ΕΦΑΓΕ FLASH ΑΛΛΑ Η ΕΡΤ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ...

@Σε ναυάγιο οδηγείται η πρωτοβουλία για την αυτοδιαχείριση του Flash. Παρά την απόφαση του ΕΣΡ, με την οποία παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να συστήσουν Κοινωνικό Συνεταιρισμό για τη διαχείριση της συχνότητας, ήδη με πρωτοβουλία ομάδας τεχνικών διοικητικών και δημοσιογράφων, οι εργαζόμενοι καλούνται σε γνωστό δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι για να υπογράψουν καταστατικό ίδρυσης ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας. Με την υπογραφή τους οι εργαζόμενοι, θα εκχωρήσουν αυτομάτως το μάνατζμεντ του σταθμού σε επιχειρηματία, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει για τη λειτουργία της εταιρείας με τη μέθοδο της εξωτερικής ανάθεσης (outsourcing). Επίσης, προβλέπεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την είσοδο ιδιώτη επενδυτή με ταυτόχρονο περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης των εργαζομένων. Το σχέδιο εκχώρησης που μπορεί να ενθαρρύνεται και από παλιούς μετόχους περιλαμβάνει απαγόρευση συμμετοχής σε όποιον εργαζόμενο διαφωνεί, εφόσον δεν εμφανιστεί ως και σήμερα για να υπογράψει όπως αναφέρεται στα εξώδικα που έχουν επιδοθεί. Κι ακόμη, την εμπλοκή της ιδιοκτησίας των γραφείων του Flash στη Λεωφόρο Κηφισίας καθώς ο εκμισθωτής, λόγω μη καταβολής μισθωμάτων, έκανε έξωση και ήδη εκπρόσωποι της ομάδας πρωτοβουλίας βεβαιώνουν ότι έχουν τον κατάλληλο χώρο για να μεταφέρουν τα μηχανήματα και τις κονσόλες.
@Στην πρόσληψη συνολικά 615 εργαζομένων σε διάφορες ειδικότητες εντός και εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου (ΣΑΧ) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προχωρά η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Συγκεκριμένα, μέχρι και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00, συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων για την κάλυψη 356 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ (132 δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων), καθώς και για την κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών, που θα συμβάλλουν στην επιλογή του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση φόρμας υποβολής στην ιστοσελίδα www.opengov.gr. Ειδικότερα, για την υποβολή της αίτησής τους, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες: Για τους δημοσιογράφους: http://www.opengov.gr/home/2014/01/14/4927 Για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες: http://www.opengov.gr/home/2014/01/14/4924 Για το Μητρώο Αξιολογητών: http://www.opengov.gr/home/2014/01/14/4929 Επίσης, μέσα από την ιστοσελίδα www.asep.gr θα δημοσιευθεί προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 259 θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στη ΝΕΡΙΤ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα υποβολής αίτησης στον συγκεκριμένο ιστότοπο από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.
@Απόσπασμα από την ανάλυση του Γιάννη Μαυρή... Τη στιγμή (11/6/13) που ο πρωθυπουργός ελάμβανε την απόφαση να κλείσει τη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ), ο πολιτικός συσχετισμός ανάμεσα στο βασικό κυβερνών κόμμα της Ν.Δ. και την αξιωματική αντιπολίτευση έδειχνε να διαμορφώνεται υπέρ του, στα ευνοϊκότερα επίπεδα από τις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου 2012. Η εκλογική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ έφθινε, ενώ η εικόνα του Α. Τσίπρα έδειχνε να έχει υποστεί σημαντική φθορά. Το γενικό πολιτικό κλίμα συνέχιζε να βελτιώνεται σχετικά, ενώ οι προσδοκίες για περιορισμένες κοινωνικές συγκρούσεις το επόμενο διάστημα είχαν υπερισχύσει, για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2009. Εάν το κλείσιμο της ΕΡΤ «πετύχαινε», ως πολιτικό εγχείρημα, θα επέτρεπε την προσφυγή στις κάλπες, με αυξημένες πιθανότητες εκλογικής νίκης και σημαντικά στρατηγικά πολιτικά αποτελέσματα για τη Ν.Δ.
@Ποιος θα αποκτήσει τα “κλειδιά” της τηλεόρασης; Αυτή την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, η κυβέρνηση ετοιμάζεται, μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, να προχωρήσει στη δημοπρασία για τον τεχνικό πάροχο, ο οποίος θα ελέγχει τη μεταφορά του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών για 15 χρόνια. Θεωρείται σίγουρη η κάθοδος της Digea, της εταιρείας που ελέγχεται από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ενώ ακόμη δεν έχουν δείξει τα χαρτιά τους, ο ΟΤΕ TV και η Multichoice που συμμετείχαν στη σχετική διαβούλευση του Ιουνίου. «Μοιρασμένοι» είναι οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών, καθώς ορισμένοι εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσουν προσφυγή στην ΕΕ, εναντίον της δημοπρασίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…