ΕΣΗΕΑ, ΕΣΡ, ΜΠΛΕΞΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

@Σε μια υπεύθυνη δήλωση του Σεραφείμ Φυντανίδη για το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του E-TV, Doctor Khaled Hamvi, περιορίστηκε το ΕΣΡ για να εγκρίνει τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού 902 TV από το ΚΚΕ στην “A-Horizon Media Ltd, μέτοχος της οποίας είναι η “Nalotia Ventures LTD” ( Doctor Khaled Hamvi 94%, Σεραφείμ Φυντανίδης 1%, άλλα πρόσωπα 4%). Η “Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ” πουλήθηκε αντί τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ πλην όμως παρά την έρευνα των 8 μηνών που έκανε το ΕΣΡ με το κλιμάκιο των ειδικών επιστημόνων δεν κατέληξε στο αν ο επιχειρηματίας διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη μεταβίβαση. Το ΕΣΡ, με το επιχείρημα πως τα κεφάλαια του επενδυτή έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή, δηλώνει πως δεν είναι υποχρεωμένο να ελέγξει τα μέσα χρηματοδότησης της αγοραπωλησίας. Για το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ζητήθηκαν άλλα στοιχεία πλην της υπεύθυνης δήλωσης του Σ. Φυντανίδη, και η έρευνα που ακολούθησε έγινε με αναζήτηση στο Internet δεν είχε αποτέλεσμα. ”Όποιος έχει κάνει τη δήλωση έχει την ευθύνη” ήταν η δήλ,ωση του προέδρου του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδη, ο οποίος υποστήριξε “δεν έχω λογο να ρωτήσω να ρωτήσω αν είχε μητρώο (σ.σ. ο ιδιοκτήτης), έχω υποχρεώση να προσδιορίσω το φυσικό πρόσωπο”.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει ότι ο ΟΑΕΔ με την αρ. 508/7/18-2-2014 απόφασή του δέχεται την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας σε όλους του πρώην εργαζόμενους δημοσιογράφους στον τηλεοπτικό σταθμό « ALTER ». Το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ έκανε δεκτή την άποψη ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν ειδική κατηγορία εργαζομένων, δεδομένου ότι το δημοσιογραφικό επάγγελμα δεν είναι συνυφασμένο με την αποκλειστικότητα, που επιφέρει η ιδιότητα του υπαλλήλου, όπως οι λοιποί εργαζόμενοι. Ο δημοσιογράφος μπορεί να εργάζεται σε διάφορα μέσα χωρίς περιορισμό. Συνεπώς, καθώς ο σκοπός του επιδόματος αφερεγγυότητας είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν του επιδόματος ανεργίας και αφορά στην αδυναμία του εργοδότη να καταβάλλει τον συμφωνημένο μισθό λόγω αφερεγγυότητας, το γεγονός ότι κάποιοι δημοσιογράφοι ενδεχομένως είχαν άλλη εργασία κατά το επίδικο χρονικό διάστημα 28.6.2012-28.12.2012, δεν επηρεάζει την καταβολή του σχετικού επιδόματος σε αυτούς.
καθυστέρηση πληρωμής των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων από τον ΔΟΛ για τον Ιανουάριο προκάλεσε νέα ανησυχία στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου για το μέλλον του Οργανισμού. Όπως καταγγέλθηκε από μέλη της ΕΠΗΕΑ, ο ΔΟΛ πλήρωσε φόρους και ΦΠΑ, αλλά άφησε εκτός πληρωμών τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τις νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες απελευθερώνεται ο ραδιοτηλεοπτικός τζόγος. Σε μία περίοδο οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και ενώ είναι γνωστό ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης ο τζόγος θεωρείται διεθνώς ένας επιπλέον κίνδυνος για τους πολίτες, η κυβέρνηση απελευθερώνει τη συνεχή μετάδοση παιχνιδιών τζόγου από τα ραδιόφωνα και την τηλεόραση. Ταυτόχρονα, με ειδική ρύθμιση, απαλλάσσει τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τις εταιρίες παραγωγής τέτοιων παιχνιδιών από την καταβολή φόρου (30% επί του μεικτού κέρδους).
@Οταν εγκαλείσαι από κάποιαν Αρχή για «υποχρέωση σεβασμού της έννομης τάξης της χώρας», μάλλον σε ζώνουν τα φίδια ότι έχεις χρονοδιακτινισθεί πίσω στη δεκαετία του 1950, ή στην καρδιά της χουντικής περιόδου του 1960... Βεβαίως, όταν διαπιστώνεις ότι ο χωροφύλαξ που έχει στείλει ο αστυφύλαξ να σου σφυρίξει στ’ αυτί δι’ υπόθεσίν σου είναι το ΕΣΡ, έρχεται η ψυχή σου στον τόπο της, δεν αντιμετωπίζεις κάποια τραγωδία, αλλά την τραγική γελοιότητα μιας δράκας αλλοφρόνων. 
@Νέα δόμη στην οργάνωση του ομίλου ΑΝΤ1. Ο Alexander Holland, ο οποίος είχε τη γενική ευθύνη αποχωρεί μετά από 3ετή παρουσία και στη θέση του τα καθήκοντά του ανέλαβε ο Peter Smith. Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, ο Στρατής Λιαρέλλης αναλαμβάνει το ρόλο του Managing Director ANTENNA TV στην Ελλάδα έχοντας την ευθύνη για όλες τις δραστηριότητες που αφορούν στην ελεύθερη τηλεόραση και ο Eric Hansen επικεφαλής των μουσικών και ραδιοφωνικών δραστηριοτήτων του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Φάνης Ταμπάκης παραμένει Γενικού Διευθυντή των Eκδόσεών , ενώ ο Μάκης Θέμελης θα έχει την ευθύνη η των δραστηριοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου του Ομίλου ΑΝΤ1

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…