Οι αλήθειες που δεν λέγονται στα media και αλλαγές στην Μακεδονία

@Είναι ώρα επιτέλους να ειπωθούν κάποιες αλήθειες, κοιτάζοντας τις κυκλοφορίες της (προ)περασμένης Κυριακής. Στα 182.000 φύλλα εκτινάχθηκε το «Έθνος». Έκπληξη που γεννά ερωτηματικά. Τι θέλει τελικά ο πολίτης; Όχι πλέον ο αναγνώστης, που όλο και περισσότερο χάνεται… Ή μετατρέπεται σε αγοραστή, όπως πρώτος το είχε πει ο αξέχαστος Διονύσης Αυγουστινιάτος, που τον είχε κοντά του η γάτα του χώρου, ο Κίτσος Τεγόπουλος, ο οποίος ήξερε να επιλέγει τους συνεργάτες του και οσφραινόταν τις εξελίξεις στον χώρο του Τύπου. Και τότε ο Κεφαλονίτης, ο Αυγουστινιάτος, κρατούσε τα κλειδιά του μαγαζιού, της «Ελευθεροτυπίας», που είχε κάνει τη μεγάλη αλλαγή. Δυστυχώς, πικρή η αλήθεια όπως βγαίνει από το δελτίο των κυκλοφοριών. Λιγοστεύουν εκείνοι που έχουν κύριο κριτήριο επιλογής τη δημοσιογραφική ύλη και τον έγκυρο σχολιασμό. Εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά μειώνονται σταδιακά όσοι επιλέγουν με βάση την κομματική ταυτότητα της εφημερίδας, ενώ αυξάνονται, και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο, ανάλογα με την προσφορά που δίνει.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η Δημόσια Τηλεόραση αναλαμβάνει καθήκοντα του Επίσημου Ραδιοτηλεοπτικού Παραγωγού (Host Broadcaster) της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Σε αυτό το πλαίσιο, η Δημόσια Τηλεόραση θα αναλάβει τις σχετικές αρμοδιότητες, οι οποίες και θα εξειδικευτούν σε συμφωνία με το αρμόδιο για την υπογραφή […] @ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη παρανομία του Υπουργείου Οικονομικών να μην καταβάλλει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ τα οφειλόμενα ποσά για το 2013 (άδεια, δεδουλευμένα, υπερωρίες κ.λπ.), ενώ με νομικίστικα τερτίπια και αυθαίρετες ερμηνείες εξακολουθεί να αρνείται την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων. Την ίδια ώρα, από 1ης Ιανουαρίου 2014 επιβλήθηκε ένα νέο «κρυφό» χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στο όνομα του ανταποδοτικού τέλους για την υποτιθέμενη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ΝΕΡΙΤ).
@Μέσα σε 15 χρόνια τα νοικοκυριά θα πληρώσουν 1,365 εκατ. ευρώ για το χρέος μέσω της ΝΕΡΙΤ. Για να δούμε όμως τι θα πληρώσουν και οι ιδιώτες που διεκδικούν να βγάλουν κέρδη από τη διαχείριση των συχνοτήτων.
Ραδιοφωνικός σταθμός Μακεδονίας της ΕΡΤ 3 εκπέμπει πλέον στη συχνότητα 88,7 με πολύ καλύτερο σήμα για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ενώ στο ραδόφωνο της ΔΤ στη Θεσσαλονίκη, παίζουν μουσική και ελάχιστες εκπομπές, οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ συνεχίζουν να παράγουν κανονικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα από το κτήριο της Αγγελάκη. Αυτό το πρόγραμμα εκπέμπεται με δικτύωση και από άλλους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Μακεδονία και Θεσσαλία.
@Το “τιμόνι” του Kontra Channel αναλαμβάνει ο Χρήστος Παναγόπουλος, αναφέρει το site, www.parapolitika.gr . Έχουν προηγηθεί συναντήσεις του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Σκάι και της ΕΡΤ, με το Γιώργο Κουρή.
@Το χάος που σκορπίζει η έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα- η οποία γίνεται χωρίς κεντρικό έλεγχο και με τα ιδιωτικά κανάλια της Digea να καθορίζουν την πολιτική του κράτους-ολόκληρες περιοχές της χώρας μένουν χωρίς καθόλου τηλεόραση. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες από τη Μακεδονία για τις ισχυρές παρεμβολές από τη γειτονική Βουλγαρία, άλλη μια περιοχή εκπέμπει σήμα διαμαρτυρίας. Στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας οι κάτοικοι είναι παντελώς αποκλεισμένοι από το τηλεοπτικό σήμα. Ο δήμος υποστηρίζει πως δεν έχει χρήματα να φτιάξει το κέντρο εκπομπής που χάλασε ενώ το ψηφιακό σήμα δεν φθάνει στην περιοχή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…