Πόλεμος ΝΕΡΙΤ-ΕΣΗΕΑ και απλήρωτοι με αθλητικό περιεχόμενο..

πόλεμος που εκτυλίσσεται γύρω από τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ, με ή χωρίς ΑΣΕΠ, έχει επισκιάσει την πιο σημαντική παράμετρο στην αναμενόμενη λειτουργία του νέου τηλεοπτικού οργανισμού από τον Μάρτιο, αν πιστέψουμε τις δεσμεύσεις του Παντελή Καψή. Η νέα ραδιοτηλεοπτική εταιρεία οργανώνεται με 615 θέσεις για εργαζομένους αορίστου χρόνου και πιθανόν να δοθεί το πράσινο φως για άλλες 50 θέσεις, οι οποίες θα αφορούν την περιφέρεια ή ειδικότητες που θα προκύψουν ως αναγκαίες το επόμενο διάστημα. Πρακτικά, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου φαίνεται να έχει αποδεχθεί όλες τις απαιτήσεις των ιδιωτικών καναλιών και με πρόσχημα το βέτο της «τρόικας» για προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ που δεν θα ξεπερνούν τον αριθμό των 600 υπαλλήλων ικανοποιεί πλήρως την ιδιωτική τηλεοπτική διαπλοκή. Στήνεται λοιπόν μια μικρή ΝΕΡΙΤ, η οποία υποτίθεται πως θα έχει δύο τηλεοπτικά κανάλια, τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς, internet, αρχείο κ.λπ., αλλά θα απασχολεί όσους εργαζομένους έχει σήμερα το Mega ή ο Alpha, που έχουν ένα κανάλι!
@Μετά πολύ πολύωρη συζήτηση εντός συνδικαλιστικής παράταξης στην ΕΣΗΕΑ, τελικά πείστηκε δημοσιογράφος να μην καταθέσει αίτηση στη ΝΕΡΙΤ.
@Συνεχίζονται οι καταγγελίες από τους εργαζομένους της «Εξπρές» για την τακτική του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Δ. Καλοφωλιά, καταγγελίες που αποκαλύφθηκαν κατά την προσφυγή τους με αίτημα την πτώχευση της εταιρείας. Όπως δηλώνουν, η εταιρεία ΚΑΠΑ Tel του Ομίλου Καλοφωλιά μεταβιβάστηκε σε στενό συνεργάτη του ιδιοκτήτη, ο οποίος κατέσχεσε τα μηχανήματα της «Εξπρές», αν και είχε συμφωνητικό συνεργασίας με τον Όμιλο Καλοφωλιά. Ο ίδιος εμφανίστηκε ύστερα από μήνες να καταθέτει χρήματα για την αποπληρωμή οφειλών από δεδουλευμένα στους εργαζομένους.
@Το στρατηγικό σχέδιο του ΑΝΤ1 για προσέλκυση των νεανικών κοινών αποδίδει. Στο Μαρούσι επικρατεί ικανοποίηση για την πορεία των περισσότερων προγραμμάτων του τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς όμως πανηγυρισμούς. Μεταξύ των στόχων είναι και η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα έσοδα για τη σεζόν 2013 – 2014.
@Σήμερα θα ξεκινήσει και επίσημα τη λειτουργία του ο σταθμός Κόκκινο της Θεσσαλονίκης από τη συχνότητα 93,4, όπου εξέπεμπε ο Μύθος FM, με επικεφαλής του εγχειρήματος τον Μάνο Τζανακάκη. Παράλληλα, το Κόκκινο ετοιμάζει το νέο του ραδιοφωνικό βήμα στην Καβάλα, ενώ διαθέτει και δίκτυο συνεργαζόμενων ραδιοφωνικών σταθμών.
@ Νέο καταστατικό για τον ΠΣΑΤ. Η ονομασία αλλάζει και πάλι , σε Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και δικαίωμα εγγραφής θα έχουν πλέον και οι αθλητικοί συντάκτες που εργάζονται σε επίσημες ενημερωτικές ιστοσελίδες, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα ΜΜΕ και κατά τα προβλεπόμενα από το καταστατικό .Δικαίωμα εγγραφής στον ΠΣΑΤ, όσον αφορά στους αθλητικούς συντάκτες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αποκτούν πλέον και οι έχοντες κρατήσεις εκτός του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και από άλλο Ταμείο στο οποίο επιτρέπεται η ασφάλιση δημοσιογράφων. Το όριο ηλικίας για την εγγραφή νέου μέλους αυξάνεται στα 50 έτη.
@Συνθήκες Ανταρκτικής στην Μίνωος, Μάνια Τεγοπούλου και Χάρης Οικονομόπουλος... αγνοούνται αλλά με...αρμόδια απόφαση τα καλοριφέρ ανοίγουν για μόλις μια ώρα ! Δύσκολες ημέρες για τους εργαζομένους στην «Ελευθεροτυπία», που παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, ενώ κανείς από τη διοίκηση της εφημερίδας δεν μπορεί να τους δώσει μια πειστική και ουσιαστική απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι......Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντάκτες του φύλλου έχουν ενημερωθεί ότι μέχρι την Πέμπτη θα λάβουν ένα κομμάτι ενός μισθού από τους χρωστούμενους και η εξόφλησή τους θα γίνει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου. Και σταδιακά, χωρίς όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η εξόφληση των τριών μηνών δεδουλευμένων που χρωστά η επιχείρηση. Ωστόσο, αν δεν γίνουν πράξη όλα αυτά, δύσκολα πιστεύει κανείς τις «υποσχέσεις» και τις «διαβεβαιώσεις» που μοιράζει η διοίκηση της εφημερίδας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…