Μάιο του 2013 σε εκδήλωση Οι άδειες θα αποκτώνται για πέντε χρόνια και θα είναι ανακλητές από το ΕΣΡ, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για παροχή αδειών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και σε μη εμπορικές επιχειρήσεις, όπως κοινωνικές οργανώσεις και φορείς. Το σχέδιο περιλαμβάνει Πρόβλεψης για καταβολή των οφειλόμενων τελών χρήσης συχνοτήτων από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς αναδρομικά από το 1995, αλλά και επανασχεδιασμό του χάρτη ραδιοσυχνοτήτων ώστε ο πάροχος ψηφιακής πλατφόρμας να μην ταυτίζεται με τον πάροχο περιεχομένου..
@Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή που συνυπογράφουν ο προέδρος του ΕΔΟΕΑΠ Πάνος Σόμπολος και ο γενικός γραμματέας Νίκος Καρούτζος, σχετικά με τις αποφάσεις.....της πρόσφατης συνέλευσης του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ. Αναλυτικά η επιστολή που φέρει τον τίτλο, "Κρίσιμες αποφάσεις στην πιο κρίσιμη ώρα για την Βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ": Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο της ιστορικής του διαδρομής. Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 26ης Σεπτεμβρίου τα μέλη του ενημερώθηκαν πλήρως από το Διοικητικό Συμβούλιο για τα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού, η δυσμενής επιδείνωση των οποίων έχει δημιουργήσει κατάσταση οικονομικής δυσπραγίας. Είναι απολύτως σαφές ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια αδράνειας. Είναι ώρα ευθύνης, ώρα σημαντικών αποφάσεων, οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Ο ΕΔΟΕΑΠ το 2013 και για τέταρτη συνεχή χρονιά θα εμφανίσει έλλειμμα που θα ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το έλλειμμα για την τελευταία τετραετία να ανέρχεται συνολικά σε 190,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 103 εκατ. ευρώ αφορούν ζημιά από την 12/3/2012 εφαρμογή του PSI. Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης με την διαφημιστική δαπάνη να εξακολουθεί να υφίσταται πτωτική τάση..
@"Σόιμπλε", χαρακτηρίζει ο Γιώργος Ψύλλιας τον Άρη Πορτοσάλτε λόγω...των απόψεων του. Έντονοι οι καυγάδες στο Φάληρο με φόντο τα πρωτεία του ΣΚΑΙ 100,3......Οµηρικοί είναι πλέον οι καβγάδες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανάµεσα στον διευθυντή του, Αρη Πορτοσάλτε, και τον στενό συνεργάτη του γενικού διευθυντή του οµίλου Γιώργο Ψύλλια, σύμφωνα με το parapolitika . Η µάχη για τον έλεγχο του αποδεκατισµένου ραδιοφωνικού σταθµού είναι σφοδρή και διεξάγεται ενώπιον του προσωπικού που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του σταθµού, . Μπορεί η τηλεόραση να πέρασε στον έλεγχο του Σταµάτη Μαλέλη µετά την εκδίωξη του Χρήστου Παναγόπουλου, στο ραδιόφωνο όµως το µέτωπο παραµένει ανοικτό, αν και έχει ήδη περιθωριοποιηθεί ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, Γιάννης Σπανολιός, ο οποίος περιορίζεται πλέον µόνο στις περίφηµες «κοινωνικές καµπάνιες» του ΣΚΑΪ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…