Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

@Τη χαμένη του αξιοπιστία στις ειδήσεις αναζητεί το Mega. Η υποχώρηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στη δεύτερη θέση της θεαματικότητας είναι ένα σαφές μήνυμα πως το κοινό που στηρίζει το Μνημόνιο έχει περιοριστεί σημαντικά και το μοντέλο μετάδοσης του φόβου στην κοινωνία έχει ξεθωριάσει. Όσοι πλέον βλέπουν το δελτίο του Mega το κάνουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι δεν συνδέονται με την τάση της υπόλοιπης κοινωνίας, που είναι σχεδόν έτοιμη να βγει στα κάγκελα. Την περίοδο αυτή είναι συνεχείς οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων για αλλαγές στο δελτίο ειδήσεων. Αν καταλήξουν σε συμφωνία, αυτές θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις, αν δεν ακολουθήσουν εθνικές εκλογές. Στο επίκεντρο των συνομιλιών δεν είναι η καταστροφική παρουσία των περισσότερων σχολιαστών, αλλά η αντικατάσταση της Όλγας Τρέμη από άλλη παρουσιάστρια, με δύο πιθανές υποψηφιότητες. Της Μαρίας Σαράφογλου, που δοκιμάζεται σε διάφορες θέσεις, και της Σίας Κοσιώνη, παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Υπέρ της πρώτης τάσσεται ο Γιώργος Μπόμπολας αλλά και ο διευθυντής Ειδήσεων Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όμως θέλει να διατηρήσει την Όλγα Τρέμη στο δελτίο. Αλλά η δημοσιογράφος δεν φαίνεται να συμφωνεί με την παραμονή της στο σχήμα σε ένα δελτίο ειδήσεων που θα παρουσιάζει η Μαρία Σαράφογλου. Για τη Σία Κοσιώνη υπάρχουν θετικές εισηγήσεις από άλλον μέτοχο, με το επιχείρημα πως έχει τις γνώσεις και την εμπειρία που θα βοηθήσουν στην αλλαγή της εικόνας του δελτίου ειδήσεων. Typologies. @Μετά το σύμφωνο συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδας να μπορούν να σιτίζονται οι άνεργοι και εξαθλιωμένοι δημοσιογράφοι του κλάδου, η Ένωση Συντακτών προχωρά στην ίδρυση γραφείου ευρέσεως εργασίας! Μας ενημερώνουν πως στην Ένωση συζητείται η ίδρυση και λειτουργία “ανεξάρτητου” γραφείου-υπηρεσίας το οποίο θα κυνηγά και θα εξασφαλίζει επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους μέλη της.
@Το πρώτο γίνεται για την ενίσχυση των ανέργων δημοσιογράφων που δεν έλαβαν επίδομα ενίσχυσης από την ΕΣΗΕΑ για διάφορους λόγους. Πρόκειται για περίπου 200 άτομα. Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του πάρτυ έγινε από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής. Το δεύτερο πάρτυ της βραδιάς οργανώνεται από την Κατάληψη της ΕΣΗΕΑ. Κι αυτό γίνεται για την ενίσχυση των εργαζόμενων που έχουν απολυθεί και αδυνατούν να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα. Η καλύτερη πρόταση; Να πάμε και στα δυο!
 @Δεν πρόλαβαν να περάσουν δέκα ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και της Digea με την οποία παραχωρείται στον πάροχο δικτύου το σύνολο του τηλεοπτικού ψηφιακού φάσματος, και κυκλοφόρησε η φήμη πως επίκειται αλλαγή στη σειρά των οριζόμενων με υπουργική απόφαση switch off στα 156 σημεία της χώρας! Η είδηση, παρά το γεγονός ότι δεν θέλουν να την επιβεβαιώσουν επίσημα τα στελέχη της ΕΕΤΤ, της Digea αλλά και από τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, είναι έγκυρη. Το πρώτο switch off στις 9 Μάϊου δεν θα γίνει στον Έβρο σύμφωνα με όσα όριζε το γνωστό χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Μεταφορών αλλά στην Πελοπόννησο!
@Ποιά είναι η Αφροδίτη Γουγά που ανέλαβε τη θέση του Γκίκα Μάναλη ως ειδική διαχειρίστρια λουκέτου της ΕΡΤ; Ευτυχώς υπάρχει διαφάνεια(;;;;) και κάποιοι πεισματάρηδες για να ανακαλύψουν πως η δικηγόρος Αφροδίτη Γουγά που διορίστηκε, με απόφαση των Παντελή Καψή και του Γιάννη Στουρνάρα, νέα ειδική διαχειρίστρια της ΕΡΤ ΑΕ, (από 12/2/2014) στη θέση του Γκίκα Μάναλη, εργαζόταν από τις 27/8/2013 ως ειδικός συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του Παντελή Καψή!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…