ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ..

@ Νέο κρούσμα λογοκρισίας στα ελληνικά ΜΜΕ. Μετά την περιπέτεια της Πόπης Χριστοδουλίδου από την οποία ζητήθηκε από την Ασφάλεια η απόσυρση ρεπορτάζ με θέμα τη φύλαξη στόχων στη στεριά από άνδρες του Λιμενικού που στηριζόταν σε στοιχεία που δημοσιεύτηκε στο…ΦΕΚ από την Κω, έρχεται ένα ακόμη “μήνυνα”.Η Πρωτοδίκης Αντιγόνη Σταμολέκα με έγγραφό της προς το Mega ζητάει, να μην μεταδοθεί, την επόμενη Τρίτη, η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, «Πρωταγωνιστές» η οποία έχει ως θέμα την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Η εκπομπή έχει συλλέξει στοιχεία και μαρτυρίες για τις συνθήκες του ναυαγίου που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Η εισαγγελέας επικαλείται την διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης και ζητάει να μην μεταδοθεί η εκπομπή και να διακοπεί και η προβολή του σχετικού τρέιλερ, μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά της. Σε διαφορετική περίπτωση η παραβίαση αυτή μπορεί να επιφέρει «σοβαρές ποινικές κυρώσεις», όπως αναφέρεται στο έγγραφο που εστάλη προς το Mega. @Νέα καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ! Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης όταν έκλεισε την ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013, ήταν πως η ΝΕΡΙΤ θα ξεκινούσε μετά από δύο μήνες. Στη συνέχεια, το νέο χρονικό ορόσημο για την κυβέρνηση ήταν ο Μάρτιος του 2013 και χθες από τη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, δήλωσε πως η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει εντός …διμήνου, δηλαδή στο τέλος του Απριλίου. Οι πολίτες όμως έχουν αρχίσει να πληρώνουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ και του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ επιπλέον επιβάρυνση υπάρχει στο μεσοδιάστημα, από τον Ιούλιο του 2013 ως και σήμερα από τη λειτουργία της ΔΤ.
@Σε εσωτερική διαδικασία εξελίχθηκε η αλλαγή της ηγεσίας στο Mega. Ο μέχρι πρότινος οικονομικός διευθυντής του Mega, Θάνος Ανδρεούλης ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Mega, ύστερα από απόφαση των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού. @Δεοντολογία(1) “Είναι αυτονόητο, ότι τυχόν ανάλογες περιπτώσεις αποδοκιμάζονται απόλυτα, καθώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση όχι μόνο με την δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και με την επιβαλλόμενη στοιχειώδη κοινωνική συμπεριφορά” αναφέρει το Εποπτικό όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση για τις σχέσεις δημοσιογράφων τραπεζών. Δεοντολογία(2): Προσθέτει όμως πως “προκειμένου όμως να αντιμετωπισθούν με υπευθυνότητα τέτοια νοσηρά φαινόμενα, θα πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα ονόματα και συγκεκριμένα στοιχεία”.
@Ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ": Κάτω τα χέρια σας από την ελεύθερη ενημέρωση. Η απειλή ποινικής δίωξης και μάλιστα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα κατά της μαχητικής δημοσιογράφου, συνδικαλίστριας και μέλους του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπης Χριστοδουλίδου από το κράτος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι ένα μήνυμα για τη σταδιακή επιβολή του ολοκληρωτισμού στην ενημέρωση.......Ο κρατικός μηχανισμός έδρασε ως κυβερνητικό παρακράτος στοχεύοντας τη δημοσιογράφο επειδή αποκάλυψε με μια απλή είδηση την επιχείρηση αναβάθμισης των μηχανισμών καταστολής. Και το έπραξε με το γελοίο επιχείρημα πως η δημοσίευση Φύλλου της Κυβερνήσεως είναι «διαβαθμισμένο στρατιωτικό έγγραφο».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…