ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

@Όσα δίνει σήμερα το Mega στο Ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση για 9 μήνες των αναλογικών συχνοτήτων προσδοκά να λάβει το Δημόσιο από την παραχώρηση του ψηφιακού φάσματος συχνοτήτων για 15 χρόνια στους παρόχους δικτύου! Το συνολικό τίμημα των 18,3 εκατ. ευρώ που ζητάει το Δημόσιο, μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στη δημοπρασία που θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου 2014, για το σύνολο των ψηφιακών συχνοτήτων, είναι δυσανάλογα χαμηλό σε σχέση με όσα πληρώνουν σήμερα οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας για ελάχιστες αναλογικές συχνότητες. Σε δύο μήνες η κυβέρνηση θα παραδώσει τις ψηφιακές συχνότητες, την υψηλής αξίας περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, στα διαπλεκόμενα εκδοτικά συμφέροντα, τα οποία μπήκαν στη νέα ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης και τη διεκδικούν με κάθε τρόπο.
@Στη διάρκεια της σφοδρής επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος επιτέθηκε στην “Αυγή” καλώντας τον βουλευτή του κόμματος Κωνσταντίνο Μπάρκα να “κάψουν την Αυγή”! Καλεσμένοι στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, άναψε ο πολιτικός καβγάς μετά την ανακοίνωση της Ν.Δ για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Σε εκείνο το σημείο ο Άκης Γεροντόπουλος, παρεκτράπη καλώντας σε κάψιμο της εφημερίδας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε πως τα καψίματα ανήκουν στο Μεσαίωνα. Η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και αναμένεται η απάντηση της εφημερίδας.
@Παράγοντες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο του Κοινοβουλίου και της Αυτοδιοίκησης «φωτογραφίζουν» ως υπαίτιους για το κατέβασμα του πομπού της ΕΡΑ Ιωαννίνων αιρετοί της Ηπείρου. Οι αρχικές εκτιμήσεις των απολυμένων – εργαζομένων επαληθεύονται πλέον όχι μόνο από τις επίσημες δηλώσεις, αλλά και από την… ηχηρή σιωπή των «γαλάζιων» τοπικών στελεχών. Χαρακτηριστική είναι η σημερινή δήλωση του δημάρχου Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιου, που φιλοξενήθηκε στην «Πρωινή Ενημέρωση» και απέδωσε το «λουκέτο» του πομπού σε τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. «Κάποιοι από τους τοπικούς παράγοντες της κυβέρνησης φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν», τόνισε ο κ. Φίλιος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παραμείνει σε λειτουργία η ΕΡΑ Ιωαννίνων και ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας του σταθμού.
κινητικότητα στην τηλεόραση συνεχίζεται. Με τις εθνικές εκλογές να έρχονται πολύ πιο κοντά, οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί ανατρέπονται. Ο Χρήστος Παναγόπουλος, πρώην πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σκάι και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναλαμβάνει το «τιμόνι» του Kontra. @Και επίσημα ανακοίνωσε η ΔΤ πως αναλαμβάνει Επίσημος Παραγωγός Ραδιοτηλεοπτικού Παραγωγός της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πράξη, η ΕΕ και η EBU, μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, αποδέχονται τη μετατροπή της Δημόσιας Τηλεόρασης σε κυβερνητική υπηρεσία. Σημειώνεται ακόμη πως οι δύο φορείς παραγνωρίζουν πως είναι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που δεν επιτρέπουν την ελεύθερη μετάδοση του Euronews Greece, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ.
@Την πρώτη θέση και στα νεανικά κοινά κατέκτησε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 TV, από την αρχή του Σεπτεμβρίου ως το τέλος του 2013 με 20,6%. Aκολουθεί το Mega σε μεγάλη απόσταση με μέση θεαματικότητα 14,9%, και τρίτο το Star με 13%. Στο σύνολο του κοινού, για το ίδιο διάστημα, το Mega διατήρησε την πρώτη θέση με 21,6%, με δεύτερο τον ΑΝΤ1 με 20,2% και τρίτο τον Alpha με 19,5%. Μέση θεαματικότητα 13,1% κατέκτησε το Star, (Σεπτ. Δεκ.2013), κι ακολουθούν με 9,9% το δελτίο του Σκάι και με 7,3% εκείνο της ΔΤ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…