ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ MEGA-ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΚΑΨΗΣ

@Νέο αρνητικό ρεκόρ κυκλοφοριών. Τον πρώτο μήνα του νέου έτους οι κυκλοφορίες υποχώρησαν κατά 5%, φτάνοντας πολύ κοντά στον μέσο όρο του 1.000.000 φύλλων. Η πτώση θα ήταν μεγαλύτερη χωρίς την προσφορά βιβλίων, όπως του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, που εκτίναξε το «Έθνος» στην κορυφή. Ο μέσος όρος των πωλήσεων τον Ιανουάριο του 2014 ανήλθε σε 1.021.749 φύλλα (-49.456), με τις κυριακάτικες εφημερίδες να διατηρούν λόγω των προσφορών τους την κυκλοφορία τους, έχοντας μέσο όρο πωλήσεων 680.991 φύλλα (650). Μετά ξεκινάει το χάος. Οι απογευματινές πούλησαν 92.107 φύλλα (-9.934) και οι λοιπές εβδομαδιαίες 76.866 (-32.976). Οι εβδομαδιαίες προγνωστικών πούλησαν 61.177 φύλλα (3.082), οι αθλητικές της Δευτέρας 48.342 (-5.786) και οι ημερήσιες αθλητικές 43.064 (-4.580). Οι πρωινές πολιτικές εφημερίδες -χωρίς να δημοσιεύεται η κυκλοφορία της «Καθημερινής»- πούλησαν κατά μέσο όρο 7.414 φύλλα (701), οι εβδομαδιαίες οικονομικές 7.861 (-1.389) και οι ημερήσιες οικονομικές 4.007 (776).
Φώτης Μπόμπολας επανέφερε το δίλημμα στους ταλαιπωρημένους εναπομείναντες δημοσιογράφους του Πήγασου. Πριν από την πληρωμή τους για τον προηγούμενο μήνα, που έγινε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, επανέλαβε πως στόχος του είναι να πληρώνει κανονικά και στην ώρα του. Αν δεν το πετύχει, όμως, οι δρόμοι που υπάρχουν είναι δύο: της πώλησης ή του κλεισίματος. Οι αναφορές αυτές θεωρήθηκαν μέτρο πίεσης προς τους εργαζομένους για να αποδεχθούν και νέες μειώσεις. Από την πλευρά της, η ΕΣΗΕΑ προσέφυγε στον υπουργό Εργασίας εναντίον του Φώτη Μπόμπολα, ζητώντας να οριστεί τριμερής συνάντηση μετά την ανακοίνωση των νέων μειώσεων στις αποδοχές των αθλητικών συντακτών.
@Σε έντονο ύψος διεξήχθη η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Mega. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε λόγος για μεγάλο αριθμό απολύσεων που πρέπει να γίνουν στον τηλεοπτικό σταθμό, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για την παραγωγή ελληνικού προγράμματος. @Το γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς θα λάβει την απόφαση για το αν θα εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια του Mega . Έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή κάνει γνωστό ότι η σχετική ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2.5.2013 στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς. Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς, σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο ως άνω γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης αυτής.
@Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ο Παντελής Καψής με συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΔΟΛ, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ελληνικής “Ελιάς” για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
@Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μ. Βοϊτσίδης ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ Γ. Προκοπάκη την Δευτέρα στα γραφεία της Αγγελάκη (!) .Συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν όλα τα μέλη του δσ εκτός τον Ασπροπούλη και Μπίκα (υλοποιώντας τη θέση του Ασύνταχτου ότι για μας δεν υπάρχουν αυτά τα κακέχτυπα κυβερνητικά κατασκευάσματα της ΔΤ, της ΝΕΡΙΤ ή όποιο άλλο ψευδεπίγραφο δημόσιας ραδιοτηλεόρασης).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…