ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

@Για δεύτερη φορά η Πόπη Τσαπανίδου κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα για παραβίαση του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ και διαγράφεται με απόφαση του πειθαρχικού για ένα χρόνο από τα Μητρώα της ένωσης συντακτών. Η Πόπη Τσαπανίδου συνεχίζει να εμφανίζεται στις διαφημίσεις γνωστής εταιρείας καλλυντικών, για τις οποίες είχε υποστηρίξει πως θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2012. Η απόφαση αναρτήθηκε στο site της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με αυτή, η δημοσιογράφος υποστήριξε πως δεν μπορεί να κριθεί δεύτερη φορά για το ίδιο παράπτωμα.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την οριστική απώλεια περισσότερων από 500 θέσεων εργασίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ, όπως αυτονόητα προκύπτει από την προκήρυξη μόλις 132 θέσεων για την ΝΕΡΙΤ. Διαφωνούμε ριζικά με τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψης αυτού, του ελάχιστου για τις ανάγκες της ΝΕΡΙΤ προσωπικού, καθώς το σύστημα μοριοδότησης που επελέγη ευνοεί τους υποψήφιους χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έναντι των απολυμένων συναδέλφων της ΕΡΤ, ολοκληρώνοντας έτσι το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ της 11 ης Ιουνίου 2013. Ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας υποβαθμίζεται σε επίπεδο τοπικού καναλιού, από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς ο σχεδιασμός της ΝΕΡΙΤ αποδεικνύεται κατώτερος των κυβερνητικών δεσμεύσεων περί «ελληνικού BBC ». Ακυρώνονται έτσι οι διακηρύξεις των κυβερνητικών στελεχών περί δημιουργίας ενός νέου ανεξάρτητου, πολυφωνικού και ποιοτικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
@Στην επιλογή υποστήριξης των ομίλων του ΔΟΛ και του Πηγάσου προχωρούν οι τράπεζες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Αυγής της Κυριακής» ο ΔΟΛ πρόκειται να λάβει ομολογιακό δάνειο 98 εκατ. ευρώ, ενώ για τον Πήγασο αναμένεται η ανανέωση ομολογιακού δανείου ύψους 20 εκατ. ευρώ. Οι αποφάσεις αυτές, στην αρχή του 2014 δίνουν το στίγμα για τις «διασώσεις» επιχειρήσεων στην εποχή του Μνημονίου, σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις που έβαλαν πριν από χρόνια λουκέτο.
@Στην περίπτωση του ΔΟΛ, οι τράπεζες, αναμένεται να εγκρίνουν κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, με 10ετή διάρκεια και περίοδο χάριτος για την πρώτη διετία. Τα 15 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως ρευστό στην εταιρεία και τα υπόλοιπα 83 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων, ενώ τα 15 εκατ. θα αποτελέσουν νέα ρευστότητα για την εταιρεία. Παράλληλα το προσωπικό δάνειο ύψους 57 εκατ. ευρώ που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης θα μετατραπεί σε εταιρικό, ενώ θα χορηγηθεί στον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, νέο ατομικό δάνειο ύψους 8 εκατ. ευρώ. Το τελικό άθροισμα των χρημάτων που θα μπουν στα ταμεία του οργανισμού είναι 23 εκατ. ευρώ
@Στην περίπτωση του Πηγάσου επιλέχθηκε η λύση της ανανέωσης ομολογιακού δανείου το οποίο έληξε στο τέλους της χρονιάς, ύψους 20 εκατ. ευρώ. Για τις ρυθμίσεις αυτές φαίνεται πως προϋπόθεση είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους με απολύσεις και περικοπές και η συμμετοχή των βασικών μετόχων των εταιρειών, με μετρητά στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. @Κινητικότητα μικρής κλίμακας καταγράφεται στα ΜΜΕ. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές προχωρούν στην “κατάληψη θέσεων” ενόψει των ενδεχόμενων εθνικών εκλογών, ή διότι προκύπτουν άλλες ανάγκες εκφράσεις ισχύος και συμφερόντων. Στο Internet η Έλλη Στάη συμπράττει εκ νέου με το Λάμπη Ταγματάρχη στην εταιρεία «Time Of Change”, σχεδιάζοντας ένα νέο ειδησεογραφικό site που φιλοδοξεί να παρέμβει και με διαδικτυακή τηλεόραση, το οποίο αναμένεται να βγει στο Internet λίαν συντόμως. Παράλληλα, στο στάδιο της προετοιμασίας είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό VICE, την ελληνική έκδοση του οποίου θα ξεκινήσει στο Διαδίκτυο ο όμιλος ΑΝΤ1, διεκδικώντας να συγκεντρώσει ένα νεανικό και εναλλακτικό κοινό. Στο ραδιόφωνο ο Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης της εφημερίδας “Παραπολιτικά” θέλει να βγάλει στον αέρα- ίσως κι από την αυτή τη Δεύτερα- το πιλοτικό πρόγραμμα του Παραπολιτικά FM από του 90,1. Στα σχέδια είναι κάποια στιγμή και η λειτουργία του Θρύλος FM από τη συχνότητα του Παρέα FM 104 FM. Την ίδια ώρα, ο Freedom FM θα μεταδίδει το πρόγραμμα του αποκλειστικά στο Internet παραχωρώντας τη θέση του στο HIT FM 88,9 της “FrontStage” (Α. Δασκαλοπούλου) η οποία ελέγχει και τον Εν Λευκώ. Εκκρεμεί ακόμη, και η «τοποθέτηση» στη ραδιοφωνική αγορά του NRG, ο οποίος ελέγχεται πλέον από τη «Διαπασών»( Ν.Μπιλίρης), όπου ήδη λειτουργεί ήδη το Peper 96,6 και το ΜΕΝΤΑ 88. Τέλος, ο σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο, ξεκίνησε τη μετάδοση του προγράμματός του και στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τοπικές συνεργασίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε νομούς της χώρας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…