Λουκέτο στο ΡΙΚ, Μega αντεπίθεση και επεισόδιο Alter..

@ Στοίχημα για το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν βάζει το Mega να επανακτήσει τις χαμένες πρωτιές στη βραδινή ζώνη. Μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε από τον ΑΝΤ1, το κανάλι της Μεσογείων ενεργοποιεί την επιχείρηση ελληνικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Υπό την προϋπόθεση πως η διοίκηση της τηλεοπτικής εταιρείας θα δώσει το πράσινο φως για το κόστος προγράμματος το πρώτο εξάμηνο του 2014, στο Mega έχουν ήδη ετοιμάσει το σχέδιο για την προγραμματική αντεπίθεση. Έχουν εξασφαλίσει τη Σμαράγδα Καρύδη για βραδινό σόου, ενώ ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε το «ναι» για το φιλόδοξο σόου του «Just the two of us», το οποίο είχε αποσυρθεί παρά την επιτυχία στις μετρήσεις τηλεθέασης για οικονομικούς λόγους. Στο σχέδιο υπάρχει ακόμη η ένταξη δύο νέων ελληνικών τηλεοπτικών σειρών για τη ζώνη του prime time μετά το δελτίο ειδήσεων. Για πριν από τις ειδήσεις τα σενάρια είναι δύο: είτε να προβάλει μια νέα τουρκική σειρά είτε να μεταφέρει από τη βραδινή ζώνη τη σειρά «Κλεμμένα όνειρα», που βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησης των τηλεθεατών. Typologies.
@Πληθαίνουν τα σενάρια για εφαρμογή του μοντέλου της ΕΡΤ, δηλαδή για λουκέτο, στον κυπριακό τηλεοπτικό οργανισμό του ΡΙΚ! Οι πρώτες φωνές για λύση α λα ΕΡΤ στην Κύπρο πρωτοακούστηκαν στη Μεγαλόνησο αμέσως μετά το λουκέτο στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ελλάδας. Με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα, του κόστους και της κακοδιαχείρισης, πολλές πλευρές μιλούσαν για την ανάγκη ριζικής ανανέωσης. Μόλις πριν από λίγες ημέρες το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον Γιώργο Τσαλακό, προσωπικό φίλο του υπουργού Εσωτερικών, στη θέση του προέδρου του ΡΙΚ, επιλογή που προκάλεσε αντιδράσεις λόγω της θέσης του ως συμβούλου στην εφημερίδα «Αλήθεια». Η κυβέρνηση, στο μεταξύ, έχει περικόψει δραματικά την κρατική ενίσχυση του ΡΙΚ, ενώ στη Βουλή έχει συζητηθεί ευρέως το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στο ΡΙΚ 2. Το σενάριο λουκέτου α λα ΕΡΤ επανέρχεται στην Κύπρο και αν συμβεί θα σημαίνει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην κατοχυρωμένη δημόσια υπηρεσία της ενημέρωσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωση...
@Προμήθεια προγράμματος με συνοπτικές διαδικασίες στη ΝΕΡΙΤ. Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ στις 13 Ιουνίου 2013 και η αντικαταστάτρια της, ΝΕΡΙΤ ζητάει προτάσεις για τηλεοπτικό πρόγραμμα, μέσα σε διάστημα 15 ημερών για να προβληθεί το Μάρτιο του 2014! Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά μεταξύ άλλων εκπομπές … μαγειρικής, και τηλεπαιχνίδια γνώσεων… Η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύτηκε χθες και οι ε ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν προτάσεις ως τη Δεύτερα 27 Ιανουαρίου 2014 για να μεταδοθεί εντός του τριμήνου Μαρτίου-Ιουνίου 2014, από το κανάλι που δημιουργηθεί! Η ΝΕΡΙΤ ζητάει ιδές για “πρωτότυπες εκπομπές λόγου και έρευνας, εκπομπές για τη μουσική, τη μαγειρική, το βιβλίο, το παιδί ή το διαδίκτυο, κωμική σειρά, τηλεπαιχνίδια γνώσεων, πολιτιστικά μαγκαζίνο και σειρές ντοκιμαντέρ με ευρύτατη θεματολογία από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα έως την πρωτογενή δημοσιογραφική έρευνα, το ταξιδιωτικό και το πολιτιστικό ρεπορτάζ νέου τύπου”..
@Για τις 27 Ιουνίου 2014 αναβλήθηκε, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER για χρέη στο Δημόσιο. Το δικαστήριο διέταξε το ελληνικό Δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του ALTER,..... κατά την περίοδο Φεβρουαρίου - Σεπτέμβριου του 2011,ώστε να υπολογιστεί και το ποσόν του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την Επιχείρηση. Η εντολή του δικαστηρίου αφορά ισχυρισμό που προβάλλεται από την πλευρά των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή ότι δεν είχε γίνει σωστός υπολογισμός του φόρου. Σύμφωνα με την πλευρά των κατηγορουμένων, το ποσόν του 1.537.627, 72 ευρώ, που περιλαμβάνεται στην κατηγορία, είχε υπολογισθεί με βάση τους μισθούς που όφειλε να καταβάλει η Επιχείρηση.
@Η πώληση του Channel 9 από τον Κοντομηνά, σε υποψήφιους αγοραστές, θυμίζει κάτι από την κατασκευή του γεφυριού της Άρτας. Στα δεκάδες ονόματα των υποψήφιων αγοραστών προστέθηκε και αυτό του αφεντικού του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Εκπρόσωποι του ομογενή επιχειρηματία...... βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του σταθμού, συμφωνά με δημοσίευμα του ένθετου Secret των Παραπολιτικών. Ο επιχειρηματίας έχει ξεκινήσει επαφές για απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας, ενώ -σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα- τη διαμεσολάβηση έχει αναλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, που έχει αναλάβει τη συζήτηση με τον υπόδικο καναλάρχη. Η συζήτηση, σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, αφορούσε την είσοδο του κ. Σαββίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Επ’ αυτού έγιναν διάφορες κουβέντες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα, αφού το αφεντικό του ΠΑΟΚ κάποια στιγμή εξαφανίστηκε, δείχνοντας να μην τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο deal. @ΕΣΗΕΜΘ – ΔΡΤ/ΝΕΡΙΤ Το ρέκβιεμ του συνδικαλιστικού ρεαλισμού!Αναλυτικότερα για το σημερινό ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ από το asyntaxtostypos: Η κοροϊδία στο μεγαλείο της και όταν γίνεται χειροπιαστή και αισθητή στον καθένα από αυτούς που πήγανε στη ΔΤ, τότε… κλαύτα! Αυτοί που προδόθηκαν από τους κυβερνητικούς-κομματικούς φίλους τους, τώρα… ανακάλυψαν ξανά..... τα αγωνιστικά και ενωτικά! Ακούσαμε ακόμη και για σαρωτικές απεργίες, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ, όπου παραβρέθηκαν και περίπου 20 ΔοΤοί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…