OFF SHORE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ...

@Υπό τον έλεγχο των off shore εταιρείων και επίσημα το E-TV. Το ΕΣΡ στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες τη μεταβίβαση της “Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ” από το ΚΚΕ στην “A -Horizon Media LTD. Επί της μεταβίβασης μειοψήφισε η αντιπρόεδρος του συμβουλίου Λίνα Αλεξίου. Το τίμημα της πώλησης των ΜΜΕ της “Ραδιοτηλεοπτικής” ανήλθε, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό σε 3,7 εκατ. ευρώ τα οποία και θα εισπράξει σταδιακά από τις υπεράκτιες εταιρείες το ΚΚΕ. Μέτοχος της “A-Horizon Media Ltd” είναι η “Nalotia Ventures LTD”, η οποία ανήκει κατά 94% στο Dr Khaled Hamvi, κατά 4% σε συγγενικά πρόσωπα που δεν αναφέρονται και κατά 1% στο Σ. Φυντανίδη. Υπενθυμίζεται πως η ιδιοκτήτρια εταιρείας της “Ραδιοτηλεοπτικής” διατήρησε τον 902 TV (νυν E-TV) και πούλησε στην “Παραένα εκδοτική” (Γ. Κουρτάκης) το ραδιοφωνικό σταθμό 902 Αριστερά στα FM.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει, για άλλη μια φορά, την εμμονή του Υπουργείου Οικονομικών να αρνείται να εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους απολυμένους της ΕΡΤ. Εξακολουθούν να οφείλονται δόσεις αποζημιώσεων, δεδουλευμένα, αποδοχές αδείας, επιδόματα αδείας και υπερωρίες και, παρά τις συστάσεις της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας Αγίας Παρασκευής, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι κωφεύουν με πρώτον απ’ όλους τον Υφυπουργό κ. Παντελή Καψή, που φαίνεται να εξαργυρώνει το ρόλο που έπαιξε σε βάρος της ΕΡΤ με μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.
@Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περιμένουν τα περιφερειακά κανάλια της χώρας για να καθορίσουν τη στάση τους στην ψηφιακή μετάβαση μετά την ολοκληρωτική επικράτηση της Digea. Η προσφυγή που κατέθεσε ο πάροχος δικτύου της Digital Union εκδικάστηκε στο 4ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, του οποίου η κρίση αναμένεται. Τα περιφερειακά κανάλια είναι υποχρεωμένα να μεταβούν στην ψηφιακή τηλεόραση μέσω της Digea και να αποδεχθούν το τιμολόγιο που θα ορίσει η εταιρεία μετά την έγκρισή του από την ΕΕΤΤ, που δίνει στην εταιρεία περιθώριο κέρδους 15% ανά σύμβαση με τηλεοπτικό κανάλι. Τα περισσότερα περιφερειακά κανάλια δεν έχουν συνάψει σύμβαση με την Digea και παραμένει άγνωστο αν θα αποδεχθούν τους όρους της εταιρείας ή θα συνεχίσουν να εκπέμπουν αναλογικά. @ Μια πολύ μεγάλη έκπληξη θα αντιμετώπισαν τα στελέχη της CAA Eleven της εταιρείας marketing της UEFA, ανοίγοντας τις πρόσφορες. Η ελεύθερη τηλεόραση απουσίαζε και υπήρχαν μόνο τα ονόματα της nova και του OTE TV για τους προκριματικούς αγώνες του Euro 2016 και του Mundial 2018. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν Εθνική Ποδοσφαίρου θα πάει στη συνδρομητική τηλεόραση ή αν μετέπειτα υπάρξει συνεργασία με κάποιο ελεύθερο τηλεοπτικό σταθμό.
@Ο Real είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό 14,6% στο τρίμηνο 11/11/2013-16/02/2014 (14,4% στο διάστημα 19/8/-10/11/2013) και δεύτερος ο Μελωδία με 11,1%(10,9%) στη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Ο Σκάι με ποσοστό 9,6% (10,7%) διατηρείται στην τρίτη θέση, ενώ σε ανοδική τροχιά είναι ο Athens Dee Jay με 9% (8,5%). Ο Δίεση ανέβηκε ελαφρώς στο 8,4%(8,2%) όπως και ο Ρυθμός και ο Sfera με τα ίδια ποσοστά. Ακολουθεί, επίσης με αυξητική πορεία ο NovaΣπορ FM στο 8,2%. Ο KISS FM συγκέντρωσε 7,7%, ο Easy 7,6% , ο Derti 7,1%, ο RED 7%, ο Λάμψη 6,6%, ο Δρόμος 6,4% όπως και ο Music. Στους ενημερωτικούς σταθμούς, το Κόκκινο ανέβηκε στο 3,3%, ο Sentra 2,8%, και ο Alpha 2,4%. @Η πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΕΔΚΜ και μετά από επανειλημμένα γραπτά και προφορικά αιτήματα. Τη δέσμευση ότι θα εξεταστούν με προσοχή οι προτάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) για την ίδρυση και λειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού πυλώνα με έδρα τη Θεσσαλονίκη απέσπασε το προεδρείο της, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ Γιώργο Προκοπάκη. Η πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΕΔΚΜ και μετά από επανειλημμένα γραπτά και προφορικά αιτήματα, εφαρμόζοντας σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της. Εκ μέρους της ΠΕΔΚΜ μετείχαν ο πρόεδρος, και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιπρόεδρος, και δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο γραμματέας, και δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Παπαγιάννης και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης. Οι αιρετοί ενημέρωσαν τον κ.Προκοπάκη για τις θέσεις της ΠΕΔΚΜ όπως έχουν εκφραστεί μέσα από ομόφωνες αποφάσεις και ψηφίσματα, και με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο επανέλαβαν την επιβεβλημένη ανάγκη για άμεση ίδρυση και λειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού πυλώνα με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…