ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΩΣΕΙΣ- ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΜΕΛΛΟΝ

@Μετά τα ΜΜΕ, μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις και στις συνδικαλιστικές ενώσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η αρχή έγινε από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, όπου οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Αγγελιοσήμου, τη μισθοδοσία των οποίων καλύπτουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις, αποδέχθηκαν μείωση αποδοχών κατά 15%. Ακολουθεί ο ΕΔΟΕΑΠ και η ΕΣΗΕΑ. Αξίζει να επισημανθεί πως για να γίνουν οι μειώσεις οι συνδικαλιστικές ενώσεις απείλησαν πως θα αποσυρθούν από την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων! @Ξεχωριστή Ένωση Ιδιοκτητών συνέστησαν τα τηλεοπτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας στην Αττική. Η αποχώρηση των αθηναϊκών καναλιών από την Ένωση Ιδιοκτητών επισπεύστηκε λόγω των εξελίξεων στην ψηφιακή τηλεόραση. Τα περισσότερα περιφερειακά κανάλια της Αττικής έχουν ήδη συμφωνία με τον πάροχο δικτύου της Digea και περιμένουν την ψηφιακή εκπομπή στα δύο κέντρα εκπομπής τον ερχόμενο Ιούνιο.
@Αφήνει την Εθνική ποδοσφαίρου το Mega. Η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού αποφάσισε και επίσημα πως δεν θα διεκδικήσει τα δικαιώματα της Εθνικής ποδοσφαίρου, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο για τον ΑΝΤ1 και τον ΟΤΕ TV. Η μετάδοση των αγώνων ήταν ζημιογόνος για το κανάλι.
@Έντονο πολιτικό παρασκήνιο κρύβουν οι φήμες και τα σενάρια για τη συγχώνευση των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Δημοκρατία», που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι, εξάλλου, η πρώτη φορά που η ΝΔ πιέζει τα εκδοτικά της στηρίγματα να «συνεργαστούν», ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη εφημερίδα της Δεξιάς. Το μοντέλο ποτέ δεν επιτεύχθηκε στην πράξη, αφού όσο η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση ήθελε περισσότερες εφημερίδες να τη στηρίζουν και όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση είχε τη στήριξη των παραδοσιακών εκδοτικών συγκροτημάτων του Μπόμπολα και του Στ. Ψυχάρη. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για μία ακόμη φορά, μόνο που τώρα τα ΜΜΕ ψυχορραγούν. Ο «Ελεύθερος Τύπος», των Αλ. Σκαναβή και Δ. Μπενέκου, βρίσκεται σε κρίση λόγω των χειρισμών των δύο εκδοτών, που έχουν δηλώσει ότι παίρνουν εκδοτικό διαζύγιο. Πληροφορίες επιμένουν πως ο Αλ. Σκαναβής βρήκε οικονομική στήριξη για την έκδοση της εφημερίδας.Την ίδια ώρα, κυκλοφορεί το σενάριο πως γίνονται συζητήσεις για συγχώνευση της «Δημοκρατίας» με τον «Ελεύθερο Τύπο». Η εταιρεία του Γιάννη Φιλιππάκη σε δημόσια τοποθέτησή της σημειώνει μόνο τις οικονομικές επιτυχίες της εφημερίδας. Σε επιστολή της Δημοκρατικός Τύπος στο μπλογκ του zoornalistas, ο Γ. Φιλιππάκης δεν διαψεύδει το σενάριο της «συγχώνευσης», αλλά καταγράφει τα στοιχεία κυκλοφορίας της εφημερίδας, τα έσοδά της και τον αριθμό των εργαζομένων. Εντός της «Δημοκρατίας» δεν υπήρξε επίσης διάψευση για την πιθανή συγχώνευση με τον «Ελεύθερο Τύπο». Με δεδομένο ότι και οι δύο εφημερίδες προσδοκούν προεκλογικά στήριξη από το Μαξίμου, το σενάριο της συγχώνευσης λειτουργεί σαν αγώνας δρόμου για την εξασφάλιση του τίτλου της «ναυαρχίδας» του Αντώνη Σαμαρά.
@Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ Μετά το κρούσμα της αντισυνταγματικής απόπειρας φίμωσης της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου με την κατηγορία της παράνομης μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών, ανακρίτρια στην Κω ζητά από τον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” και το συνάδελφο δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη να μην προβάλουν έτοιμη εκπομπή – έρευνα για την ανείπωτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι , που στοίχισε τη ζωή σε 12 συνανθρώπους μας. Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, η οποία δεν ερείζεται σε καμία διάταξη του νόμο

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…